Pomoc se šablonou z Artisteeru

majkee1980
31. led 2016 22:34 #125575
Ahoj všem,
instaluju šablonu z Artisteeru na Joomlu 3.x a po editaci hlavičky tak aby obsahovala login modul se stala neklikatelná i přesto že je viditelná ve správné pozici. Jedná se patrně o problém s úpravou CSS skriptů. Našel by se někdo, kdo by mi s tím dokázal pomoci aby se to dalo rozchodit a zfunkčnit? Jedná se o web na adrese http://beta.batavia.cz .

Kus kódu který se tam objevil v index.php následuje:
<header class="art-header"><?php echo $view->position('header', 'art-nostyle'); ?>
<?php if ($view->containsModules('extra2')) : ?>
<div class="art-hmenu-extra2"><?php echo $view->position('extra2'); ?></div>
<?php endif; ?>

Děkuji za jakoukoliv radu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 09:57 #125578
když dáte modul přihlášení na jinou pozici, je funkční?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 10:09 - 01. úno 2016 10:13 #125579
zkuste ho dát na pozici user3 místo extra2

PS všimněte si, že když stránku patřičně zúžíte, moduly se přesunou a přihlášení je funkční.
V normální šířce ho něco překrývá

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od majkee1980
01. úno 2016 13:17 #125590
na pozici user3 je sice modul funkční (tj. dá se kliknout na pozici username i password a zapomenuté heslo a username což na pozici extra2 nejde), nicméně je na pozici kterou chci šetřit pro druhou řádku menu. Login má být v pravém horním rohu - proto ta pozice extra2.


Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 13:25 #125593
vypadá to, že extra2 není pro toto určený. Zkuste ho dát na pozici user3 a doprava nahoru si ho dostylizujete pomocí CSS

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od majkee1980
01. úno 2016 13:44 - 01. úno 2016 13:52 #125597
user3 je pozice ve které je aktuálně menu, do ní jsem menu nedával, tam bylo od výchozího stavu samo.
tak maximálně ještě zkopírovat do index.php vložení modulu user3 a vytvořit tam modul user4 a ten dostylovat a dopozicovat, ale nejsem si jistej zda by to nějak pomohlo kvůli CSS.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 13:59 - 01. úno 2016 14:00 #125601
to přihlášení můžete dát do stejné pozice jako máte menu a pak doladit

dejte mi to přihlášení do user3 jako druhé a já to u sebe zkusím doladit

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 14:42 #125603
vidím, že pozice user4 pomohla :)
Poděkovali: majkee1980

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od majkee1980
01. úno 2016 14:50 #125604
do pozice user4 se to vyvedlo - dekuju za radu beta.batavia.cz

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od majkee1980
01. úno 2016 16:38 #125608
ještě mám jednu otázku: pokud v prohlížeči (Chrome i Firefox) zadám při přihlašování že chci zapamatovat username i password tak políčka pro username a password jsou se žlutým pozadím. Zkoušel jsem v CSS udělat všechno možné pro jednotlivé classy ale stejně se mi nepodařilo docílit toho, aby se políčka zobrazovala s mojím username a heslem na bílém pozadí. Zkusil jsem to jak v CSS šablony z Artisteeru, tak z CSS Systemu. Hledal jsem ve všech CSS souborech hexadecimální kód barvy v domnění že jej tak najdu snadněji, a také jsem nebyl úspěšný. Dokázal byste mi také poradit co je kde v tomto případě možné upravit aby se login políčka vrátila do bílého pozadí?
Bez uloženého username a hesla je to zobrazené v bílém s nápisem username.
Díky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 17:09 - 01. úno 2016 17:10 #125611
udělejte mi tam nějaké jméno a heslo, ať to mohu zkusit
když tak napište jen do SZ. Nemusí to mít žádná oprávnění

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od majkee1980
01. úno 2016 17:18 #125613
SZ jsem poslal včetně toho loginu

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 17:37 #125615
vypadá to na vlastnost chrome (ve firefoxu to nedělá)
Zdá se, že si tam chrome sám přepíše barvu na žlutou, ať mu pošlete, co mu pošlete.

Ale ještě se na to podívám.

PS chrome v poslední době způsobuje stále víc a víc problémů, zdá se mi, že se google zbláznil

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. úno 2016 18:12 - 01. úno 2016 18:13 #125618
v CSS je to
input#modlgn-username {
    color: black;
    background-color: white;
}

ale jak tam chrome vyplní uložené jméno a heslo, přepíše ty barvy podle sebe. (firefox ne)

Zkuste si zagooglit, jestli to nejde někde změnit. když mi zbyde čas mrknu se ještě nebo to tady třeba někdo zná

jedině to i neuložené udělat žlutý, ať se to nemění :P

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od majkee1980
01. úno 2016 18:29 #125620
OK, beru na vědomí. Holt to musím vydržet než vyjde nová verze Chromu kde to třeba vyřeší...
Zatím děkuju. Registraci uživatelů jsem povolil s KeyCaptchou tak to snad nehrozí na výskyt spamerů.

Se šablonou mám ještě poslední otázku a to sice jak před menu přidat vlevo a vpravo obrázky beta.batavia.cz/images/home.gif a beta.batavia.cz/images/kosik.gif . Výškově jsou obrázky na 63pixelů široké a 63pixelů vysoké. Jsou tedy vyšší než to menu a převyšují. Při použití atributu margin-top to odsunuje to menu celkově ne jen ten obrázek. V user3 je to menu a v user4 je pak ten login, ten je tam jen připsaný:
<div><a href="http://beta.batavia.cz"><img src="/images/home.gif" height="63" width="63" alt="Domu" class="art-hmenu-home-kosik-icon"></a><?php echo $view->position('user3'); ?><a href="http://beta.batavia.cz"><img src="/images/kosik.gif" height="63" width="63" alt="Kosik" class="art-hmenu-home-kosik-icon"></a></div>
<div class="art-hmenu-user4"><?php echo $view->position('user4'); ?></div>

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.