Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Katalog produktov- viac kategorii- aky komponent?

10. pro 2014 12:10 #119278
Zdravim. Vedeli by ste mi pomoct s jednym problemom. Potrebujem poradit aky komponent, modul, a podobne mam pouzit, ak chcem vyriesit takuto ulohu. Ulohou je vytvorit nejaky katalog produktov, sluzieb, ktore firma ponuka, ale niektore polozky produktov maju aj svoje podkategorie.
Priklad struktury je na obrazku:



Ide mi o to, ze ak dam zobrazit ponuku (Ponuka), chcem aby sa mi zobrazili produkty (zelenym), ale aj kategoria (cervenym), ktora obsahuje dalsie produkty. Zobrazenie by malo vyzerat tak, ako je nakreslene pod ciarov, cize nazov produktu resp. kategorie plus obrazok.
Dalej ak kliknem na produkt, tak nech sa mi zobrazi nieco ako clanok, kde si viem pridat fotky obrazky. Ked kliknem na kategoriu tak sa mi zobrazi dalsi vypis produktov.

Skusal som to reisit cez komponent K2 , ale tam niesom schopny dosiahnut to, ze z kategorie mi vypise nie len produkty aj nazvy podkategorii ako rovnocenne polozky. K2 zobrazi iba polozky (items), ktore su v danej kategorii, ale podkategorie ktore su v nej nezobrazi.

Viete mi poradit cim sa to da dosiahnut? Dakujem.

10. pro 2014 14:58 #119283
Odpověď od Bong
Moderátor
Nevím jestli vám správně rozumím, ale tohle umí Joomla samotná.

Prostě si vytvoříte položku menu typu Blog kategorie (pro kategorii Ponuka) a v jejím nastavení povolíte na záložce Možnosti vzhledu blogu: Včetně podkategorií. Zobrazí se všechny články včetně těch z podkategorií ve vzhledu blogu...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

10. pro 2014 15:57 #119291
Odpověď od xxldzxx
Návštěvník
Myslel som to inak. Vasim postupom sa mi zobrazia polozky z podaktegorii spolu s polozkami ktore su priamo v hlavnej kategorii.

Ja chcem nasledovne. Prikladam aj obrazok:



Ak kliknem na PONUKU tak sa mi zobrazia iba polozky ktore su priamo v Kategorii PONUKA, plus zobrazi sa mi podkategoria "Reklamne predmety". Polozka "Reklamne predmety" (ktora je vlastne kategoriou) bude mat rovnaky vzhlad ako polozky "Portrety" a "Fotky krajiny".

Ak kliknem dalej na "Portrety" zobrazi sa mi blizsie info o tejto polozke.
Ak kliknem na "Reklamne predmety" zobrazi sa mi zoznam poloziek v tejto podkategorii.

10. pro 2014 16:41 #119292
Odpověď od Bong
Moderátor
Doufám, že už to chápu. Takže vždy zobrazit články v dané kategorii + případné odkazy na podkategorie.

Viděl bych to jednoduše. Vytvořte si pár modulů obrázkového menu s různě zobrazenými zanořeními. Nebo použijte modul Vlastní HTML, tam to vytvoříte nejrychleji (přidáte obrázky zastupující kategorie a prolinkujete).

Moduly si pak zobrazujte na libovolném místě (jak dovolí vaše šablona) na stránkách tak, jak potřebujete

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: xxldzxx

10. pro 2014 20:19 #119295
Odpověď od xxldzxx
Návštěvník
Dakujem za pomoc.

10. pro 2014 23:20 #119301
Odpověď od H13
Admin
Zkus se ještě podívat na Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - jestli jsem dobře pochopil zadání, tedy zobrazit jak podkategorie tak i produkty z kategorie, mohlo by to jít i přes Phoca Cart :idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum