Edit stránek z frontendu
21. lis 2023 17:43 #148867
Dobrý den,po přechodu na redakční systém Joomla 4 nemohu editovat články ve frontendu. V článcích ve veřejné části se nezobrazuje ikonka pro edit, pokud nastavím v Jommle
úpravy z veřejné části – „modul a nabídky“ ikonka pro edit článku se zobrazí, ale po kliknutí se úpravy přesměrují do backendu.
Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Předem moc děkuji! Andr.
úpravy z veřejné části – „modul a nabídky“ ikonka pro edit článku se zobrazí, ale po kliknutí se úpravy přesměrují do backendu.
Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Předem moc děkuji! Andr.
21. lis 2023 20:37 #148868
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Šablonu máte výchozí Cassiopeu?
Ty úpravu menu a modulů zase vypněte, to s tím nesouvisí.
Ty úpravu menu a modulů zase vypněte, to s tím nesouvisí.
25. lis 2023 15:35 #148886
Odpověď od andr
Uživatel
Děkuji Vám za reakci, pro administraci stránek v Joomle mám výchozí Atum pro veřejnou část mám výchozí Giles.
Andr.
Andr.
25. lis 2023 16:00 #148887
Odpověď od andr
Uživatel
Dobrý den, ještě jednou!
nastavila jsem výchozí šablonu Cassiopeiu. Nějaké články přes frontend již upravit jdou, ale ne všechny, které upravit potřebuji např. "novinky"
Předem Vám moc děkuji!
Andr.
nastavila jsem výchozí šablonu Cassiopeiu. Nějaké články přes frontend již upravit jdou, ale ne všechny, které upravit potřebuji např. "novinky"
Předem Vám moc děkuji!
Andr.
26. lis 2023 09:59 #148889
Odpověď od Bong

Moderátor
Těžko radit, když to nevidíme. Dejte odkaz na stránky s chybou, nebo alespoň screen obrazovky.
Všechny články by měly jít upravit přímo z frontendu, ale tlačítko na úpravu se zobrazí u článku jen pokud je zobrazen celý článek, nebo alespoň prefix v zobrazení blogu. Jestli jsou tedy "Novinky" opravdu články a zobrazujete je třeba v nějakém modulu, tak možnost editace nemusíte mít.
Řešením může být vytvořit položku menu s přehledem novinek, třeba v zobrazení blogu. Položku menu nastavte přístupnou jen pro uživatele, kteří budou administrovat. Ti pak budou upravovat články na tomto odkazu...
Všechny články by měly jít upravit přímo z frontendu, ale tlačítko na úpravu se zobrazí u článku jen pokud je zobrazen celý článek, nebo alespoň prefix v zobrazení blogu. Jestli jsou tedy "Novinky" opravdu články a zobrazujete je třeba v nějakém modulu, tak možnost editace nemusíte mít.
Řešením může být vytvořit položku menu s přehledem novinek, třeba v zobrazení blogu. Položku menu nastavte přístupnou jen pro uživatele, kteří budou administrovat. Ti pak budou upravovat články na tomto odkazu...
27. lis 2023 18:29 #148894
Odpověď od andr
Uživatel
Dobrý den,
děkuji Vám za zprávu! Nastavila jsem šablonu Cassiopeia jako výchozí a v té administarce článků přes frontend jde, ne však všech, ale to bude pravděpodobně tím jak píšete. Jelikož mám stránky dělány po vizuální stránce v šabloně Giles, musela jsem tuto šablonu vrátit do nastavení výchozí, Cassiopeia není po vizuální stránce vhodná. Takže teď opět řeším, ponechat šablonu Giles jako výchozí (dodržet vzhled stránek) a zároveň administrovat přes frontend články, které v této šabloně po upgradu na Joomla 4 nejspíš nelze a nebo lze, ale už nevím jak nastavit v Joomle 4!? Administrátor má nastavenou šablonu Atum, ale ta se ve frontendu při přihlášení vůbec nezobrazí, nejspíš to bude zase nastavením výchozí šablony Giles. Jsem tedy opět na začátku
Předem Vám moc děkuji za případné rady!
andr.
děkuji Vám za zprávu! Nastavila jsem šablonu Cassiopeia jako výchozí a v té administarce článků přes frontend jde, ne však všech, ale to bude pravděpodobně tím jak píšete. Jelikož mám stránky dělány po vizuální stránce v šabloně Giles, musela jsem tuto šablonu vrátit do nastavení výchozí, Cassiopeia není po vizuální stránce vhodná. Takže teď opět řeším, ponechat šablonu Giles jako výchozí (dodržet vzhled stránek) a zároveň administrovat přes frontend články, které v této šabloně po upgradu na Joomla 4 nejspíš nelze a nebo lze, ale už nevím jak nastavit v Joomle 4!? Administrátor má nastavenou šablonu Atum, ale ta se ve frontendu při přihlášení vůbec nezobrazí, nejspíš to bude zase nastavením výchozí šablony Giles. Jsem tedy opět na začátku
Předem Vám moc děkuji za případné rady!
andr.
27. lis 2023 21:20 #148896
Odpověď od andr
Uživatel
Dobrý den,
moc Vám děkuji za radu, vyřešila jsem to vytvořením nového menu pro administraci a šablonou Cassiopeia.
Jen pokud chci vytvořený článek upravit, tak vzhled editoru je trochu nepřehledný. Zkouším nastavovat editor
uživatele na JCE nebo TINY MCE, ale žádná změna se v editoru článků neděje.
Níže posílám prt sc a předem moc děkuji.
andr.
moc Vám děkuji za radu, vyřešila jsem to vytvořením nového menu pro administraci a šablonou Cassiopeia.
Jen pokud chci vytvořený článek upravit, tak vzhled editoru je trochu nepřehledný. Zkouším nastavovat editor
uživatele na JCE nebo TINY MCE, ale žádná změna se v editoru článků neděje.
Níže posílám prt sc a předem moc děkuji.
andr.
28. lis 2023 18:31 #148898
Odpověď od Bong

Moderátor
Menu pro administraci z frontendu + Cassiopea, to je nejednodušší a elegantní řešení.
Vypadá to, že uživatelé nepoužívají žádný editor. Nastavte:
Globální nastavení - Veřejná část - Výchozí editor: Tiny MCE (normálním uživatelům stačí, alespoň tak "neprasí" s úpravami textu).
Dále zkontrolujte nastavení všech uživatele(ů), kteří editují, nezpomeňte na sebe. A nastavte jim výchozí editor (bude použit ten, který nastavíte v Globálním nastavení)
Uživatelé: Úprava uživatele - záložka Základní nastavení - Editor uživatele: - Použít výchozí -
Pak vyzkoušejte. Mělo by to fungovat.
Vypadá to, že uživatelé nepoužívají žádný editor. Nastavte:
Globální nastavení - Veřejná část - Výchozí editor: Tiny MCE (normálním uživatelům stačí, alespoň tak "neprasí" s úpravami textu).
Dále zkontrolujte nastavení všech uživatele(ů), kteří editují, nezpomeňte na sebe. A nastavte jim výchozí editor (bude použit ten, který nastavíte v Globálním nastavení)
Uživatelé: Úprava uživatele - záložka Základní nastavení - Editor uživatele: - Použít výchozí -
Pak vyzkoušejte. Mělo by to fungovat.
14. pro 2023 20:45 #148959
Odpověď od andr
Uživatel
Moc Vám děkuji za rychlé reakce a Vaší pomoc! Je vyřešeno!
Krásné dny.
Andr.
Krásné dny.
Andr.
14. pro 2023 21:07 #148960
Odpověď od Linelabcz

Admin
Zkuste také
www.joomlaportal.cz/forum/administrace-j...rozsireni-pro-joomla
Clean Edit. Skvělý plugin.
14. pro 2023 23:11 #148962
Odpověď od Bong

Moderátor
Šikovný plugin. Udělal jsem k němu češtinu, ta sice není až tak potřebná, ale když už, ...
Bongovo! - Ke stažení - System - Clean Edit
Poděkovali: Linelabcz
16. pro 2023 12:30 #148967
Odpověď od andr
Uživatel
Dobrý den,
mohu ješťe poprosit o radu, zda je možné v Joomla 4 editovat z frontendu modulBlog Post Accordeon Responsive v nižšší verzi Joomla bylo možné tento modul editovat po upgradu na vyšší verzi nelze, respektive se mi neukazuje po přihlášení do administrace z frontendu úprava modulu jako aktivní.
Předem Vám moc děkuji.
Andr.
mohu ješťe poprosit o radu, zda je možné v Joomla 4 editovat z frontendu modulBlog Post Accordeon Responsive v nižšší verzi Joomla bylo možné tento modul editovat po upgradu na vyšší verzi nelze, respektive se mi neukazuje po přihlášení do administrace z frontendu úprava modulu jako aktivní.
Předem Vám moc děkuji.
Andr.
16. pro 2023 16:57 - 16. pro 2023 16:57 #148968
Odpověď od Bong

Moderátor
Žádný "Blog Post Accordeon Responsive" na JED nemůžu najít.
- Je ten modul vůbec pro Joomla a je skutečně pro verzi Joomla 4 ?
- Máte vůbec povoleno moduly upravovat v Globální nastavení - Veřejná část - Nastavení webových stránek - Úpravy z veřejné části?
- Používáte výchozí šablonu Cassiopea?
24. dub 2024 17:55 #149393
Odpověď od Johny
Uživatel
Zdravím, ohledně přihlášení z frontendu mám trochu jiný dotaz, snad také patří sem.. V modulu Přihlášení uživatele v J4 se dá snadno nastavit, jaká stránka se má otevřít po úspěšném přihlášení/odhlášení. Dá se ale také ovlivnit to, kde se zobrazí případné chybové hlášky, když přihlášení selže (chybné/prázdné heslo apod.)? V současné chvíli se chybová hláška vrazí do úvodní stránky webu, kde se dá přehlédnout. Díky za radu.
25. dub 2024 12:01 #149394
Odpověď od Cony

Moderátor
Za to, jak jsou zobrazeny chybové hlášky, je odpovědná šablona. Zkuste tedy projít nastavení Vaší šablony, zda nějaké nastavení okolo zobrazení chyb podporuje. Nebývá to ale úplně běžné. Pak už jedině úprava šablony...