Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
po nahrání webu chyba
27. bře 2026 10:40 - 27. bře 2026 10:40 #151110
Ahoj Všem,
na mém webu se mi z ničeho niz přestaly zobrazovat obrázky. Rozhodl jsem se, že web obnovím ze zálohy. po nahrání webu mi mé stránky ukazují níže uvedenou chybu. Napadá Vás řešení?
Warning: unserialize(): Error at offset 50278 of 57534 bytes in /data/web/virtuals/322380/virtual/www/domains/ubytovani-broumov.cz/libraries/src/Cache/Controller/ViewController.php on line 68
www.ubytovani-broumov.cz
na mém webu se mi z ničeho niz přestaly zobrazovat obrázky. Rozhodl jsem se, že web obnovím ze zálohy. po nahrání webu mi mé stránky ukazují níže uvedenou chybu. Napadá Vás řešení?
Warning: unserialize(): Error at offset 50278 of 57534 bytes in /data/web/virtuals/322380/virtual/www/domains/ubytovani-broumov.cz/libraries/src/Cache/Controller/ViewController.php on line 68
www.ubytovani-broumov.cz
27. bře 2026 11:27 #151111
Odpověď od Martin7373
Začátečník
v současné chvíli jsem vyřeši výše uvedenou chybu a nyní mi to neustále neukazuje fotky nenapadá vás řečení? ty fotky tam samozřejmě jsou.
27. bře 2026 14:19 #151112
Odpověď od SvenHassel
Uživatel
Dobrý den,
zkusil bych pořešit a ověřit oprávnění CHMOD na práva složek a souborů. Mějte prima den.
zkusil bych pořešit a ověřit oprávnění CHMOD na práva složek a souborů. Mějte prima den.
27. bře 2026 21:37 - 27. bře 2026 21:39 #151114
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
V administraci Wedos Webhosting - nástroje si najděte "kouzelné tlačítko" Oprava práv u souborů.
Toto tlačítko použijte v případě, že vám na stránkách nefungují některé obrázky či JavaScripty, zejména poté, co jste provedli instalaci nějakého pluginu např. v Joomla, a prohlížeč vám při pokusu o přímý přístup k těmto souborům zobrazuje chybu 403 (přístup zamítnut, access forbidden). Ve většině případů se jedná o chybně nastavená práva u takto nainstalovaných souborů, což se použitím tohoto tlačítka opraví.
=> přestaňte se vrtat ve svých stránkách přes připojení FTP
Toto tlačítko použijte v případě, že vám na stránkách nefungují některé obrázky či JavaScripty, zejména poté, co jste provedli instalaci nějakého pluginu např. v Joomla, a prohlížeč vám při pokusu o přímý přístup k těmto souborům zobrazuje chybu 403 (přístup zamítnut, access forbidden). Ve většině případů se jedná o chybně nastavená práva u takto nainstalovaných souborů, což se použitím tohoto tlačítka opraví.
=> přestaňte se vrtat ve svých stránkách přes připojení FTP
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
30. bře 2026 19:09 - 30. bře 2026 19:30 #151117
Odpověď od Martin7373
Začátečník
Dobrý den,
udělal jsem to, co mi zde poradil Bong, ale bez úspěchu. Kontaktoval jsem wedos s prosbou o rozklíčování, protože jsem se domníval, že se jedná o nastavení wedosu. Tady je vyjádření wedosu k problému.
Dobrý den,
problém způsobuje špatná cesta k obrázkům – konkrétně dvojité lomítko v URL (např. //images/…). To je vyhodnoceno ochranou WEDOS.protection jako podezřadý požadavek a dochází k blokaci (401). Stačí tedy upravit odkazy na obrázky tak, aby obsahovaly pouze jedno lomítko. Poté se obrázky začnou opět načítat správně.
adresa obrázku, který se nezobrazuje: www.ubytovani-broumov.cz//images/2023/05/26/nad.svg
udělal jsem joomla-pluginy-system SEF-koncové lomítko před URL adresou- vynucení URL bez koncového lomítka a zdá se, že to funguje. Budu testovat.
otazka tedy je, mám to dobře? jde nějak odstranit to jedno lomítko z adresy a popř. jak? není nejaký kód do .htaccess nebo něco podobného? Předem děkuji za rady.
udělal jsem to, co mi zde poradil Bong, ale bez úspěchu. Kontaktoval jsem wedos s prosbou o rozklíčování, protože jsem se domníval, že se jedná o nastavení wedosu. Tady je vyjádření wedosu k problému.
Dobrý den,
problém způsobuje špatná cesta k obrázkům – konkrétně dvojité lomítko v URL (např. //images/…). To je vyhodnoceno ochranou WEDOS.protection jako podezřadý požadavek a dochází k blokaci (401). Stačí tedy upravit odkazy na obrázky tak, aby obsahovaly pouze jedno lomítko. Poté se obrázky začnou opět načítat správně.
adresa obrázku, který se nezobrazuje: www.ubytovani-broumov.cz//images/2023/05/26/nad.svg
udělal jsem joomla-pluginy-system SEF-koncové lomítko před URL adresou- vynucení URL bez koncového lomítka a zdá se, že to funguje. Budu testovat.
otazka tedy je, mám to dobře? jde nějak odstranit to jedno lomítko z adresy a popř. jak? není nejaký kód do .htaccess nebo něco podobného? Předem děkuji za rady.
31. bře 2026 05:58 #151118
Odpověď od Martin7373
Začátečník
tak bohužel ani výše popsané nepomohlo. Nenapadá někoho řešení?
31. bře 2026 21:28 #151119
Odpověď od Cony
Moderátor
No, já tam ten obrázek vidím... A stále s dvěma lomítky. Jestli to dobře chápu, je tam vložen přes SP Page Builder, tak bych zkontroloval nastavení tam, jestli tam nemáte lomítko navíc. Otázkou je, jestli by nestálo za to ten obrázek nahradit normálním textem, jen mu nastavit správný font a barvu...
01. dub 2026 06:21 #151120
Odpověď od Martin7373
Začátečník
Dobré ráno,
Cony, děkuji Vám za radu a zamyšlení. Ano, obrázky v současné chvíli na webu jsou, protože testuji mnou udělané změny a nápady, které jsem našel na netu. Ta písma jsou SVG a ty nahradit teoreticky můžeme, ale nezobrazují se i obrázky webp. a tam narazím na stejný problém.
toto jsem udělal:
1. Kontrola souboru
Toto je nejčastější viník. Pokud je v proměnné
na konci lomítko, Joomla k němu pak přidá další lomítko z cesty k obrázku.
2. Oprava v souboru
Joomla využívá
pro SEO URL. Můžeš do něj přidat pravidlo, které se pokusí vícenásobná lomítka "vyčistit" dříve, než požadavek narazí na ochranu WEDOS.
Vlož toto hned pod
:
Apache
Cony, děkuji Vám za radu a zamyšlení. Ano, obrázky v současné chvíli na webu jsou, protože testuji mnou udělané změny a nápady, které jsem našel na netu. Ta písma jsou SVG a ty nahradit teoreticky můžeme, ale nezobrazují se i obrázky webp. a tam narazím na stejný problém.
toto jsem udělal:
1. Kontrola souboru
Code:
configuration.php
Code:
$live_site
- Připoj se na FTP a otevři soubor
v kořenovém adresáři.Code:configuration.php
- Najdi řádek s
.Code:$live_site
- Ujisti se, že na konci URL není lomítko.
- Špatně:
Code:public $live_site = 'https://www.tvůjweb.cz/';
- Správně:
Code:public $live_site = 'https://www.tvůjweb.cz';
- Často nejlepší:
(ponechat prázdné, Joomla si cestu odvodí sama).Code:public $live_site = '';
- Špatně:
2. Oprava v souboru
Code:
.htaccess
Code:
.htaccess
Vlož toto hned pod
Code:
RewriteEngine On
Apache
Code:
RewriteCond %{THE_REQUEST} //
RewriteRule ^(.*)$ /(%1) [R=301,L]
Poděkovali: Cony
02. dub 2026 12:54 #151124
Odpověď od Cony
Moderátor
Aha, proměnou $live_site
není obvykle potřeba nastavovat, i když je možné, že zrovna Wedos je ten případ, kde je potřeba...
Nejnovější příspěvky