Phoca Cart

Odpověď od HonzaKr
24. říj 2016 10:37 #128903
Současnou práci bych řešil zamykáním tabulky.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
24. říj 2016 12:59 #128905
To zamykání by bylo určitě rozumný. Co se týče dočasný tabulky, tak tam nevím, protože my nebude pracovat pouze s jednou tabulkou. Kromě produktů, to bude taky referenční tabulka pro kategorie, ale taky pro atributy a její referenčí tabulka pro hodnoty: Tričko (ID produktu) -> Barva (atribut) -> Červená (hodnota). Taky specifikace, dodatečné obrázky, atd.

Zpracování jednoho řádku možná bude tak náročný, že z hlediska paměti možná bude lepší obětovat otevírání souboru na vícekrát, např. po 100 položkách, pravděpodobně přes ajax - zjistit počet řádků v CSV a AJAXEM provádět postupný import (stránkování) - ale tady nám vzniká další problém, kam uložit CSV soubor mezi jednotlivýmy kroky stránkování.

Což ale může vyřešit právě dočasná - spíš nedočasná tabulka, příklad:

- Bude existovat standardní tabulka "import"
- CSV soubor se nahraje na server - všechny řádky se vloží do tabulky "import" - rychlý INSERT
- začnou se převádět data z tabulky "import" do tabulky "produktů" a jejich referenčních tabulek - např. po 100 řádcích

Tím pádem se nám řeší problém s otevíráním souboru CSV - ten bude otevřen jen jednou při importu do tabulky "import"
Stránkování se nám take zjednoduší - zase nemusíme otevírat CSV kvůli zjištění počtu položek - protože budeme znát počet řádků v tabulce "import"
Tabulka "import" se před každým importem prostě vymaže pomocí TRUNCATE - tím pádem počet řádků nebude ovlivněn např. nějakým "zbytkem"
Tabulku "import" je taky možný zamčít pro zápis a odemčít až na konci importu
Na konci se taky provede vymazání celé tabulky "import"
Protože se s tabulkou import nebude pracovat stylem seřaď, filtruj, hledej, apod. stačí mít dva sloupce:

ID (INT), PRODUCT (TEXT)
v ID autoincrement, v PRODUCT prostě kompletní řádek z CSV

Otázkou je, zda to stejné vytvořit pro export, všeobecně čtení je jednodušší a rychlejší.

Možná by ještě bylo zajímavý přidat do tabulky "import" sloupec USER ID pro případ, kdyby LOCK TABLE nějak selhalo - v případě importu dvou uživatelů (teoreticky, ale velmi nepravděpodbné) by se operace dokončila pouze s daty od posledního uživatele (nebo spíš lépe řečeno - dvě CSV od různých uživatelů by měly menší šanci se promíchat)

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
24. říj 2016 16:38 #128909
Ještě bych tam dal sloupec s pořadovým číslem řádku, pro možnost vypsání chybového hlášení s konkrétním řádkem.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
24. říj 2016 23:06 #128913
Ok, díky za tipy

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
26. říj 2016 13:07 #128954
Ještě doplním, design Phoca Cart je postaven na Boostrap 3, takže testovat nejlépe se šablonou s Bootstrap 3, např.: Phoca Cart šablona, nebo Phoca Be šablona, případně Phoca Gweld šablona - www.phoca.cz/joomla-templates

(protože výstup Joomly není v Bootstrap 3, je dobré nainstalovat a publikovat Phoca Upgrade plugin, který je součástí instalačního baličku v šabloně)

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
26. říj 2016 13:56 #128957
Zdá se, že v tom už se blýská na lepší časy. V Joomle 3.6.3 už jsem ve standardních výstupech zahlédl namíchané třídy Bootstrap 2 i Bootstrap 3. Tak snad některé z dalších vydání už bude mít možnost volby verze Bootstrap...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
26. říj 2016 14:20 #128958
Osobně jsem někde zkoušel přiřadit třídě jak název pro Bootstrap 2, tak i pro Bootstrap 3 a např. u ikon je to celkem funkční:

class="icon-search glyphicon glyphicon-search" - Bootstrap 2 použije icon-search, Bootstrap 3 glyphicon glyphicon-search

Někde jinde to bohoužel nejde, takže zkouším pomocí systémového pluginu přepisovat, co se dá (což je taky omezeno, aby pak nepřepisoval i Bootstrap 3 instrukce nebo úplně jiné - mimo Boostrap)

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
26. říj 2016 16:00 #128960
No, taky mně to nikdy nenapadlo, jen jsem teď dělal nějaký template override, a např. v com_contact/category/default_items jsem narazil na zápisy typu
<div class="span2 col-md-2"> 
Vypadá to jako nějaká příprava na postupný přechod na Bootstrap 3...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Teo
09. lis 2016 23:33 #129135
Potřebuji k produktu přidat položku ke stažení (např. manual nebo podobně) ve formátu PDF. Prostě ke každému výrobku nějaký soubor. Marně zkouším, marně hledám, ale možná špatně...?? U každého produktu je sice záložka Stahování, tam jsem dal odkaz na daný soubor, ale nikde ho u výrobku nevidím. Navíc mě napadlo, že by tam stejně nešlo dát více souborů než jeden.
Nemám ještě Phoca Cart moc nastudovaný, tak se předem omlouvám za možná zbytečný dotaz.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
09. lis 2016 23:40 #129136
Ahoj, ano soubor ke stažení je určen k tomu, když si ho zákazník koupí, mám přístup ke stažení.

Ono, přidat položku download link (např. public download link) by se dalo, ale aby to nemátlo.

Tohle by šlo řešit:
- např. externím odkazem (je tam možnost zobrazit externí odkaz - teď ale nevím, jestli je někde k zobrazení)
- nebo pluginem, např. vložit Phoca Download plugin do popisu, apod.

Každopádně bych mohle přidat jedno pole do databáze: např. public_download_link v příští verzi.

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Teo
09. lis 2016 23:56 - 09. lis 2016 23:57 #129137
OK, já to zkusím tím přidáním pluginu a když to nepůjde, udělám prostě odkaz v popisu. Škoda, že v tom editoru není větší možnost pro "proklikání" se k danému souboru v nějaké složce jako třeba v editoru JCE. HTML neznalec to sám nedá...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
10. lis 2016 13:12 #129140

Škoda, že v tom editoru není větší možnost pro "proklikání" se k danému souboru


Zkus: Phoca Download Button Plugin - pomocí nějž můžeš vybrat soubory z Phoca Download:
www.phoca.cz/phocadownload-button

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...
Poděkovali: Teo

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Teo
10. lis 2016 14:34 #129145
Super, díky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Teo
15. lis 2016 23:03 #129202
Tak teď opět asi špatně hledám... :blush:
Dá se nastavit, aby byla vidět jen cena bez DPH, ale tak, aby to tam bylo napsané? Můžu to sice napsat někam dolů pod stránky, že všechny cenou jsou bez DPH, ale to zákazník nechce.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
16. lis 2016 11:25 #129207
Ahoj, ono se to rozepíše pouze v případě, že tam uvedeš daň:

Price (excl. tax) € 48.000,00
VAT (20%) € 9.600,00
Price (incl. tax) € 57.600,00

Pokud ceny neobsahují daň, pak je to prostě jen cena. Pokud to tam potřebuješ uvést, jedině změnit jazykový řetězec. Nebo přímo třídu pro zobrazení a tvorbu ceny:

administrator\components\com_phocacart\libraries\phocacart\price\price.php

Příklad, zobrazuješ netto ceny, pokud není daň, platí:
$priceO['nettotxt'] 	= JText::_('COM_PHOCACART_PRICE');

pokud je daň, pak:
$priceO['nettotxt'] 	= JText::_('COM_PHOCACART_PRICE_EXCL_TAX');

Takže pak změníš vše na:
$priceO['nettotxt'] 	= JText::_('COM_PHOCACART_PRICE_EXCL_TAX');

S tím jazykovým řetězcem to může být komplikovaný, protože by se ti pak "cena bez DPH" zobrazovala u každého slova "cena", takže to spíš vidím na nějakou poznámku vedle nebo přímo změnu cenové třídy :idea:

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.