Zobrazení hlavní horzontální nabídky

prema kejzlar
22. čec 2015 15:26 #122728
Dobrý den, před pár lety jsem společně s kolegou byl zaúkolován předěláním školního webu. Na mé osobě bylo víceméně jen dokončení a naplnění webu, který měl již kolega připravený v Joomla 1.5. Co se týče tvorby stránek v Joomle jsem tedy spíše začátečník.
Letos jsem se rozhodl aktualizovat na verzi 3.x. Vše se celkem zdařilo jen stará šablona byla samozřejmě nefunkční. Vybal jsem tedy šablonu novou (dd_highschool_43) jen jsem se zadrhl, že žádná ze zvolnených šablon mi nezobrazuje hlavní horizontální nabídku - je třeba ji někde zvláštně aktivovat nebo je třeba upravovat stránky s kódem?

Díky za radu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jitka Šteffanová
23. čec 2015 12:58 #122744
V jaké pozici máte to horizontální menu? V původní ze staré šablony nebo jste to menu umístil do nové pozice? Dám příklad, stará šablona mohla být vytvořená například v Artisteeru, kde se pro horizontální menu používá pozice User3, v nové šabloně ale tuto pozici nemáte....

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od prontik
23. čec 2015 13:45 #122748
No pokud je to pouze šablona kterou jste nahrál, tak tam to menu být ani nemůže to by jste musel mít quickstart balíček a ten nem8te asi, tedy holá šablona.

Jestli to je tato šablona , tak tam je použit nějaký modul pro menu. Takže si stáhněte např. tento modul , nainstalujte a přiřadte k příslušné pozici.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od prema kejzlar
23. čec 2015 16:33 - 23. čec 2015 16:36 #122755
Díky, nakonec jsem se tedy o kousek posunul a menu už se nějaké zobrazuje, bohužel ale barevně a stylově neodpovídá ještě menu z uvedené šablony.
Je nějaká možnost dostat ho do podoby jako zde i bez komletního balíčku?

V dokumentaci uvádějí vcelku i pro mne základní věci ale ke správné funkci a nastavení top menu tam toho mnoho nemají.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od prontik
23. čec 2015 17:28 #122756
Instaloval jste ten modul menu, na který jsem odkazoval výše? Asi ne, jinak by jste měl menu na chlup stejně jako v demu šablony.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od roman
23. čec 2015 17:56 #122760
Dobrý den, chtěl jsem také zkusit nainstalovat modul, ale pod odkazem na modul, který jste uvedl výše jsem možnost stažení modulu nenašel.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od roman
23. čec 2015 18:19 #122761
Tak už jsem modul našel, našel jsem ho přímo na JED. Omluva za zmatek :-)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od prema kejzlar
24. čec 2015 09:01 - 24. čec 2015 09:12 #122773
Ano stáhl, nainstaloval a vybral potřebnou nabídku k zobrazení a přiřadil pozici. Styl ale jako by čerpalo menu z jiné šablony viz. ukázka :-(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
24. čec 2015 11:34 #122774
To menu co máte v ukázce je modul maximenu ck , který je v základu zdarma, pokud ho chcete vzhledově upravit, tak si musíte vytvořit pro toto menu vlastní css styl, nebo zakoupit plugin, který vám to umožní. ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
24. čec 2015 11:53 #122775
Jestli potřebujete jenom zarovnat to menu do toho černého obdélníku, tak změnu provedete v souboru vaší šablony zsopocno.cz/new/templates/dd_highschool_43/css/template.css kde na řádku 1003 se nachází tento styl:
.dd-nav {
    background: rgba(0, 0, 0, 0) linear-gradient(to bottom, #463e35 0px, #000000 100%) no-repeat scroll 0 0;
    border-bottom: 2px solid #695d4f;
    border-radius: 3px;
    margin: 0;
    position: absolute;
    text-align: left;
    top: 130px;
    width: 100%;
    z-index: 100;
}

tento styl nahraďte následujicím:
.dd-nav {
    background: rgba(0, 0, 0, 0) linear-gradient(to bottom, #463e35 0px, #000000 100%) no-repeat scroll 0 0;
    border-bottom: 2px solid #695d4f;
    border-radius: 10px;
    margin: 0;
    padding-left: 0 !important;
    padding-right: 0px !important;
    position: absolute;
    text-align: left;
    top: 130px;
    width: 100%;
    z-index: 100;
}

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od roman
24. čec 2015 14:55 - 24. čec 2015 14:59 #122776
Zdravím, mám dotaz, chtěl jsem zkusit ten modul, stáhl jsem si ho a po instalačním procesu to napsalo tohle:
Upozornění
JFolder::create: Byla zjištěna nekonečná smyčka
Pozor - Nelze přesunout soubor!

A potom pod tím tohle:
Chyba
Archive does not exist
Nemohu nalézt instalační balíček

Dáte Tip co s tím?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
24. čec 2015 16:08 #122777
A nestáhl jste si omylem verzi pro Joomla! 2,5x ? ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
24. čec 2015 17:47 #122780
A nebo:
Opravil jste si instalaci Joomly, jak jsem vám radil ?
Máte Joomlu řádně nainstalovánu? V Systém - Systémové informace - Práva složek vše zelené?
Nemá váš hosting problém s vlastnictvím složek a souborů? Kde hostujete?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od roman
25. čec 2015 09:58 #122781
Dobrý den. Vřešeno, jinak stáhl jsem si Maximenu CK module - Joomla 3.x | mod_maximenuck_8.0.19_j3.zip Ale právě tam je ta hláška. Jinak jak psal BONG, v systému je vše zelené, kromě /www/sites/3/site35363/public_html/logs (složka záznamu) A
/www/sites/3/site35363/public_html/tmp (dočasná složka), tam bylo červené, poladil jsem je a už to vzalo. Děkuji za pomoc.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od prema kejzlar
25. čec 2015 14:48 #122793
Díky po opravě zmizel alespoň ten hnědý zub na začátku. Ale ještě jednou ze zeptám: Z té stažené šablony bez zmiňovaného kompltního startovacího balíčku žádným způsobem skutečně nelze získat styl menu jako mají v demu tj. hnnědé pozadí, menu o něco užžsí a oddělené zvýrazňující se jednotlivé bloky nabídek.
Pokud ne šlo by nastavit alepoň tečdy to pozadí menu nějak bez zakoupení placené verze CK menu? :huh:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.