Čeština, admin sekce
29. led 2012 16:04 #88292
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja stahoval CJ z odkazu z tohoto webu, ktery vede sem
forge.joomla.org/gf/project/joomlacz/frs...&frs_package_id=6241
a nic jsem nerozbaloval, pouze nainstaloval a vse jede naprosto bez problemu. Cestinu udelali dobre. Pokud ti/vam neco nejde, tak rozhodne mas neco nekde spatne a zkus co ti radil Bong.
29. led 2012 16:38 #88295
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Jak nainstalovat češtinu přes FTP:
Podívejte se do instalačního balíčku cs-CZ_joomla_lang_full_250v1.zip. Najdete tam pkg.cs-CZ.xml, site_cs-CZ.zip a admin_cs-CZ.zip.
Kompletní obsah (všechny soubory) z site_cs-CZ.zip nakopírujte přes FTP na web do složky /language/cs-CZ/.
Kompletní obsah (všechny soubory) z admin_cs-CZ.zip do administrator/language/cs-CZ/.
Soubor pkg.cs-CZ.xml do složky administrator/manifests/packages/
Při vytváření složek a kopírování souborů pozor na velikost písmen!
Nyní jděte do nabídky Správce rozšíření - Pátrání, Tam klikněte na ikonu Pátrání, vyberte nalezené překlady češtiny a klikněte na Instalovat. Překlady se korektně nainstalují, budou se zobrazovat a můžete je používat běžným způsobem.
Chyba 500 je chyba serveru,chybu hledejte v hostingu, jeho nastavení a parametrech, včetně vašeho .htaccess.
Hostujete u VEDOS, hledejte zde na fóru jeho problémy.
A jako jedno z prvních: najděte si v administraci vašeho hostingu ono zmiňované "kouzelné tlačítko", kterým si dáte (alespoň na chvíli), do pořádku vlastnictví a práva ke složkám a souborům...
Podívejte se do instalačního balíčku cs-CZ_joomla_lang_full_250v1.zip. Najdete tam pkg.cs-CZ.xml, site_cs-CZ.zip a admin_cs-CZ.zip.
Kompletní obsah (všechny soubory) z site_cs-CZ.zip nakopírujte přes FTP na web do složky /language/cs-CZ/.
Kompletní obsah (všechny soubory) z admin_cs-CZ.zip do administrator/language/cs-CZ/.
Soubor pkg.cs-CZ.xml do složky administrator/manifests/packages/
Při vytváření složek a kopírování souborů pozor na velikost písmen!
Nyní jděte do nabídky Správce rozšíření - Pátrání, Tam klikněte na ikonu Pátrání, vyberte nalezené překlady češtiny a klikněte na Instalovat. Překlady se korektně nainstalují, budou se zobrazovat a můžete je používat běžným způsobem.
Chyba 500 je chyba serveru,chybu hledejte v hostingu, jeho nastavení a parametrech, včetně vašeho .htaccess.
Hostujete u VEDOS, hledejte zde na fóru jeho problémy.
A jako jedno z prvních: najděte si v administraci vašeho hostingu ono zmiňované "kouzelné tlačítko", kterým si dáte (alespoň na chvíli), do pořádku vlastnictví a práva ke složkám a souborům...
30. led 2012 08:58 #88369
Odpověď od Tomas

Uživatel
Tak dnes jsem instaloval pro zmenu cestinu na jinem instalacnim balicku (komplet joomla se sablonou) a zde sla instalovat cestina primo z toho jednoho hlavniho souboru a nainstalovaly se samozrejme obe cestiny bez problemu.
Vyse jsem jen popsal svou zkusenost... proste to z toho jednoho souboru neslo, po rozbaleni z tech dvou ano, a dnes to slo z toho prvniho.. to je vse
Vyse jsem jen popsal svou zkusenost... proste to z toho jednoho souboru neslo, po rozbaleni z tech dvou ano, a dnes to slo z toho prvniho.. to je vse
02. čvc 2012 19:18 #95257
Odpověď od duso66

Uživatel
Chcem používať komponenty Xmap, JCE aditor, JEvents, Akeeba Backup. Hľadal som aktuálne preklady do slovenčiny ale neúspešne. Za to lokalizácií do češtiny je podstatne viac. Uvažujem o nastavení Joomla 2.5 Admin=čeština, Website=slovenčina. Bude to fungovať? Relevantnú odpoveď som na žiadnom fóre nenašiel. Predpokladám, že lokalizácie ostatných komponent, ktoré sú preložené do slovenčiny mi pod admin=čeština fungovať nebudú. Mám z toho dilemu :S .
02. čvc 2012 19:32 #95258
Odpověď od Bong

Moderátor
Výchozí jazyk stránek, zvlášť pro front i backend, si můžete nastavit libovolně. a to i pro každého jednotlivého uživatele jinak. V tom problém není.
Můžete mít nainstalovaných jazykových překladů, co hrdlo ráčí. Naopak je to vaše plus, pokud máte návštěvníky z cizích zemí, budou mít alespoň základní ovládání srozumitelné.
Jiné je to s komponentami. Pokud například bude front stránek slovensky a vy nebudete mít přeložený front od JEvents do slovenštiny, bude se komponenta zobrazovat v angličtině.
Vybruslit z tohoto můžete například prostým přejmenováním souborů češtiny, kdy zaměníte cs-CZ v názvu souboru překladu za sk-SK. Tyto přejmenované soubory překladů komponenty pak nakopírujete do příslušných složek na webu a hotovo. Komponenta bude i při nastavené slovenštině mluvit česky.
Můžete mít nainstalovaných jazykových překladů, co hrdlo ráčí. Naopak je to vaše plus, pokud máte návštěvníky z cizích zemí, budou mít alespoň základní ovládání srozumitelné.
Jiné je to s komponentami. Pokud například bude front stránek slovensky a vy nebudete mít přeložený front od JEvents do slovenštiny, bude se komponenta zobrazovat v angličtině.
Vybruslit z tohoto můžete například prostým přejmenováním souborů češtiny, kdy zaměníte cs-CZ v názvu souboru překladu za sk-SK. Tyto přejmenované soubory překladů komponenty pak nakopírujete do příslušných složek na webu a hotovo. Komponenta bude i při nastavené slovenštině mluvit česky.
14. čvc 2012 07:44 #95539
Odpověď od Jiri Hasa
Nováček
Mam podobny problem jako uzivatel na zacatku, nainstaluju cestinu joomla 2.5.6, cestina cs-CZ_joomla_lang_full_2.5.6v1.zip, vse se nainstaluje, chybu zadnou nevyhodi, ale site je v cestine a admin ne, zkousel jsem vsechno mozny. Zapis configuration prava na 777. Super user frontend na cs-CZ, backend cs-CZ, nevim jak dal, poradite??

14. čvc 2012 08:50 - 14. čvc 2012 09:03 #95544
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud jste vlákno četl a máte stejné problémy, měl byste zde najít řešení. Tak znova:
1. Instalace češtiny přes instalátor Joomly?
2. Správce rozšíření: Pátrání nenajde špatně nainstalovaná rozšíření?
3. Správce rozšíření: Kontrola databáze, neukazuje chyby?
4. Výchozí jazyk nastaven v Správce jazyků: Instalované jazyky, Instalované - Stránky a Instalované - Administrace?
5. U stávajících uživatelů jste v jejich profilech nastavil výchozí jazyk administrace?
1. Instalace češtiny přes instalátor Joomly?
2. Správce rozšíření: Pátrání nenajde špatně nainstalovaná rozšíření?
3. Správce rozšíření: Kontrola databáze, neukazuje chyby?
4. Výchozí jazyk nastaven v Správce jazyků: Instalované jazyky, Instalované - Stránky a Instalované - Administrace?
5. U stávajících uživatelů jste v jejich profilech nastavil výchozí jazyk administrace?
14. čvc 2012 10:19 #95549
Odpověď od Jiri Hasa
Nováček
Nic s toho co jste psal neukazuje chybu. Databaze v poradku, v patrani je taky vse v poradku
super user nastavena cestina. Web je novy tudiz zadni uzvatele. Cestina instalovana pres instalator Joomly, instalace probehla korektne.
super user nastavena cestina. Web je novy tudiz zadni uzvatele. Cestina instalovana pres instalator Joomly, instalace probehla korektne.

14. čvc 2012 10:31 #95550
Odpověď od Jiri Hasa
Nováček
Tak se omlouvam, pricina je asi v nastaveni prohlizece, instaloval jsem win 7 a nejnovejsi firefox, kde to ukazuje admin v anglictine, ale explorer ukazuje admin v cestine, tak s tim jsem se jeste nesetkal ve firefoxu mam jazyk stranek cestina, takze dalsi zahada.
14. čvc 2012 12:12 #95553
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud máte češtinu pro administraci nastavenou v profilu uživatele, nemůže se to měnit podle prohlížeče.
15. čvc 2012 18:18 #95573
Odpověď od Jiri Hasa
Nováček
Chrome, Explorer - čeština - Firefox - angličtina, fakt záhada. Firefox nejnovější verze 13.0.1
15. čvc 2012 23:19 #95579
Odpověď od Bong

Moderátor
Toť záhada veliká...
V globálním nastavení je výchozím jazykem čeština?
V profilu uživatele (pod kterým se přihlašujete) je výchozím jazykem čeština?
PC odkud se připojujete má české Windows, atd...?
Pokud jsou všechny odpovědi "Ano", netuším co s tím. Ještě jedině, že byste zkusil (nevím důvod): www.bongovo.cz/component/content/article...-joomla-2-5-pres-ftp
V globálním nastavení je výchozím jazykem čeština?
V profilu uživatele (pod kterým se přihlašujete) je výchozím jazykem čeština?
PC odkud se připojujete má české Windows, atd...?
Pokud jsou všechny odpovědi "Ano", netuším co s tím. Ještě jedině, že byste zkusil (nevím důvod): www.bongovo.cz/component/content/article...-joomla-2-5-pres-ftp
16. čvc 2012 11:45 #95585
Odpověď od Jiri Hasa
Nováček
Diky za reakce. Vše ano co jste napsal. Uvidim zda s tim neco pujde udelat

18. čvc 2012 11:22 #95651
Odpověď od Jindra
Začátečník
Zdravím, řeším podobný problém. Jen opačně. V administraci se mi zobrazuje čeština, ale na stránkách mám angličtinu. Ale jako výchozí mám všude nastavenou češtinu.
Četl jsem celé vlákno a vyzkoušel všechny rady zde uvedené, všechno mám ale nastaveno správně..
Chtěl jsem vyzkoušet i jiné prohlížeče a zde jsem narazil na další problém, ve firefoxu se mi stránky zobrazí (i když v angličtině), v chrome mi vyskočí okno - příliš mnoho přesměrování a explorer nenačte stránku vůbec. Jsem z toho pěkně zmatený. Nemáte někdo nápad?
Četl jsem celé vlákno a vyzkoušel všechny rady zde uvedené, všechno mám ale nastaveno správně..
Chtěl jsem vyzkoušet i jiné prohlížeče a zde jsem narazil na další problém, ve firefoxu se mi stránky zobrazí (i když v angličtině), v chrome mi vyskočí okno - příliš mnoho přesměrování a explorer nenačte stránku vůbec. Jsem z toho pěkně zmatený. Nemáte někdo nápad?