Přihlásit se

Phoca cart - stavy objednavek

05. dub 2020 17:25 - 05. dub 2020 17:33 #142084
Odpověď od Terei
Uživatel
Díky, teď se ještě musím naučit phpmyadmin 5.6 a poběží to.

jelikož jsem phpmyadmin nikdy předtím neviděl, tak mi to trochu trvalo, ale povedlo se.

05. dub 2020 19:06 #142086
Odpověď od Bong
Moderátor
Zrovna u ostrého shopu není vůbec dobré aktualizovat na vydané Alfa, Beta a RC verze. Vždycky počkejte až se vám možnost automatické aktualizace objeví v nabídce Joomly - Rozšíření: Aktualizace, nebo v Phoca Cart - Rozšíření. Teprve pak aktualizujte přímo tam.

S aktualizacemi překladů v Joomla - Rozšíření: Aktualizace problém obecně není, ani když mají jinou verzi než komponenta. Přesto doporučuju mít třeba instalační balíček někde na PC v záloze. Když by při automatické aktualizaci překladu došlo k nějaké chybě, nebo se třeba omylem zveřejnil nefunkční překlad, tak ať to můžete rychle zprovoznit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

19. dub 2020 10:04 #142140
Odpověď od Terei
Uživatel
Teď jsem si všiml, že se mi u některých produktů zobrazuje navigace. Následující, předchozí produkt. Screen snad není nutný. Ovšem zajímá mě, z čeho to čerpá data. Protože se mi to zobrazuje jen ve dvou kategoriích a ještě tak zvláštně, že třeba jen mezi dvěma produkty z celkových 7. Třeba na www.montazemarkyz.cz/montaz-markyzy

Důležitost nízká. Klidně tu navigaci můžu vypnout úplně, produktů mám málo.

19. dub 2020 22:10 #142142
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, navigace se dá vypnout/zapnout zde v parametru:

Display Navigation (zobrazení navigace v zobrazení produktu)

Teď to testuju a chová se to normálně, předchozí a následující odkazy fungují podle předpokladů :idea:

Jak máš nastavenej následující parameter:

Hide Products (Out of Stock) (skrýt produkty, když nejsou na skladě)?

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

24. dub 2020 18:26 - 24. dub 2020 18:26 #142190
Odpověď od Terei
Uživatel
Skrýt produkty (není skladem) NE
Zobrazit navigaci Ano

Ale chová se to u mě dost podivně, někde to je, někde ne. Možná to může mít nějakou souvislost s tím, že mě nefunguje správně sklad, když se mění kusy, třeba 1 na 0 tak to nezmění hodnotu skladu. Obecně s tím skladem nějak bojuju, asi kvuli cache se mi to nezobrazuje nebo nevim

Třeba teď se snažím nastavit hodnotu "na objednání do 20 dnů" a pořád tam vidím skladem. I v mobilu i v anonymním všude

24. dub 2020 19:08 #142192
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Z povzdálí to sleduji, a myslím že tohle bude ukázkové vlákno výroby webu s Phoca Cart :)

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

24. dub 2020 19:13 #142193
Odpověď od Terei
Uživatel
Tak třeba na konci dostanu Ban jak Kolesa a vlákno se smaže. I vlastní děti na mě zapomenou.

24. dub 2020 20:08 - 24. dub 2020 20:13 #142194
Odpověď od H13
Admin
Tak zkus prvně začít u cache. Zjistit jestli je zapnutá, pokud ano, pak vypnout, atd. Jak jsem psal v jiným vlákně, já osobně používám JOTCache a v tomhle ohledu jsem nějak nezaznamenal, že by to nějak neaktualizovalo data. S cache to asi nebude souviset.

Já testuju a vše OK (kdyby nebylo, tak už se někdo z těch XXX uživatelů dávno ozval):

Nastavení produktu:

Zobrazení při 20 kusech:

Zobrazení při 0 kusech:

Ale pozor, tady bych viděl možný důvod k "nezobrazení správné hodnoty". Toto funguje jen pouze za předpokladu, že parametr: Kontrola skladu je nastaven na ANO. Pokud je nastaven na NE, říkáme tím, že zákazník si může objednat i zboží, které není na skladě a logicky mu tedy nebudeme ukazovat, že položka na skladě není.

Tedy je potřeba to vnímat i v kontextu s parametry. Je to prostě tak, že univerzální eshopové řešení, které má možnosti nastavení různých variant parametrů je potřeba pořádně prostudovat/prozkoumat/otestovat.

Myslím, že ban tady nehrozí, protože tvý otázky jsou prostě věcný. Pokud se tvý příspěvky nebudou týkat světa plavání žen, pak bych v tom neviděl problém :-)

25. dub 2020 11:04 #142200
Odpověď od Terei
Uživatel
Díky, tu kontrolu skladu jsem tam neměl zapnutou. To bude ono.

téma plavajících žen tu je obecně hodně opomíjeno.

25. dub 2020 11:34 #142203
Odpověď od H13
Admin

Terei napsal: téma plavajících žen tu je obecně hodně opomíjeno.

To víme všichni, ale je to tak ožehavé téma, jehož otevření by znamenalo pohyb na tenkém ledě a možnost vyvolání nekonečné flame war. Už jen dílčí diskuze na téma jednodílných a dvoudílných plavek by mohla kompletně zavařit databázi tohoto fóra. :-) A to samozřejmě nikdo nechce - raději tedy jen věcně.

26. dub 2020 01:33 #142209
Odpověď od Cony
Moderátor
Ale tak zas, vzhledem k převážně mužskému osazenstvu, určité dílčí diskuse by to tu mohli oživit :D

03. kvě 2020 10:35 #142292
Odpověď od Terei
Uživatel

Terei napsal: Je možný nějak skrýt ty výpočty DPH? u té dopravy je to docela matoucí. Zároveň však potřebuju v souhrnu dph, aby se daň z dopravy objevila.

díky, zkoušel jsem poklikat všechno co se dalo.

Pořád zkouším skrýt to DPH. V kterým souboru s php se to edituje? Určitě bude stačit smazat dva řádky a bude to.

03. kvě 2020 16:41 #142293
Odpověď od Terei
Uživatel
A ještě jsem někde něco zatrhnul a změna šablony se mi projeví tak za 20 minut. S nastavením cache v globálním nastavení jsem hýbal a nikdy to nepřineslo nic. Docela blbě se to edituje, když nevidím výsledky okamžitě. Bude to určitě jen jedno klikátko někde. Díky

03. kvě 2020 20:31 - 03. kvě 2020 20:32 #142297
Odpověď od Bong
Moderátor

Terei napsal: A ještě jsem někde něco zatrhnul a změna šablony se mi projeví tak za 20 minut. S nastavením cache v globálním nastavení jsem hýbal a nikdy to nepřineslo nic. Docela blbě se to edituje, když nevidím výsledky okamžitě. Bude to určitě jen jedno klikátko někde. Díky

Hraní s cache ničemu nepomůže. Proto, aby se změny zobrazily okamžitě, musíte mezipaměť smazat. Alespoň ty nejdůležitější:

Joomla:
Systém - Vyprázdnit mezipaměť
Systém - Vymazat prošlou mezipaměť

Prohlížeč:
Ctrl+F5

Šablony jsou ve složce: components/com_phocacart/views/

Ale nezapomeňte, že si musíte nejprve vytvořit přepsání těch souborů (Šablony - Šablony - Vaše šablona - záložka: Vytvořit přepsání). A upravovat vytvořené kopie ve vaší šabloně (Šablony - Šablony - Vaše šablona - záložka: Editor)...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

04. kvě 2020 01:20 #142304
Odpověď od H13
Admin
Jinak, pokud dodací metody obsahují položky DPH a některý z nich nechceme zobrazit, nejjednodušší cesta je použít CSS - skrýt položky pomocí CSS - cena bez DPH a DPH není nějaká tajná informace, proto není problém, když bude ve zdrojovém kódu HTML - je to mnohem jednodušší než použití HTML override.