Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
n3t Cookie Consent
17. dub 2024 13:13 #149381
Odpověď od moth

Uživatel
Je nějaká možnost geolokace? Například vypnutí pluginu mimo EU?
Jinak super práce, díky moc!
Jinak super práce, díky moc!
18. dub 2024 12:26 #149387
Odpověď od Cony

Moderátor
Ne taková možnost není. A myslím, že ani není legální. Pokud je web provozován v rámci EU, měl by lištu souhlasů zobrazovat všem svým návštěvníkům, ne selektivně... Ale právník nejsem
V rámci nastavení lze jen nastavit skrytí lišty před roboty, to je vhodné pro vylepšení SEO.

02. kvě 2025 15:34 #150288
Odpověď od bar47ney

Uživatel
Dobré odpoledne!
Můžete mi prosím říct, proč plugin nevidí všechny cookies webu, ale jen některé? A i ty, které vidí, nemůže zakázat? To samé GA vidí, ale nevypne (nezmizí v záložce Cookie)? A jak mám zkontrolovat, že plugin pracuje správně? Mají cookies zmizet v záložce Cookie nebo jak?
Můžete mi prosím říct, proč plugin nevidí všechny cookies webu, ale jen některé? A i ty, které vidí, nemůže zakázat? To samé GA vidí, ale nevypne (nezmizí v záložce Cookie)? A jak mám zkontrolovat, že plugin pracuje správně? Mají cookies zmizet v záložce Cookie nebo jak?
02. kvě 2025 16:48 #150289
Odpověď od Cony

Moderátor
Plugin při skenování vidí pouze cookies nastavované pro doménu webu. Cookies nastavované pro cizí domény, nevidí, to není technicky možné. Cookies pro cizí domény se bezpečně zbavíte jedině tak, že nebude nic nahrávat z cizích domén. Nebo, existují nástroje jako Google Consent Mode v2, který když nastavíte, Google žádné Cookies neuloží, dokud k tomu nemá souhlas uživatele, viz
FAQ
.
Co se týče Cookies zobrazených v rámci DEV konzole v prohlížeči (tam se zobrazují cookies jen pro vaší doménu)
- zkontrolujte si, zda máte správně nastaven seznam cookies, správné názvy, ve správné kategorii
- zkontrolujte si, zda se Cookies opravdu posílají na server. Plugin simuluje nastavování cookies, ale zabraňuje jejich ukládání. Některé skripty (např. právě Google) nedokáží fungovat, pokud jsou Cookies kompletně zakázány. Plugin tedy simuluje uložení Cookie, v rámci jednoho zobrazení stránky povolí danou cookie načíst, ale nikam ji neuloží, což je celá pointa eCookies.
- případně můžete použít princip zakázání celých skriptů a iFrame manager .
Co se týče Cookies zobrazených v rámci DEV konzole v prohlížeči (tam se zobrazují cookies jen pro vaší doménu)
- zkontrolujte si, zda máte správně nastaven seznam cookies, správné názvy, ve správné kategorii
- zkontrolujte si, zda se Cookies opravdu posílají na server. Plugin simuluje nastavování cookies, ale zabraňuje jejich ukládání. Některé skripty (např. právě Google) nedokáží fungovat, pokud jsou Cookies kompletně zakázány. Plugin tedy simuluje uložení Cookie, v rámci jednoho zobrazení stránky povolí danou cookie načíst, ale nikam ji neuloží, což je celá pointa eCookies.
- případně můžete použít princip zakázání celých skriptů a iFrame manager .