GDPR v ČR od 25. 5. 2018. Jak se připravujete?

I když teda jejich interpretace opt-out souhlasu je přinejmenším zvláštní

sgames napsal: Jak to tak pročítám, tak nejlepší bude asi počkat na 3.9 a bude ne ? snad to nebude nějaký mega průser, když to nebude hned první den, a web kde chodí 200 lidí denně snad nikdo nebonzne
No to ano, ale co staré weby? Z toho mám větší obavy. Mám pár j2,5 s vm2 a jsou v tomhle stavu jen proto, že majitelé nechtějí utrácet za upgrady a redesigny.
Teď mám v testování doplnky, které mažou/anonymizují uživatele ( J!, VM, acymailing ) a sbírají souhlasy ohledně statistik, remarketingu atd.
Když testování dobře dopadne, tak budu převádět na J! 2.5 a nejspíš i na J! 1.5
Na zbytek ti snad stačí checkboxy a články

Pak to bude muset majitel bohužel vše dělat manuálně:Mám pár j2,5 s vm2 a jsou v tomhle stavu jen proto, že majitelé nechtějí utrácet za upgrady a redesigny.
- dát na stránku nějakou informaci s podmínkama (+ odsouhlasení)
- a kde a co se ukládá, bude muset zjistit manuálně a pak manuálně vytvářet odpovědi, pokud na to dostane dotaz.

V tohmle případě prostě musí pochopit, že když si teď úředníci něco vymyslí, nelze to programově ošetřovat pro software, který byl vytvořen před 10 lety

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
- dát na stránku nějakou informaci s podmínkama (+ odsouhlasení)
[/quote]
To ale bude potřeba vyřešit i zpětně, ne? myslím . . . . oslovit všechny registrované uživatele mailem, kde bude mít odkaz na smazání účtu, nebo potvrzení že souhlasí s novými OP a jeho acc zůstane. nebo jsem to pochopil špatně?
Mám to chápat tak, že něco připravuješ a budeš prodávat?zaloudek napsal: Hodně záleží co z GDPR chceš implementovat na starší weby.
Teď mám v testování doplnky, které mažou/anonymizují uživatele ( J!, VM, acymailing ) a sbírají souhlasy ohledně statistik, remarketingu atd.
Když testování dobře dopadne, tak budu převádět na J! 2.5 a nejspíš i na J! 1.5
Na zbytek ti snad stačí checkboxy a články
A jinak ano připravuji a nejspíš budu prodávat.
Sem to chci upíchnout jako možnost až to budu mít po testech.
Jinak před 25.5.2018 by měl každý uživatel odsouhlasit osobní údaje. Pochopil jsem to tak, že bez souhlasu účet bude nefunkční. Na toto má možná někdo jiný názor.

zaloudek napsal: Jinak před 25.5.2018 by měl každý uživatel odsouhlasit osobní údaje. Pochopil jsem to tak, že bez souhlasu účet bude nefunkční. Na toto má možná někdo jiný názor.
Myslím že to tak úplně není. Je potřeba zrevidovat aktuální data, to ano, ale jen z hlediska souhlasů. Tj. např. pro databázi mailů v AcyMailing - pokud už uživatel souhlas vyjádřil při předchozí registraci v souladu s GDPR (tj. byl nějaký checkbox zařaďte mne do maillistu), pak by znovu ověření nemělo být potřeba. Pokud byl ale do maillistu zařazen automaticky, měl by to nyní znovu potvrdit.
Účet jako takový by snad neměl ničemu vadit, souhlas byl podle mne vyjádřen tím, že se zaregistroval. U eshopu navíc objednal. Pro jistotu bych promazal staré neaktivní účty (třeba poslední nákup před 5ti lety)...
Ale chápal jsem to tak, že musí souhlasit s GDPR podmínky.

Dej link, kde to budeš prodávat, prosímzaloudek napsal: Pro verze J! mám snad dopsáno a teď se testuje.
A jinak ano připravuji a nejspíš budu prodávat.

MaK.
--- -- -

Tzn. běžné newslettery (AcyMailing apod.) toto splňují, obsahují obvykle již odkaz pro odhlášení odběru.Pokud si zákazník od vás v minulosti něco koupil či objednal, nemusíte získávat jeho souhlas k zaslání další nabídky zboží nebo služeb. Jakmile však odpoví, že o takové obchodní sdělení nestojí, musíte zasílání nabídek na jeho adresu ukončit.
Tzn. běžné newslettery (AcyMailing apod.) toto splňují, obsahují obvykle již odkaz pro odhlášení odběru.
A teď mi někdo vysvětlete, proč většina webů teď posílá žádost o souhlas s posíláním dalších informací?
Protože jsme papežštější než papež?