Zpoplatnění Google Maps od 11. června

Vůbec netušímDotaz na H13, u Directions API píší 40.000 volání (nebo 20k pro Advanced Directions, ať už je to co je to), je jedno hledání cesty jedno volání, nebo jich tam je víc?

Problém je, že už teď to bylo složité:Jinak já osobně už jsem všechny klienty obeslal, ať si založí API key sami, já si to na triko (a na kreditku) brát nebudu
www.phoca.cz/documents/53-phoca-maps-com...-google-maps-api-key
Navíc se neustále mění grafické rozhraní - udělat si key (navíc pro všechny činnosti: Javascript, Geocoding, Directions) je pro někoho už teď nadliský úkol.
A praxe je taková, že někomu uděláš stránku, dáš mu tam mapu, a za pár měsíců vůbec netušíš, že jsi tu stránku dělal. Vložit někam číslo kreditní karty a být odkázán na to, že nějakých pár robotů ti nevyčerpá limit, je dost riskantní.
V Phoca Maps se pravděpodobně nic nezmění, protože vytvořit si API key je činnost mimo Joomlu!, ale každopádně bych rád našel nějakou alternativu, a měly by být světově použitelná :idea:
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Právě, Google to moc neulehčujeH13 napsal: Problém je, že už teď to bylo složité:

Právě proto jsem to hodil na triko klientům, kdo to má furt sledovat, jestli náhodou někde něco... Buď se s tím poperou, nebo jim nějak pomůžu, ale raději jejich, než moje kreditkaH13 napsal: Vložit někam číslo kreditní karty a být odkázán na to, že nějakých pár robotů ti nevyčerpá limit, je dost riskantní.

www.openstreetmap.org
API v současné době ve verzo 0.7
wiki.openstreetmap.org/wiki/API_v0.7

Zatím to nějak sleduju, na německým fóru jsme se dozvěděl, že open street map fungují jinak než google maps - že jde spíš o dazabázi, kam se dají ukládají body, cesty, atd. - a k těm má potom přístup každý, mapy se pak generují pomocí obrázků různými způsoby:a co ten openstreetmap?
wiki.openstreetmap.org/wiki/Leaflet
wiki.openstreetmap.org/wiki/OpenLayers
Takže je důležitý vybrat správnou formu.
No a dalším problémem je, že to přišlo v nevhnodnou dobu, protože teď se hlavně bude řešit GDPR. Dokonce jsou i názory a požadavky, a to aby každej formulář musí být ošetřen (mít checkbox se souhlasem při odeslání). Což je pak masakr, protože některý rozšíření mají těch formulářů hodně.
A už to nabývá i hrůzostrašných rozměrů a přibývají šílený konstrukce, kdy někteří uživatelé nechtějí zobrazovat mapy, které zobrazují na svých stránkách cookie policy - a to proto, že by pravděpodobně porušili nějaká právo, kdy by jejich návštěvník "byl okraden o cookie" nějakou mapou, ale protože by ta mapa byla tahána přes API, nedostal by o tom informaci a mohla by z toho být pokuta. ...

Co se týče map zaměřených na české území, mapy.cz nemají konkurenci.
Mají tyto mapy:
- Základní
- Turistikou
- Zimní
- Fotografickou
- Letecké (několik ročníků)
- Dopravní
- Zeměpisnou
- Z 19. století - historickou
- Haptickou
Aprílové verze
- textová mapa
- Česko za 100 let
Možnosti pohledů:
- Z letadla
- 3 D pohled
- Panorama
Funkce:
- stážení napy jako obrázku
- odkazy na mapu (email, sociální sítě atd.)
- vložení mapy do vlastních stránek
- tisk
- vlastní bod na mapě
- měření vzdálenosti
- import GPX
Data:
- Pokročilé vyhledávání
- Provázání s odkazy na obce, jízdní řády zastávek a dalších dat
- Plánování (a ukládání cest)
- Batůžek (oblíbená místa a trasy)
Atd.
Byl by skoro hřích, kdyby se někdo nepodíval na Mapy.cz pro Joomlu. Jasně, je to okrajová záležitost, tedy především Česko. Pro zahraničí používají Mapy.cz OpenStreetMap.
H13 napsal: ale každopádně bych rád našel nějakou alternativu, a měly by být světově použitelná :idea:
A co to vzít z jiné stránky . . . . . nic jiného, kromě google už neexistuje?

Pokud by se někdo našel ohledně projektu Mapy.cz (tzn. něco propracovanější; např. knihovna, komponenta, modul, plugin, jazyk), jsem ochoten rozšíření testovat a částečně donátovat (aspoň to kafe

Teď už nejsem tajnýCony napsal: Teda to je lobby, Barte, že ty jsi tajný zaměstnanec seznamu

wego.here.com
PS: Ale stejně dám asi přednost českému seznamu.

Mi se podobají ty mapy od nokia. Mám je od nich v mobilu jako navigaci a jsem spokojený. Trochu jsem nepochopil jejich cenovou polititku, přesněji omezení toho free plánu, ale jinak se mi to líbí.
Tady jde o to najít spíš alternativu, která je zcela zdarma a bez nějakých složitých podmínek. Pokud mají mapy od Nokie nějaké podmínky a platební plány, pak pravděpodobně nebudou moct kokurovat Google Maps API.
Problém u Google Maps API nebude primárně cena, protože se asi ve většině případů vejde do jejich kreditu, ale:
1) člověk už tam musí zadávat nějakou platební kartu a pokud má klienta, může to být složité
2) pořád bude mít nepříjemný pocit pro případ, co se stane, když např. mapy začnou nějakým způsobem zneužívat roboti
A pokud se těmto dvou bodům např. u Nokie nebo u jiných map člověk nevyhne, asi nemá cenu přecházet. :idea:
Mám projekty, kde na mapu za celý den nikdo neklikne (není žádné použití), tak doufám, že roboty dokáže google nějak odseparovat. Do google analytics je taky nepočítá.
Je pravdou , že je značně iritující, dávat někam možnost inkasa ze své karty. Mám kvůli tomu samostatnou , kde jsou řádově stokoruny.
Specifikuj blíž, prosím. Doteď mi není jasné, jestli se do limitu počítá i normální načtení, když se načítá stránka, na které je mapa umístěna.ernst napsal: (není žádné použití)
Reloud stránky se jako nové načtení započte, ale na den mi tam vychází volných 100 000 načtení. Ale třeba ze 3 reloudů se započtou dva. neumím říct jak to přesně počítaj.
Samozřejmě normální načtení stránky s mapou se také počítá.