Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Úprava údajů objednávky v emailech Phoca Cart

22. dub 2026 10:20 #151163
Úprava údajů objednávky v emailech Phoca Cart od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj,
trochu bojuju s tím, že potřebuji upravit výpis údajů o objednávce ve stavových emailech pro admina i pro zákazníka.
V těle html mailu mám {HTML.DOCUMENT} a ten jsem potřeboval upravit. Našel jsem, že to je možné v souborech na cestě: components\com_phocacart\layouts\phocacart\mail\html\order\ product.php a total.php, kde si to umím upravit.

Pokud to přepíšu v core tak to funguje, když jsem se pokoušel dělat override, tak neumím trefit kam to zapsat, prostě mi to systém nenačte.

Potřebuji si tu šablonu mailu - položky zboží, ceny dopravy a dopravy trochu upravit. Pokud jsem na špatné cestě děkuji za info, případně existuje nějaký jiný způsob jak si ty šablony upravit? Jedná se mi primárně o to co je v {HTML.DOCUMENT}

Moc děkuji Leoš

22. dub 2026 18:08 - 23. dub 2026 01:30 #151164
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, v šabloně je to na místě:

templates/phoca_premiere/html/layouts/com_phocacart/phocacart/mail/html/

a tam např. hlavní emailovou strukturu objednávky

templates/phoca_premiere/html/layouts/com_phocacart/phocacart/mail/html/order.php

a jednotlivé části (což tě asi hlavně zajímá, to jsou ty části co budují htmldocument), například výpis produktů:

templates/phoca_premiere/html/layouts/com_phocacart/phocacart/mail/html/order/products.php
templates/phoca_premiere/html/layouts/com_phocacart/phocacart/mail/html/order/totals.php

www.phoca.cz/documentation/115-phoca-car...rt-mail-layout-files

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš

23. dub 2026 18:56 - 23. dub 2026 18:59 #151165
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj, narazil jsem na jednu zajímavou věc: udělal jsem si override souborů totals.php a products.php, zařadil jsem si je do své šablony yootheme a ani za nic se mi nenačetly. Zjistil jsem (pomoci AI :-)), že když jsem ty override soubory dal pod šablonu cassiopeia, tak to funguje. Znamená to tedy, že Phoca Cart při odeslání objednávky nedokáže zjistit správně jakou mám nastavenou šablonu? Nebo dělám něco blbě?

Postupoval jsem podle tvého návodu Honzo, i podle dokumentace co jsi mi poslal a cesty k overridu mám správně.

Posílám v příloze soubor chyba.txt, kde jsem nechal vygenerovat celý popis chyby a proces jak jsem na to přišel a je tam navržené řešení - jelikož nejsem programátor, berte to jako informaci, která je třeba úplně špatná, ale byl bych rád, kdyby se k tomu mohl vyjádřit někdo povolanější než moje AI :-) Třeba Honza? :P

Moc dík za info
leoš
Přílohy:

23. dub 2026 22:19 #151167
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

1) z tý zprávy toho moc nepřečtu, je špatně kódovaná
2) ale z toho, co jsem přelouskal, tak mi to příjde jako nějaký blud, který vznikl na základě otázky
3) já testuju přepis v šabloně phoca_premiere nebo phoca_spectrum a přepis se načítá z těchto šablon, žádná systémová šablona ani v Joomle není, je prostě je ta, která je zrovna aktivní. (Jestli náhodou je udělanej nějakej fallback na Cassiopeiu, těžko říct

A teď k logice - zkus ještě jinou standardní šablonu - mě to funguje jak v Cassiopeia, tak v phoca_premiere tak v phoca_market a pod. Tedy, troufnul bych si i tvrdit, že problém může být někdo na straně Yootheme.

Další otázka je, okdud jde email, kterej zkoušíš, jde z frontendu, nebo z backendu (pokud z backendu, tam bych si uměl nějakej fallback představit)

Poslání emailu z adminu (bere override z default template, tedy z Phoca Premiere):

Spíš bych se soustředil na to, jestli Yootheme má stejné místo pro overrides jako standardní šablony, to je otázka.

Poděkovali: Leoš

24. dub 2026 13:54 #151168
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj, 
tak se mi to potvrdilo:
YOOtheme Pro 5.x záměrně přepíná šablonu na Cassiopeiu pro požadavky s tmpl=component.
Třída LoadComponentTemplate volá $joomla->setTemplate('cassiopeia') v události onAfterRoute. To způsobuje, že Phoca Cart při odesílání e-mailu hledá overridy v Cassiopeii, nikoliv v YOOtheme.
Už se o tom bavili ve foru na Yootheme, zatím jsem to vyřešil přidáním overrides do casiopei. Není to sice košer, ale asi nyní to nejjednodušší řešení.

Jo je to pouze u YoothemePRO verze 5.

Díky moc za pomoc s hledáním.
Leoš
Poděkovali: Cony

24. dub 2026 14:32 - 24. dub 2026 14:33 #151169
Odpověď od H13
Admin
Aha, tak to je hodně divný řešení, přepnout do Cassiopeia, co kdyby ji někdo neměl, každopádně zkopírovat ty overridy ještě do Cassiopeii není zase tak moc velká tragédie. Pokud se na tom nepracuje často, je to asi nejjednodušší řešeení.