Phoca cart - stavy objednavek
22. bře 2020 15:46 #141927
Už dokončují e-shop a zničeho nic se mi každá nová objednávka jeví jako dokončena. Dřív byla čekající a nevím, že bych něco měnil. Dal bych rád nastavil kdy se pošle objednávka v PDF zákazníkovi a tak. Hledal jsem všude možně a určitě to bude na stejným místě, když nemůžu najít ani jedno.
Díky za postouchnuti
Díky za postouchnuti
22. bře 2020 16:28 #141928
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Nebude to na stejném místě a "samo" se nic změnit neumí. 
Hledejte v nastavení Možnosti Phoca Cart - záložka Kalkulace: Pokladna - Výchozí stav objednávky a Výchozí stav objednávky (zdarma ke stažení).
S tou PDF přílohou musíte mít nainstalovánu Phoca PDF a povolený plugin pro Phoca Cart. Pokud PDF nebude správně s českou diakritikou bude třeba doinstalovat i fonty.
Také musíte mít v Phoca Cart - Stavy objednávek povolenu přílohu k emailu u objednávek kde to chcete.
Nainstalujte si Phoca Filter Options System Plugin pak najdete v nastavení libovolného (správně napsaného) rozšíření potřebné nastavení velice rychle.

Hledejte v nastavení Možnosti Phoca Cart - záložka Kalkulace: Pokladna - Výchozí stav objednávky a Výchozí stav objednávky (zdarma ke stažení).
S tou PDF přílohou musíte mít nainstalovánu Phoca PDF a povolený plugin pro Phoca Cart. Pokud PDF nebude správně s českou diakritikou bude třeba doinstalovat i fonty.
Také musíte mít v Phoca Cart - Stavy objednávek povolenu přílohu k emailu u objednávek kde to chcete.
Nainstalujte si Phoca Filter Options System Plugin pak najdete v nastavení libovolného (správně napsaného) rozšíření potřebné nastavení velice rychle.
22. bře 2020 16:52 - 22. bře 2020 17:20 #141930
Odpověď od Terei
Uživatel
Moc díky,
ten stav objednávky jsem vyřešil a abych pomohl dalším, tak zde je řešení.
V pokladně bylo nastaveno výchozí stav objednávky na čekající, ale u způsobu platby jsem tam místo dobírku měl odběrové místo. A pak se atribut přepsal a skákalo všechno do dokončených objednávek. Tato logika je mi jasná až když to vím.
Díky za popostrčení, díky tomu jsem se začal dívat i jinam a dělalo to jen u tohoto typu platby, který jsem měl ještě navíc jako výchozí.
Phoca filter option je parádní
Pdf mi zlobí čeština, doinstaloval jsem i všechny fonty, ale jazyk mi nainstalovat nejde. K dokumentaci jsem se ještě nedostal
ten stav objednávky jsem vyřešil a abych pomohl dalším, tak zde je řešení.
V pokladně bylo nastaveno výchozí stav objednávky na čekající, ale u způsobu platby jsem tam místo dobírku měl odběrové místo. A pak se atribut přepsal a skákalo všechno do dokončených objednávek. Tato logika je mi jasná až když to vím.
Díky za popostrčení, díky tomu jsem se začal dívat i jinam a dělalo to jen u tohoto typu platby, který jsem měl ještě navíc jako výchozí.
Phoca filter option je parádní
Pdf mi zlobí čeština, doinstaloval jsem i všechny fonty, ale jazyk mi nainstalovat nejde. K dokumentaci jsem se ještě nedostal
22. bře 2020 17:49 #141931
Odpověď od Bong

Moderátor
S tou češtinou se podívejte do nastavení Phoca PDF - Pluginy - PhocaCart Plugin.
Fonty nestačí jen nainstalovat. Musíte také nastavit, kdy a kde se bude ten který používat (záhlaví, zápatí, obsah).
Fonty nestačí jen nainstalovat. Musíte také nastavit, kdy a kde se bude ten který používat (záhlaví, zápatí, obsah).
Poděkovali: Terei
22. bře 2020 19:46 - 22. bře 2020 19:49 #141932
Odpověď od Terei
Uživatel
Znovu díky, dal jsem helveticu a je to ok.
Teď mě v PDF vyskakuje nahoře chybová hláška při nákupu bez registrace
Teď mě v PDF vyskakuje nahoře chybová hláška při nákupu bez registrace
Code:
Notice: Undefined property: stdClass::$download_published in
/www/zrucneruce.cz/montazemarkyz.zrucneruce.cz/administrator/compone
nts/com_phocacart/libraries/phocacart/text/text.php on line 148
22. bře 2020 20:43 - 22. bře 2020 20:46 #141933
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj,
v Phoca Cart 3.5.0 Beta je to už ošetřený, v Phoca Cart 3.4.0 se musí změnit
Z:
NA:
na řádku 148
v
administrator/components/com_phocacart/libraries/phocacart/text/text.php
v Phoca Cart 3.5.0 Beta je to už ošetřený, v Phoca Cart 3.4.0 se musí změnit
Z:
Code:
if ($v->download_published == 1 && isset($v->download_file) && $v->download_file != '' && isset($v->download_folder) && $v->download_folder != '') {
Code:
if (isset($v->download_published) && $v->download_published == 1 && isset($v->download_file) && $v->download_file != '' && isset($v->download_folder) && $v->download_folder != '') {
na řádku 148
v
administrator/components/com_phocacart/libraries/phocacart/text/text.php
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
23. bře 2020 08:56 #141934
Odpověď od Terei
Uživatel
Díky moc,
pomohlo to.
Ke stavu objednávek bych ještě potřeboval u výchozího statusu čekající odesílat email nejenom zákazníkovi, ale i mě. Nejlépe při všem co se posílá zákazníkovi to poslat i mě, ať vidím co se děje, V emailu si to pak setřídím sám.
pomohlo to.
Ke stavu objednávek bych ještě potřeboval u výchozího statusu čekající odesílat email nejenom zákazníkovi, ale i mě. Nejlépe při všem co se posílá zákazníkovi to poslat i mě, ať vidím co se děje, V emailu si to pak setřídím sám.
23. bře 2020 09:06 - 23. bře 2020 09:08 #141935
Odpověď od Bong

Moderátor
V nastavení Stav Objednávky - Čekající (COM_PHOCACART_STATUS_PENDING) je potřeba zarolovat kolečkem a nastavení pro email ostatním (Předmět emailu (ostatní), Email ostatním, Obsah emailu (ostatní) tam najdete.
23. bře 2020 09:22 #141936
Odpověď od Terei
Uživatel
No fakt, po hodině řešení problému jsem línej scrollovat. A to jsem to fakt začal hledat na straně PHP, jestli ten COM PENDING někde nenajdu.
23. bře 2020 11:14 #141938
Odpověď od Terei
Uživatel
Nevíte proč mi se mi negenerují v PDF obrázky? mám tam prázdný místo v rozměru obrázku, ale obrázek tam není. Ani png ani jpg. Né že by to bylo nějak extra důležitý.
23. bře 2020 15:07 #141940
Odpověď od Bong

Moderátor
Obrázky produktů nejsou běžně v generovány do PDF nebo se vám nezobrazuje logo firmy?
23. bře 2020 17:05 #141942
Odpověď od Bong

Moderátor
Logo se nastavuje v Možnosti Phoca Cart - záložka Obchod. Dejte si přiměřenou velikost, aby k fakturám pasovala.
24. bře 2020 08:50 #141943
Odpověď od Terei
Uživatel
Díky, bohužel stále nic, png, jpg, různý velikosti, stejná chyba. Ale není to nijak důležitý.
TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image: montazemarkyz.cz/images/logo.png
když to vložím přes url s plnou cestou a né jako obrázek ze složky, tak se pdf generuje, ale opět jen s vynechaným místem na obrázek
TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image: montazemarkyz.cz/images/logo.png
když to vložím přes url s plnou cestou a né jako obrázek ze složky, tak se pdf generuje, ale opět jen s vynechaným místem na obrázek
24. bře 2020 09:29 #141944
Odpověď od Terei
Uživatel
Ještě mě napadla taková drobnost, lze nějak změnit sazbu DPH na zboží pokud si zákazník do košíku vloží produkt montáž? Protože když prodám zboží bez montáže, tak je na zboží 21, když s montáží tak 15. Jestli to jde, tak si pak projdu dokumentaci a zkusím to prvně sám.