GDPR v ČR od 25. 5. 2018. Jak se připravujete?
23. dub 2018 16:34 #135294
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Pokud si dobře pamatuju info z diskuzních fór o GDPR, nikde se přesně nespecifikuje, jak dlouho můžeš údaje uchovávat. Myslím, že tam zaznělo „na nutnou dobu“. Vždyť to máš takto v pohodě, ne? Zaškrtávátko máš, tak co je za problém?
MaK.
MaK.
--- -- -
23. dub 2018 17:28 #135296
Odpověď od Cony

Moderátor
Navíc ono zpřístupnění / vymázání by se v tomto případě (a nejen v tomto) mělo týkat nejen té DB ale i přišlé / odeslané pošty v emailovém klientu apod.
Řešil bych to opět kontaktním formulářem "Chcete smazat, napište nám", ono se dost možná ukáže, že ho použijete jednou za rok a možná ani to ne...

24. dub 2018 09:43 #135309
Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe

Admin
Navíc, když to popíšete v informacích o ochraně osobních údajů, lidé budou vědět, jak vás oslovit, abyste to či ono případně odstranil. A pokud nebudete spolupracovat s 3. subjektem, který lidi spamuje obchodními nabídkami nebo se nesetkáte s člověkem, který chce za sebou zametat elektronickou stopu, tak vás opravdu žádost o smazání potká jen zřídka. Výdyť přece pokud s vámi někdo komunikuje a chce, abyste měl o něm informace pro spolupráci, asi těžko po vás bude chtít, abyste si smazal jeho e-mail a telefon. Taky třeba pak nemusíte přijímat hovory z cizích čísel a to by se klientovi, který je s vámi spokojen nevyplatilo. No to GDPR bude ještě šaškárna.

Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
24. dub 2018 13:50 #135315
Odpověď od Cony

Moderátor
Pro inspiraci -
GDPR řešení IKEY
- odstavec o vyžádání údajů
Souhlas s Cookies také řešen šalamounsky...kdykoliv můžete zadané informace měnit, aktualizovat nebo vymazat, a to buď telefonicky, písemně nebo e-mailem...
...Pokud budete naše stránky nadále používat bez toho, že byste si změnili nastavení, budeme to považovat za váš souhlas...
27. dub 2018 15:04 #135360
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
mám teď možnost zkoušet tu GDPR komponentu -
extensions.joomla.org/extensions/extensi...cookie-control/gdpr/
vypadá to dobře.
Dají se nastavit 3 úrovně citlivosti na cookie (tedy Cony, nejen ta, že jsou cookies defaultně zakázány).
Musel jsem tu část s cookies upravit, aby se podmínky zobrazovaly v popup okně. Není dobré je zobrazovat v novém okně, to pak můžeme klidně o návštěvníka přijít.
Dobře jsou vyřešeny souhlasy registrovaných. Pokud ještě uživatel nesouhlasil, donutí ho to je přijmout, jinak ho to nepřihlásí.
Checbox s podmínkami je do formuláří asi dorván pluginem, (tady ještě nemám prozkoumáno, do kterých, určitě registrace a změna uživatele a pak prý i do většiny co registrují nebo mění uživatele) tak se nemusíte o nic starat. Dále je tam možnost vyexportovat si svoje údaje a případně i smazat (v administraci se zadá, zda smazat nebo anonymizovat). Údajně to umí i smazat i data toho uživatele na webu, ale to jsem ještě nezkoušel. Stylisticky to však nevypadá nic moc, je třeba dostylizovat.
Vidět je to možné na www.eshop-diochi.cz/ .
Zatím jsem jen ve stadiu zkoušení a zkoumání, tak ještě nemám všechny informace.
Přesto, pokud někdo potřebujete poradit, napište
vypadá to dobře.
Dají se nastavit 3 úrovně citlivosti na cookie (tedy Cony, nejen ta, že jsou cookies defaultně zakázány).
Musel jsem tu část s cookies upravit, aby se podmínky zobrazovaly v popup okně. Není dobré je zobrazovat v novém okně, to pak můžeme klidně o návštěvníka přijít.
Dobře jsou vyřešeny souhlasy registrovaných. Pokud ještě uživatel nesouhlasil, donutí ho to je přijmout, jinak ho to nepřihlásí.
Checbox s podmínkami je do formuláří asi dorván pluginem, (tady ještě nemám prozkoumáno, do kterých, určitě registrace a změna uživatele a pak prý i do většiny co registrují nebo mění uživatele) tak se nemusíte o nic starat. Dále je tam možnost vyexportovat si svoje údaje a případně i smazat (v administraci se zadá, zda smazat nebo anonymizovat). Údajně to umí i smazat i data toho uživatele na webu, ale to jsem ještě nezkoušel. Stylisticky to však nevypadá nic moc, je třeba dostylizovat.
Vidět je to možné na www.eshop-diochi.cz/ .
Zatím jsem jen ve stadiu zkoušení a zkoumání, tak ještě nemám všechny informace.
Přesto, pokud někdo potřebujete poradit, napište
Poděkovali: Cony, Bart
27. dub 2018 16:49 #135362
Odpověď od Bart

Moderátor
J!Extensions Store mají kvalitní rozšíření
. Viz třeba JSitemap...
.
Díky ernste. Když budeš mít více informací, bude to super.

Díky ernste. Když budeš mít více informací, bude to super.
27. dub 2018 16:54 #135363
Odpověď od Bart

Moderátor
Ve spojitosti se zmíněným rozšířením (ale už před nějakou dobou) jsem narazil na stránku -
termsfeed.com
.
Dá se někde vygenerovat (najít) česká varianta ujednání. Podle typu ujednání jde buď o placenou záležitost nebo zdarma...jak tak koukám.
Dá se někde vygenerovat (najít) česká varianta ujednání. Podle typu ujednání jde buď o placenou záležitost nebo zdarma...jak tak koukám.
27. dub 2018 17:14 #135364
Odpověď od Bart

Moderátor
Z mého pohledu to mají hodně dobře uděláno zde:
Podmínky použití webové stránky - www.synology.com/cs-cz/company/legal/terms_conditions
Ochrana soukromí - www.synology.com/cs-cz/company/legal/privacy
Nějaký jiný tip?
Napdají mě 2 varianty. Stát se právníkem nebo si nějakého najmout.
Podmínky použití webové stránky - www.synology.com/cs-cz/company/legal/terms_conditions
Ochrana soukromí - www.synology.com/cs-cz/company/legal/privacy
Nějaký jiný tip?
Napdají mě 2 varianty. Stát se právníkem nebo si nějakého najmout.
Poděkovali: Cony
27. dub 2018 17:25 #135365
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
už jsem to zde psal, tohle je vyhovující, stačí upravit údaje
www.shoptet.cz/univerzalni-obchodni-podminky-pro-eshop/
Poděkovali: Cony, Bart
08. kvě 2018 11:59 #135510
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Toto bude pro nás pravděpodobně zajímavé:
www.joomla.org/announcements/release-new...and-joomla-3-10.html
oznámení o Joomla 3.9 and Joomla 3.10, která budou zaměřena na GDPR
www.joomla.org/announcements/release-new...and-joomla-3-10.html
oznámení o Joomla 3.9 and Joomla 3.10, která budou zaměřena na GDPR
Poděkovali: Bart
08. kvě 2018 12:07 #135511
Odpověď od Bart

Moderátor
Já jsem to pochopil tak, že uvažuji integrovat nástroj na zachazení s daty v rámci GDPR - com_privacy. Jestli to tak bude není 100% jisté, že ano?
08. kvě 2018 18:54 #135524
Odpověď od Cufe

Admin
No tak se nám to rozklíčovává. Když to bude již součástí systému, bude to ideální. Všechno zlé je k něčemu dobré a předpokládám, že v novém rozšíření nechají dostatek prostoru pro variabilitu použití¨. Dokážu si představit, že com_privacy půjde použít i pro jiné účely než jen GDPR. Thumb up!
08. kvě 2018 21:59 #135528
Odpověď od Petr
Začátečník
Rozklíčovalo ale čekal jsem spíš že to dají do verze 3.8.8 takto vydají 3.9 a budem čekat komu to spadne prvnímu a do verze 3.9.2 než to bude použitelné a odladěné.
10. kvě 2018 16:16 #135564
Odpověď od sgames
Uživatel
Jak to tak pročítám, tak nejlepší bude asi počkat na 3.9 a bude ne ? snad to nebude nějaký mega průser, když to nebude hned první den, a web kde chodí 200 lidí denně snad nikdo nebonzne

10. kvě 2018 19:31 #135572
Odpověď od H13

Admin
Ono pak ještě bude trvat, než se s 3.9 zesynchronizují i rozšíření. Snad to půjde rychle.