Přihlásit se

Nové fórum pro Jomlaportal

10. lis 2006 15:40 #13246
Nové fórum pro Jomlaportal od HonzaG
Moderátor
Zdravím vespolek.
Po dlouhé době sám pokládám dotaz a už se moc těším na Vaše rady a návrhy. O co jde. Před časem jsme se dohodli, že bychom místo joomlaboardu nasadili na náš portál SMF. Problém je ale v tom, že existují dvě možnosti:
- buď SMF od SimpleMachines - www.simplemachines.org s bridgem do joomly
- nebo Joomla-SMF Forum component od www.joomlahacks.com/

Zatím jsem ani jedno řešení netestoval a tak bych se Vás chtěl zeptat na zkušenosti. Osobně tíhnu spíš ke komponentě.

Předem díky za Váš čas

HonzaG

Příspěvek editován: honzag, v: 10/11/2006 15:41

::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

10. lis 2006 21:27 #13253
Odpověď od Ivo Legerský
Uživatel
Možná blbá otázka: co je špatného na Joomlaboardu ?

12. lis 2006 22:40 #13347
Odpověď od HonzaG
Moderátor
No joomlaboardu není špatného nic, jen, že pro naše potřeby by se hodilo fórum širšími možnostmi administrace a širší škálou funkcí.

HonzaG

13. lis 2006 09:18 #13364
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Hmm jak to sleduju, tak budeme dále používat joomlaboard, protože to je všem jedno....

HonzaG

13. lis 2006 09:38 #13366
Odpověď od Ivo Legerský
Uživatel
Tak jedno nám to každopádně není. Ale chtělo by to, aby se ozval někdo, kdo má se SMF zkušenost.
Je to na zvážení vás, kteří se o tento web staráte, jestli do toho jít, nebo ne. Je to pro vás jen práce navíc a pokud pro nás zdokonalíte diskuzní fórum, budeme jen rádi ;) .

13. lis 2006 10:30 #13367
Odpověď od Longfly
Uživatel
Sice nemám žádné zkušenosti ani s jedním, ale na první pohled bych šel do smf od joomlahacks. Změna by byla dobrá a forum přehlednější hlavně pro nováčky.
Třeba by pomohla anketa v hlasování pro změnu fora.

SEO, WEBY, GRAFIKA. Hledám práci externě.

13. lis 2006 10:58 #13369
Odpověď od tylik
Uživatel
Ja som niekedy mal SMF od joomlaHacks..

Celkom lahka praca...

13. lis 2006 11:06 #13370
Odpověď od Svatopluk Vít
Moderátor
Když se podívám na joomla.org, tam fungují na SMF. To fórum asi tak odpovídá tomu, co bych chtěl od fóra tohoto typu. Jdu spíše po tom, že fórum na joomla.org je opravdu prověřené tisíci dotazy a příspěvky, jestli se nemýlím, tak to bylo před nedávnem půl milionu?

Od fóra očekávám:
-dobré a rychlé yhledávání s možností nějakých pokročilých dotazů
- moderované či nemoderované diskuze
- privátní fóra (jen pro zvané, např. já mám přístup do uzavřeného překladatelského fóra)
- dobrá správa uživatelů

Vzhledem k tomu, že je toto fórum i na oficiálních stránkách, asi s ním nebude nějaký problém.

Rozhodně bych však chtěl vyhledávací komponentu, která při hledání nebude rozlišovat mezi tím, co je obsah na webu a co je ve fóru, což, jak shledávám zde, je jeden z nejčastějších problémů začátečníků.

Jestli jsem to dobře pochopil, mělo by jít komentáře k článku spojit s fŕem, což se také může jevit jako účelné. Já jsem pro SMF s Joomla bridgem.

Příspěvek editován: svatas, v: 13/11/2006 11:19

Jedna z hlav české komunity redakčního systému Joomla! a první překladatel uživatelského rozhraní k ní.

13. lis 2006 11:24 #13371
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Ahoj Sváťo,
to jsou důvody proč použít SMF, otázka je, zda ho nainstalovat jako samostatnou aplikaci, nebo jako komponentu. Zatím jsem nesrovnával co která verze umí a zkusil jsem požádat o konzultaci ostatní...

Jinka od minulého týdne vyhledávání zde na webu zobrazuje články i diskuzní příspěvky (i v tomto pořadí)

HonzaG

13. lis 2006 11:46 #13372
Odpověď od Aramon
Uživatel
Jak rikam stale, pojdte do SMF:-)

Kdyz mi nekdo poradi, pouzivam tlacitko "Odpovedet", napisu "Dekuji" a dam "Odeslat" :-) A jak jsi na tom ty?

13. lis 2006 11:52 #13373
Odpověď od HonzaG
Moderátor
To je sice super, ale do které verze?

Ach jo, není nad odpověď na přesně položenou otázku.

Už se těším, jak se budete radovat, až Vám na otázky typu : mně něco nefunguje budu odpovídat. Jo vždyť říkám, že joomla je super:-)

HonzaG

13. lis 2006 12:04 #13375
Odpověď od Aramon
Uživatel
honzag napsal:

To je sice super, ale do které verze?
HonzaG

Jak rikam stale, pojdte do SMF.

Osobne bych sel spise asi do portace, nez do komponenty, napriklad proto, ze by pak bylo mozne i doinstalovavat nejake mody (nevim, jestli to do komponenty lze), mozna bude problem se vzhledem, ale to uz se dá taky vyresit...

Na druhou stranu predpokladam (a mozna se pletu), ze pri komponente bude mensi problem s importem stavajicich prispevku.

Takze otazka by asi nemnela byt jestli komponenta, nebo portace...Otazka by mela byt, jestli v pripade problemu se useri obejdou bez dosavadnich prispevku nebo ne...

Ja osobne bych se bez nich klidne obesel, protoze vyhledavani v tomto foru mi malo kdy pomohlo, protoze mi na nejaky dotaz XXX vyjely odkazy i na prispevky, ve kterych nebyla o XXX zadna zminka...a nebylo to jedinkrat, ale mnohokrat...A nebo jsem hloupy a za 7 let prace s internetem a www jsem se stale nenaucil vyhledavat:woohoo:

Kdyz mi nekdo poradi, pouzivam tlacitko "Odpovedet", napisu "Dekuji" a dam "Odeslat" :-) A jak jsi na tom ty?

13. lis 2006 12:17 #13376
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Konečně konstruktivně, a co používáš Ty? Máš nějaké úpravy, hacky, moduly ... Nechce se mi zase všechno vymýšlet a pak koukat, jak to masivně lidi nasazují na dalších webech. Takže pánové podělte se..

HonzaG

Co se týče starých příspěvků, tak tam problém nevidím ani v jednom případě. Staré fórum do SMF nějak dostanu a zamknu a vyhledávat se v něm bude buď vůbec nebo speciálně. Spíš to vidím, že první budou příspěvky z aktuálního fóra a pod ním ze SMF...

Ale pravda taky je možnost nic neimportovat a provozovat joomlaboard jako offline a SMF jako online... s tím, že joomlaboard bude jen ke čtení. Ale tohle mi přijde jako drobnosti, které nějak vyřešíme:-)

Příspěvek editován: honzag, v: 13/11/2006 12:20

13. lis 2006 12:40 #13378
Odpověď od Aramon
Uživatel
No, pár modulů jsem pouzival, asi jako nejuzitecnejsi mi prijde moznost skryt odkazy pred neregistrovanymi uzivateli, pripadne hack pro zobrazovani reklamnich baneru mezi prispevky (bez propagace to dnes nejde a joomlaportalu by reklama slusela, aby se o nem vice lidi dozvedelo), samozrejme v kontaktech pridani SKYPE, pripadne v threadech s radami kouzelne tlacitko DĚKUJI, ktere lze pouzit, pokud nekomu rada pomuze bez nutnosti psat prispevek a flamovat tak.
Uzitecny je i ImageShack mod, pro prime nahravani obrazku do tohoto "obrazkoveho hostera" pro potreby diskuzniho fora.

Mozna by se nasly i dalsi,ktere by bylo mozno pouzit, muzu, pokud bude zajem, vyzkouset vsechny vhodne, pak tu dat jejich popis, co ktera dela, a muzeme klidne hlasovat o tom, ktere se pouziji.

13. lis 2006 12:47 #13379
Odpověď od Longfly
Uživatel
Nevim jak je to s češtinou pro komponentu, ale pro smf čeština je, takže první pohled už není tak jasný :lol: Mno možná že se dá použít pro oba typy...dneska teda melu. Vejkend byl hold krutej:blink:

Příspěvek editován: Laiwis, v: 13/11/2006 12:49

SEO, WEBY, GRAFIKA. Hledám práci externě.