Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Aktualizace J2.5 na J3.3

25. čvn 2014 21:46 #116752
Aktualizace J2.5 na J3.3 od Cony
Moderátor
Několik postřehů z praxe, aby jste si ušetřili opakované pokusy :)
- Před aktualizací odinstalovat FOF, pokud jej máte nainstalovaný (instaluje se sám spolu se všemi produkty Akeeba, a i některými dalšími)
- Vypnout plugin Pamatovat si mne (Remember Me) - po aktualizaci jej můžete klidně zapnout
- Vypnout všechny systémové pluginy, které nejsou přímo z Joomly (pokud si nejste stoprocentně jistí jejich kompatibilitou)
Poděkovali: Bong, Ondra Cimfl

26. čvn 2014 15:40 #116758
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
AHoj, uz delsi dobu jsem chtel psat dotaz do fora, ale porad jsem byl lenosnej. Ted kdyz to tady vidim, tak jsem si rikal, ze se te zeptam.

Upgradoval jsem asi 6 instalaci z 2.5 na 3.3. Na vsech instalacich mam ted po upgradu stejny problem. Web jsou na vice hostinzich, takze tam asi problem nebude. Stejny problem je i ve vice prohlizecich, takze tam asi zakopanej pes taky nebude.

Mam tyto problemy.

1. Upravuju/pisu clanek a kdyz dam ulozit (ne ulozit a zavrit), tak v okne, kde se pise clanek, vidim clanek porad stejny, jako pred zmenou. Proste jakoby se neulozil. Po refreshi s F5 se nekdy objevi ten obsah, co jsem dopsal. Casto ale take ne.

2. Instaluju rozsireni, zejmena jsem si toho vsiml u Akeeby a Admin tools. Zaktualizuju ho, ale v prohlizeci porad ihned po instalaci vidim jakoby tu stejnou stranku jako pred instalaci. Pokud stranku refreshuju F5, tak se to zmeni a rozsireni rika, ze se nainstalovalo.

Dela ti to taky nebo ne? Co to muze sakra delat? Uz jsem z toho zoufalej. Psal jsem uz na RT forum, protoze jsem podezrival novy sablony, ale tam to neni. Psal jsem i autorovi Akeeba a tam taky problem neni. Dokonce tvrdil, ze je to problem hosteru. To se mne ale nezda, protoze jsem podobny stiznosti nikde necetl a hlavne jak jsem psal, mam to vyzkouseny u 3 hostingu.

26. čvn 2014 16:32 #116759
Odpověď od Cony
Moderátor
S tímto jsem se nesetkal, ale co jsem na jednom hostingu (Český hosting) zaregistroval (dokonce s čistou instalací Joomly 3.3) je špatné cacheování u Google Chrome. V kombinaci s tím hostingem (ale jen s tím), Chrome držel ve vyrovnávací paměti i přesměrování (což by neměl). Projevovalo se to tak, že po uložení článku jsem do něj zpět už nemohl, pořád mi to psalo, nemáte oprávnění. Vyřešil jsem to až rozšířením do Chrome, které umí kompletně vypnou Cache (Cache killer nebo tak nějak). Takže opravdu by to mohl být problém hostingu.

V nástrojích pro vývojáře (F12) je záložka Network, tam je vidět, jestli jednotlivé požadavky jsou vyřizovány z cache nebo ze serveru, mrkni tam...

27. čvn 2014 09:25 - 27. čvn 2014 09:32 #116764
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
To je zajimavy. Mne to dela na 3 hostinzich to samy ve FF, Opere i klonu chrome. Ja zas do clanku v pohode muzu, jen se proste neulozi obsah. Po F5 je obsah nekdy ulozen a nekdy ne. Na F12 s epodivam, moc se v nem nevyznam, tak snad tam najdu, co je z cache a co ne.

No ten autor Akeeby tvrdi, ze hostingy zacaly nasazovat cosi na zrychleni nacitani a ze to je problem. Nicmene nechapu, jak by mohlo nastaveni hostingu souviset s cache v prohlizeci. Jak pises tohle:"Takže opravdu by to mohl být problém hostingu." Nebo tos myslel tak, ze maji zapnutou cache do prohlizece?

Kazdopadne je to stejne divny, protoze J2.5 na stejnym hostingu je OK.

27. čvn 2014 12:46 #116772
Odpověď od Cony
Moderátor
Je to jakási kombinace, ještě jsem neměl čas to zkoumat. Mně to konkrétně dělá jen Joomla 3.3 na jednom hostingu a jen v chrome. Jak jsem psal, v té kombinaci se to projeví tak, že chrome si ukládá do cache i informace o přesměrování.

Co přesně psal Nicholas?

27. čvn 2014 15:43 - 27. čvn 2014 15:45 #116778
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Je nevim cim to je, problemy zacaly okamzite po aktualizaci na 3.3 a to uplne na vsech hostinzich. Zatim jsem to pres F12 nekontroloval, protoze nemam moc cas na zkouseni. Jen nechapu, ze 2.5 je v pohode, prave jsem podeziral nejaky rozsireni, ale zas tolik jich nemam.

Nicholas psal toto, viz niz. Ja jsem mu psal, protoze mam problem s aktualizaci Admin Tools a oni menili download ID a ptal jsem se ho mimo jine, i na to, proc si mysli, ze to u te aktualizace rozsireni tak blbne. Proste zaktualiziju rozsireni a stranka je jak kdyby se nic nestalo. Zmacknu F5 a ukaze to, ze jsem nainstaloval rozsireni. Je to vsecko jakoby o krok pozdej.

Most likely that's a browser cache or a transparent caching proxy in front of your site. My money is on the latter. Many hosts have started doing that as it dramatically speeds up most sites hosted on their servers. Unfortunately it doesn't play very well with extensions installation (same URL twice in a row, radically different content) but if reloading the page with F5 works consider yourself lucky :), I believe it is a hosting provider issue, not something related to an extension.

Powered by Fórum