Přihlásit se

Edit stránek z frontendu

25. dub 2024 13:51 #149395
Odpověď od Johny
Uživatel

Cony napsal: Za to, jak jsou zobrazeny chybové hlášky, je odpovědná šablona. Zkuste tedy projít nastavení Vaší šablony, zda nějaké nastavení okolo zobrazení chyb podporuje. Nebývá to ale úplně běžné. Pak už jedině úprava šablony...

Díky - používám klasickou šablonu Cassiopeia, tam jsem žádná nastavení chybových hlášek nenašel. Můžu ještě poprosit o stručný tip, jakou úpravu šablony máte na mysli, resp. jakým směrem byste toto řešil? Ptám se spíš teoreticky, na nějaké větší úpravy šablony se necítím a také by to zřejmě ovlivnilo spoustu dalších souvislostí, o kterých ani nevím. Ideální stav by byl, aby neúspěšné přihlášení zobrazilo znovu jen přihlašovací stránku společně s chybovou hláškou.

26. dub 2024 13:41 #149399
Odpověď od Linelabcz
Admin
Cílem je zobrazit systémovou zprávu na vybraném místě stránky? Nebo na nějaké konkrétní vybrané stránce? Vyzkoušejte nastavení modulu bez přesměrování.

26. dub 2024 14:45 #149400
Odpověď od Johny
Uživatel

Linelabcz napsal: Cílem je zobrazit systémovou zprávu na vybraném místě stránky? Nebo na nějaké konkrétní vybrané stránce? Vyzkoušejte nastavení modulu bez přesměrování.

Líbilo by se mi zobrazit systémovou zprávu na konkrétní vybrané stránce, což tedy znamená, že se tam zobrazí všechny chybové zprávy, tedy i ty, které s přihlašováním nesouvisí, ale to by se dalo ošetřit obsahem stránky s odkazem na úvodní stranu webu nebo podobně, jako u chyby 404. Pokud modul nastavím bez přesměrování, pak se systémová zpráva zobrazí na téže stránce, kde je umístěn přihlašovací modul: /index.php/prihlaseni-technika, ale při chybném přihlášení se hláška zobrazí tady: /index.php/component/users/login?Itemid=101 a ve frontendu je klasická úvodní strana, kam se někam doprostřed na pozici pod banner vrazí chybová hláška, což na mobilu ani není bez srolování níže vidět, takže je to matoucí.

26. dub 2024 16:48 #149401
Odpověď od Cony
Moderátor
A to /prihlaseni-technika je stránka jakého typu?
Máte menu položku pro formulář přihlášení? Přijde mi že ne. Založte si jí, a pak se po chybném přihlášení zobrazí tato podstránka se zobrazenou chybovou hláškou. Jelikož budete mít samostatnou položku v menu, můžete si nastavit jaké moduly zobrazovat.

02. kvě 2024 10:33 #149404
Odpověď od Johny
Uživatel

Cony napsal: A to /prihlaseni-technika je stránka jakého typu?
Máte menu položku pro formulář přihlášení? Přijde mi že ne. Založte si jí, a pak se po chybném přihlášení zobrazí tato podstránka se zobrazenou chybovou hláškou. Jelikož budete mít samostatnou položku v menu, můžete si nastavit jaké moduly zobrazovat.

/prihlaseni-technika je stránka, na kterou odkazuje položka Technik v hlavním menu. Tato stránka je prázdná, zobrazuje se na ní standardní modul přihlášení do neveřejné části webu, který je součástí J4. Jak jsem psal, úspěšné přihlášení i úspěšné odhlášení se (pokud není nastaveno přesměrování v přihlašovacím modulu) zobrazuje na této stránce ( /index.php/prihlaseni-technika ) správně, ale chyba při přihlášení vede jinam ( /index.php/component/users/login?Itemid=101). Položka 101 (Itemid 101) je modul administrace "Post Install Messages", v něm se dá nastavit pozice jeho zobrazení, ale samozřejmě jen v administraci...

02. kvě 2024 15:46 #149405
Odpověď od Johny
Uživatel
Ještě doplním, že kromě chyby při přihlášení se nevhodně (na úvodní stránce webu) zobrazují kromě chyby při přihlášení i odkazy na obnovu hesla (index.php/component/users/reset?Itemid=101) nebo obnovu přihlašovacího jména (index.php/component/users/remind?Itemid=101)

06. kvě 2024 21:47 #149416
Odpověď od Cony
Moderátor
Jak jsem psal, je potřeba vytvořit menu položky pro přihlášení (popř. zapomenuté heslo apod.). Jsou to typy položek schované v sekci "Uživatel". Pak vše začne fungovat správně. 101 určitě není modul, ale ID nějaké položky v menu, ale to je jedno. Pokud vytvoříte ty položky v menu jak píšu, bude to fungovat správně.
Poděkovali: Johny

07. kvě 2024 12:24 #149417
Odpověď od Johny
Uživatel

Cony napsal: Jak jsem psal, je potřeba vytvořit menu položky pro přihlášení (popř. zapomenuté heslo apod.). Jsou to typy položek schované v sekci "Uživatel". Pak vše začne fungovat správně. 101 určitě není modul, ale ID nějaké položky v menu, ale to je jedno. Pokud vytvoříte ty položky v menu jak píšu, bude to fungovat správně.

Bóže, Cony, díky za Tvou trpělivost a radu. Jak jsi asi pochopil, jsem nepříliš zběhlý amatér a až dosud jsem v podstatě u všech položek menu potřeboval jen odkaz na jeden článek, takže i to přihlášení uživatele jsem řešil takto tupě a v prázdném článku zobrazoval modul přihlášení. To sice fungovalo, ale s popisovanými problémy. Když jsem položku v menu udělal tak, jak se má a jak jsi radil - tedy položka v menu rovnou zobrazuje přihlašovací formulář, tak samozřejmě chodí vše správně. Takže díky moc, zdá se, že jsem v položkách menu objevil novou dimenzi Joomly 8-)