Kde najdu index.html

Petr Zástěra
23. kvě 2015 17:37 #121888
Zdravím,

kde v rootu najdu index.html, nemohu se přihlásit do administrace a potřebuju tento soubor opravit.

Díky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
23. kvě 2015 23:35 #121889
Ahoj, index.html v rootu není, protože kdyby byl, tak by stránky nefungovaly. Většinou má index.html přednost před index.php a tak by se načítala prázdná stránka (v Joomle! je většinou index.html prázdná stránka, aby nedošlo k zobrazení obsahu složky).

V rootu je jen index.php.

Nerozumím ale, jaký může mít index.html vliv na přihlášení do administrace? Pokud myslíš index.php tak ten je normálně v rootu (frontendu, nebo administrace) :idea:

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Petr Zástěra
24. kvě 2015 13:19 #121892
Tento skript, síš bych ho nazval hajzlem, mi blokuje otevření administrátorského přihlášení.
<script>
$(window).addEvent('domready', function(){
$$('p.jf-copy').setStyle('display', 'none');
})
jQuery(function () {if (top == self) {document.documentElement.style.display = 'block'; } else {top.location = self.location; }});
window.setInterval(function(){var r;try{r=window.XMLHttpRequest?new XMLHttpRequest():new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(e){}if(r){r.open("GET","./",true);r.send(null)}},840000);
jQuery(document).ready(function(){
jQuery('.hasTooltip').tooltip({"html": true,"container": "body"});
});
jQuery(document).ready(function (){
jQuery('.advancedSelect').chosen({"disable_search_threshold":10,"allow_single_deselect":true,"placeholder_text_multiple":"Vyberte n\u011bjak\u00e9 mo\u017enosti","placeholder_text_single":"Vyberte mo\u017enost","no_results_text":"\u017d\u00e1dn\u00e9 v\u00fdsledky neodpov\u00eddaj\u00ed"});
});

</script>

Prozatím netuším jak ho odstřelit a jak se tam vůbec dostal. Proto jsem se zajímal o inex.html. Ale asi to bude shované úlně jinde. :angry:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
24. kvě 2015 14:24 #121893
Pak zkus celej web zkopírovat na počítač a prohledat všechny soubory a je možný, že ten výstup bude zakódvanej pomocí base64, takže když nenajdeš nějaký řetězec z tohoto kódu, pak zkusit prohledat base64.

Zkus se podívat na toto:
www.joomlaportal.cz/forum/58-z-adminova-...ase-mi-hackli-joomla

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Petr Zástěra
25. kvě 2015 19:39 #121897
Tak jsem samozřejmě nic nenašel, s prohledáváním base64 jsem úplně mimo. Vůbec netuším o co go,

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
25. kvě 2015 21:24 #121898
No prohledat soubory na vyskyt base64...
Mozna jsem to prehledl, ale kam se nejde prihlasit? Front, nebo backend?
Jomlu mate v jake verzi?
Nebylo by jednodussi ji namisto hledani (nakonec nevite co poradne hledat), systemove soubory prehrat posledni verzi. Tim tedy i pripadne napadene opravit a zaktualizovat. Nasledne se prihlasit a zabezpecit web?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Petr Zástěra
25. kvě 2015 21:56 - 25. kvě 2015 21:57 #121899
Je to trochu zapeklité. Administrátorská část se nezobrazuje díky onomu výše uvedenému scriptu. Stránka pro běžného uživatele je bez problému, v tom je ta záludnost. Verze joomly ve ta poslední 3. Celý root jsem prošel, ale ten script se tahá nevím odkud.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
26. kvě 2015 02:06 - 26. kvě 2015 02:09 #121900
A jak přesně Vám ten skript brání v přihlášení. Pokud dobře koukám, je to standardní skript který je v administraci Joomly 3. Jediný rozdíl je tento:
$(window).addEvent('domready', function(){
$$('p.jf-copy').setStyle('display', 'none');
})
Vzhledem k umístění kódu jej nejspíš přidává nějaký plugin.
Vzhledem k tomu co se snaží udělat (šáhnout na cosi pojmenované jf-copy), tipl bych to na JoomFish.
Neštětstí toho kódu je jediné a to že používá MooTools, které už v Joomle 3 nejsou standardně nahrávané.
Edit: Aha a ještě není ukončen středníkem. Takže následující Vám stejně nepomůže :)

Zkuste si projít pluginy v adresáři system, některý z nich to bude. Nebo si můžete poupravit administrační šablonu tak aby nahrávala MooTools a pak si v administraci najít ten plugin a rozhodnout se co dál...

Pro přidání MooTools do administrace v souboru administrator/templates/isis/index.php, login.php a component.php přidejte za řádek
JHtml::_('bootstrap.framework');
řádek
JHtml::_('behavior.framework');

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
26. kvě 2015 02:09 #121901
Mimochodem, 2 minuty na Google - plugin se jmenuje System - Joomfever premium, ten Vám dělá problémy.
Poděkovali: Petr Zástěra

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Petr Zástěra
26. kvě 2015 15:45 #121915
Díky za velmi cennou radu. Fakt pomohla. ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.