Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Změna ikony webu v Joomla 5

13. čvc 2025 08:47 - 13. čvc 2025 08:47 #150454
Změna ikony webu v Joomla 5 od Břetislav Krupička
Začátečník
Vygeneroval jsem ikony přes realfavicongenerator.net. Dopátral jsem se že mám ikony nakopírovat do složky templates/NAZEV_SABLONY/favicon. Ale nedaří se mi zjistit do jakého souboru index.php mám přidat kód aby se ikony správně použily. Má někdo osvědčený způsob jak udělat aby to fungovalo ? Díky

13. čvc 2025 17:28 #150455
Odpověď od Martens
Uživatel
Těch možností je více a záleží třeba i na tom, jakou máš použitou šablonu.

1) Šablony, postavené na Helix (např. od WarpTheme) to mají přímo v nastavení šablony.
2) Nevím jak u Cassiopeiy
3) Když už nic, tak si nahraj addon Phoca favicon ( www.phoca.cz/phocafavicon ) - tohle fungovalo spolehlivě.

14. čvc 2025 13:21 - 14. čvc 2025 13:22 #150456
Odpověď od Bong
Moderátor
U Cassiopea je třeba také upravit index.php. Ale je možné, že při nějaké aktualizaci změny zmizí :unsure:

Jedná se o řádky:
Code:
// Browsers support SVG favicons $this->addHeadLink(HTMLHelper::_('image', 'joomla-favicon.svg', '', [], true, 1), 'icon', 'rel', ['type' => 'image/svg+xml']); $this->addHeadLink(HTMLHelper::_('image', 'favicon.ico', '', [], true, 1), 'alternate icon', 'rel', ['type' => 'image/vnd.microsoft.icon']); $this->addHeadLink(HTMLHelper::_('image', 'joomla-favicon-pinned.svg', '', [], true, 1), 'mask-icon', 'rel', ['color' => '#000']);

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Břetislav Krupička