Wiki na Joomle
Kdysi jsem testoval SobiPro (pro moje potřeby příliš komplikované, velké), pak Zoo Product Catalog od YooTheme (dost drahé, je třeba zakoupit celý balík rozšíření, hodně funkcí, které nepotřebuju).
Teď testuju komponentu Dictionary. Je fajn jednoduchá a dokonce i free. Ale hodilo by se mi něco, kde bych mohl v textu definice hesla jednoduše prolinkovat na jiné heslo, podobně, jako to funguje třeba na Wikipedii, viz screen image.prntscr.com/image/ieaZ48nASuSdDHSIjrpmng.png
Za tipy předem díky.
MaK.
--- -- -

Definice hesel jsou ale vždy jen na pár odstavců. Musel bych k těm článkům vymyslet alespoň nějaký index + popřemýšlet, jak vše mít nejlépe na jedné straně, třeba i rozbalovací / zabalovací, aby se v tom dalo nějak orientovat, podobně, jako je to teď třeba zde piny.cz/365-fotorad/foto-slang
MaK.
--- -- -

--- -- -

Jestli ti to staci, tak se to da pouzit. Ja Grav zkusebne pouzivam.

MaK.
--- -- -

Jinak mě osobně nemile překvapila velikost Gravu, je to cca 21MB, Joomla! má 35MB. Předpokládal jsem, že jako opravdu jednoduchý systém bude mít mnohem méně. Chtěl jsem ho nasadit zde:
www.phoca.cz/cssflags/
Nakonec jsem to udělal prostě jen v HTML
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Upravenou šablonou by tohle myslím realizovat šlo poměrně jednoduše, prostě zobrazit blog, setříděný podle názvu, a v šabloně si doplnit ono "rozbalování" a seskupení dle počátečního písmena. Záleží tedy samozřejmě na rozsahu, aby načtení té stránky nebylo moc náročné.MaXoft napsal: Definice hesel jsou ale vždy jen na pár odstavců. Musel bych k těm článkům vymyslet alespoň nějaký index + popřemýšlet, jak vše mít nejlépe na jedné straně, třeba i rozbalovací / zabalovací, aby se v tom dalo nějak orientovat, podobně, jako je to teď třeba zde piny.cz/365-fotorad/foto-slang
MaK.
I ten Grav by měl jít nasimulovat v rámci základních článků Joomly - Vhodně zvolená stromová skruktura kategorií a v ní zařazené články s jednotlivými tématy. Jen uzpůsobit šablonu, nebo najít nějakou vhodnou. Dnes navíc pomocí Vlastích polí by se tomu dala dát i nějaká "štábní kultura".
Pohrál bych si raději s tím, než tahat do Joomly další rozšíření.

Zatím cca 150 hesel, postupně budou přibývat.Upravenou šablonou by tohle myslím realizovat šlo poměrně jednoduše, prostě zobrazit blog, setříděný podle názvu, a v šabloně si doplnit ono "rozbalování" a seskupení dle počátečního písmena. Záleží tedy samozřejmě na rozsahu, aby načtení té stránky nebylo moc náročné.
Rozbalování + seskupení – hm, to zní jednoduše. Ale pro mistra programátora

Díky za tipy, MaK.
--- -- -
MaXoft napsal: Takže se nejedná o doplněk Joomly, ale další systém či prostředí, které by však mělo být na webu samostatně, případně třeba na subdoméně, je to tak?
MaK.
No psal jsem, ze je to redakcni system od Rockettheme, ktery nepotrebuje databaze. Pro tu jednoduchost se da pouzit na nejake polozce menu webu z Joomly. Nevim, co presne jsi hledal, ale v pameti jsem mel tu sablonu, kterou jsem ti poslal odkaz. To je neco jako wiki. Kdyz se ti nehodi, tak ji proste nepouzij.

Zatím jsem stále na vážkách, jakým směrem se vydat. Kvůli tomu mi teď stojí plnění. Výhody a nevýhody, jak je vidím já:
Dictionary – Výhody: hezky přehledné, jednoduché na ovládání, pěkné řazení podle abecedy včetně ABCD indexu, definice hesel se dají jednoduše rozbalit a zase sbalit.
Nevýhody: není moc friendly pro SEO, vše je v kódu na 1 stránce, na jednotlivá hesla nelze odkazovat, nemají vlastní URL.
Články v Joomla – Nevýhody: méně přehledné (ale dá se trochu vyladit), chybí horní ABCD index (leda nějaký doplněk), nelze jednoduše rozbalovat a sbalovat jako v komponentě Dictionary.
Výhody: je lepší pro SEO, každé heslo má svoji URL, může mít svůj meta description a tag title – pro SERP ideální.
A teď babo raď :silly:
MaK.
--- -- -

MaK.
--- -- -