Zpoplatnění Google Maps od 11. června
13. čvn 2018 17:31 #136312
Odpověď od Martens
Uživatel
Ahoj, pokud je to pomocí pluginy v modulu typu "Vlastní obsah", máš v modulu zapnutou volbu "Připravený obsah"? Aby se ta plugina mohla při načtení stránky zpracovat?
14. čvn 2018 02:40 #136319
Odpověď od Cony

Moderátor
Netušíte někdo, proč na jednom webu dostávám chybu
a na druhém, se stejným API key ne?Directions Service: This API project is not authorized to use this API.
14. čvn 2018 07:47 #136321
Odpověď od Martin70

Zkušený uživatel
No to API je pro konkrétní doménu, ne? Já když tvořím web na nějaké dočasné adrese a dám tam mapu, která funguje a pak to přesunu na "ostrou" adresu tak google mapa nefunguje a musí být nové API.
Poděkovali: Cony
14. čvn 2018 09:28 #136322
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Viz bod 5)
www.phoca.cz/documents/53-phoca-maps-com...-google-maps-api-key
Jeden API klíč lze použít na více místech, ale musí být všechna ta místa vypsaná (případně se dá použít *)
www.phoca.cz/documents/53-phoca-maps-com...-google-maps-api-key
Jeden API klíč lze použít na více místech, ale musí být všechna ta místa vypsaná (případně se dá použít *)
Poděkovali: Cony
15. čvn 2018 02:23 #136331
Odpověď od Cony

Moderátor
Hmm tak tím to není. Filtr websites prázdný, s hvězdičkami, nic nepomáhá.
Zvláštní je, že chyba je až na vyhledávání trasy. Mapa se normálně zobrazí. Se stejným klíčem na jiném webu funguje i to hledání trasy...
Zvláštní je, že chyba je až na vyhledávání trasy. Mapa se normálně zobrazí. Se stejným klíčem na jiném webu funguje i to hledání trasy...
17. čvn 2018 19:12 #136362
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
to asi nemáte zapnuté api pro vyhledávání tras.
Na každou funkci map je jiné API, v tomto případě Direction API.
Na každý API klíč máte Key restrictions. Pokud ho nezadáte, říkáte si o průšvih, že ho někdo přečte a začne používat pro své weby a vy to pak třeba zaplatíte.
Snažím se zjistit nějaké niance ve funkci API a platby a dopisuji si s google. Ale je to strašně časově náročné.
Otázka do světa:
Jak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?
Na každou funkci map je jiné API, v tomto případě Direction API.
Na každý API klíč máte Key restrictions. Pokud ho nezadáte, říkáte si o průšvih, že ho někdo přečte a začne používat pro své weby a vy to pak třeba zaplatíte.
Snažím se zjistit nějaké niance ve funkci API a platby a dopisuji si s google. Ale je to strašně časově náročné.
Otázka do světa:
Jak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?
18. čvn 2018 01:28 #136370
) Tam kde bylo directions, tam jsem vložil OpenStreetMap a odkaz přímo na web Google Maps pro najití cesty (ale u mě jsou to vesměs weby pro kamarády, kde ta mapa bylo opravdu jen spíš jako doplněk)
Odpověď od H13

Admin
Tato odpověď ti asi nepomůže, ale já to vyřešil tak, že jsem všude vyměnil Google Maps API za OpenStreetMap (ovšem to platí jen pro mapy bez možnosti directionsJak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?

18. čvn 2018 01:28 #136371
) Tam kde bylo directions, tam jsem vložil OpenStreetMap a odkaz přímo na web Google Maps pro najití cesty (ale u mě jsou to vesměs weby pro kamarády, kde ta mapa bylo opravdu jen spíš jako doplněk)
Odpověď od H13

Admin
Tato odpověď ti asi nepomůže, ale já to vyřešil tak, že jsem všude vyměnil Google Maps API za OpenStreetMap (ovšem to platí jen pro mapy bez možnosti directionsJak to chcete řešit, pokud chcete zadat správný API klíč k deseti až dveceti svým webům?

18. čvn 2018 11:42 #136373
Odpověď od Cony

Moderátor
Právě že mám, stejný klíč na jiném webu běží.ernst napsal: to asi nemáte zapnuté api pro vyhledávání tras.
Jasně, prázdný jsem ponechal jen na zkoušku. Zkoušel jsem i hvězdičky apod.ernst napsal: Na každý API klíč máte Key restrictions. Pokud ho nezadáte, říkáte si o průšvih, že ho někdo přečte a začne používat pro své weby a vy to pak třeba zaplatíte.
18. čvn 2018 14:05 - 18. čvn 2018 14:06 #136374
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
není ten jiný web starší než 06/16?
nezadával jste ten api na novém webu po 11.6.?
Funkce hvězdiček se v key restriction trochu změnila.
Třeba *mojedomena.cz nefunguje již ani pro www.mojedomena.cz ani pro mojedomena.cz..
Nikde jsem nenašel popis, ale vypadá to, že * neumí nahradit tečku ani prázdný znak. Lomítko nahradit asi umí.
nezadával jste ten api na novém webu po 11.6.?
Funkce hvězdiček se v key restriction trochu změnila.
Třeba *mojedomena.cz nefunguje již ani pro www.mojedomena.cz ani pro mojedomena.cz..
Nikde jsem nenašel popis, ale vypadá to, že * neumí nahradit tečku ani prázdný znak. Lomítko nahradit asi umí.
18. čvn 2018 14:12 #136375
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
to H13:
pokud máte jen weby pro kamarády, můžete klidně nechat google mapy, tam limit nikdy nenaplníte.
a jeden klíč může být klidně pro 20 webu nebo v rámci jednoho projektu můžete mít 20 klíčů, každý pro jednotlivý web
pokud máte jen weby pro kamarády, můžete klidně nechat google mapy, tam limit nikdy nenaplníte.
a jeden klíč může být klidně pro 20 webu nebo v rámci jednoho projektu můžete mít 20 klíčů, každý pro jednotlivý web
18. čvn 2018 17:12 #136381
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
a ještě něco málo z ověřených informací, co mi zaslal google:
1. weby, které používaly mapy google před 06/16 sice ještě doteď pracovaly bez API klíče, musí v současnosti také zístak API klíč, jinak mapy přestanou fungovat 16.7.2018
2. Přidělená kvóta 200$ je na jeden platební účet, tedy bohužel ne na jeden projekt.
1. weby, které používaly mapy google před 06/16 sice ještě doteď pracovaly bez API klíče, musí v současnosti také zístak API klíč, jinak mapy přestanou fungovat 16.7.2018
2. Přidělená kvóta 200$ je na jeden platební účet, tedy bohužel ne na jeden projekt.
Poděkovali: Cony, H13
18. čvn 2018 19:44 #136391
Odpověď od Kamila
Začátečník
Ahoj, Já má zásadní problém že já se na phoca.cz ani nepodívám protože mi to chcípne na time out, už mi to dělá asi 3 dny a na dvou prohlížečích. ostatní weby mi chodí a já nemůžu přijít na to proč mi nejde tohle.Netuším proč.
18. čvn 2018 20:16 #136393
Odpověď od Kamila
Začátečník
Svatá pravda, to je to co mě na tom točí nejvíc, někam zadávat kartu kdy si budou strhávat....
18. čvn 2018 21:11 #136394
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ad 1 co píše konsole?
pokud nevíte, co to je, tak prvé tlačítko myši na webu a dát prozkoumat
A jaký je hosting? případně dejte odkaz na web.
ad 2 asi nikdo nebude nic platit, ale ta karta mě taky štve. Jak jsem psal již dřív, nejlepší si založit nějaký účet zdarma a k tomu kreditní nebo debetní kartu s pár stovkama
pokud nevíte, co to je, tak prvé tlačítko myši na webu a dát prozkoumat
A jaký je hosting? případně dejte odkaz na web.
ad 2 asi nikdo nebude nic platit, ale ta karta mě taky štve. Jak jsem psal již dřív, nejlepší si založit nějaký účet zdarma a k tomu kreditní nebo debetní kartu s pár stovkama