Čeština, admin sekce
28. led 2012 19:24 - 28. led 2012 19:26 #88250
Ahoj, jelikož jsem v Joomle nováček, tak potřebuji do admin sekce ČJ. Jenže pokud udělám stejný postup jako pro ČJ na web (tam mi to jede v pohodě), tak mi to vyhodí chybu 500 "Error 500!
/administrator/index.php
Internal Server Error!" Jak to tedy mám udělat?
Děkuji.
WEB: sims.c-4you.eu
/administrator/index.php
Internal Server Error!" Jak to tedy mám udělat?

WEB: sims.c-4you.eu
28. led 2012 21:18 #88252
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Balíček s češtinou jste standardně nainstaloval pomocí instalátoru Joomla a teď ji jen chcete v Správce jazyků: Instalované jazyky nastavit pro Stránky a Administraci, nastavit jako výchozí? Nebo jste dělal něco jinak?
Chyba 500 je chyba serveru, vypněte si pro začátek SEF URL v Globálním nastavení.
Chyba 500 je chyba serveru, vypněte si pro začátek SEF URL v Globálním nastavení.
28. led 2012 21:39 #88254
Odpověď od Jan
Uživatel
Na stránky jsem Češinu nainstoval pomocí extension manageru, a následně jí zvolil jako výchozí. To funguje. Ale když chci nainstalovat Češtinu do administrace, tak mi vyskočí ta chyba.
28. led 2012 21:48 #88256
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr

Moderátor
Čeština se pro frontend a administraci instaluje současně, pouze se povoluje každá samostatně.
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
28. led 2012 21:52 #88257
Odpověď od Jan
Uživatel
Laicky to znamená co?
Já sem v tomhle nováček. Pokud se musí instalovat Site, a admin současně, tak jak? Můžu si vybrat jen jednu a to "site" nebo "admin", ne obojí.

28. led 2012 23:54 #88263
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
To znamena, ze jakmile nainstalujete cestinu (uz jste to udelal), tak jste nainstaloval site i admin. Ted staci jen pro admin nastavit jako defaultni jazyk cestinu.
Extension > Language > Installed Administrator.....a tam dat defaultni cestinu
Extension > Language > Installed Administrator.....a tam dat defaultni cestinu
28. led 2012 23:58 #88264
Odpověď od Jan
Uživatel
Zřejmě si nerozumíme. Já vím, jak nastavit pak výchozí jazyk. Na SITE už jsem CZ nainstalovat a zvolil. Jenže na ADMIN mi to vyhazuje chybu 500 a nelze ji nainstalovat.
29. led 2012 00:16 #88265
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
A co by jste chtel jeste instalovat? Kdyz naistalujete na web cestinu, tak se nainstaluje jak CS pro site tak CS pro admin.....2 in 1= jeden install pro obe casti webu..... Vzdyt uz nemusite instalovat nic. Staci to jen povolit.
imtp.me/2il901orx.p
A pokud ji tam nemate, tak by me zajimalo jakou cestinu (odkud stazenou) jste tam instaloval, ze tam je jen frontend a backend uz ne.
A pokud ji tam nemate, tak by me zajimalo jakou cestinu (odkud stazenou) jste tam instaloval, ze tam je jen frontend a backend uz ne.
29. led 2012 00:28 #88266
Odpověď od Jan
Uživatel
Cestinu mam z odkazu zde na webu. Trosku sem se pohrabal v FTP, a cestina tam je. Nicmene pokud ji mam zvolit jako defultni, tak nelze. Protoze neni vyobrazena.
29. led 2012 00:42 - 29. led 2012 00:44 #88267
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
A to jak jste dokazal, ze pres FTP ji vidite a v administraci neni?
Muzu poprosit o screen te casti administrace, kde ta cestina pro Admin sekci je a zaroven neni? Ja jen pro jistotu jestli hledate tam kde mate.
A pokud si opravdu jste jisty ze videt nejde (a jste tam kde mate byt), tak asi bude nejlepsi cestinu odinstalovat a nainstalovat znovu.
Muzu poprosit o screen te casti administrace, kde ta cestina pro Admin sekci je a zaroven neni? Ja jen pro jistotu jestli hledate tam kde mate.
A pokud si opravdu jste jisty ze videt nejde (a jste tam kde mate byt), tak asi bude nejlepsi cestinu odinstalovat a nainstalovat znovu.
29. led 2012 01:05 #88269
Odpověď od Bong

Moderátor
Češtinu nemáte správně nainstalovanou. FTP vůbec nepotřebujete, tak se rozšíření neinstalují. Vždy a pouze instalátorem Joomly (pokud tedy přesně nevíte co děláte).
29. led 2012 01:21 #88271
Vsak on psal, ze to instaloval pres install klasicky. FTP pouzil jen aby zjistil, jestli ta cestina nainstalovana v Installed Administration je, protoze ji v adminu nevidi....
Jedine co udelal nestandardne je, ze nainstaloval cestinu a pak ji nainstaloval jeste jednou, protoze si myslel, ze se pro Site a Admin instaluje kazda zvlast.
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
Bong napsal: Češtinu nemáte správně nainstalovanou. FTP vůbec nepotřebujete, tak se rozšíření neinstalují. Vždy a pouze instalátorem Joomly (pokud tedy přesně nevíte co děláte).
Vsak on psal, ze to instaloval pres install klasicky. FTP pouzil jen aby zjistil, jestli ta cestina nainstalovana v Installed Administration je, protoze ji v adminu nevidi....
Jedine co udelal nestandardne je, ze nainstaloval cestinu a pak ji nainstaloval jeste jednou, protoze si myslel, ze se pro Site a Admin instaluje kazda zvlast.
29. led 2012 04:39 #88274
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud jste přeinstaloval češtinu a stále nechodí, zkuste si ji znova stáhnou (třeba byl archiv poškozený), nebo se podívejte do Správce rozšíření: Pátrání a tam zkuste instalaci dokončit, pokud se nabídne.
29. led 2012 14:35 #88290
Odpověď od Tomas

Uživatel
Mel jsem stejny problem, paradoxne to neni 2v1 jak tady nekdo pise ale soubor, stazeny z odkazu zde jsem musel nejdrive rozbalit a pak zvlastn instalovat admin a site cz.
Pote vse funguje ok....
//samozrejme pri pokusu o instalaci z cs-CZ_joomla_lang_full_250v1 to psalo chybu, ze nelze najit instalacni soubor xml) po rozbaleni z toho vypadly soubory 3, dva archivy a jedno xml, pote instalace kazdeho archivu zvlast (admin_cs-CZ, site_cs-CZ - kde kazdy obsahuje install.xml) se instalace normalne podarila a je funkcni.//
Pote vse funguje ok....
//samozrejme pri pokusu o instalaci z cs-CZ_joomla_lang_full_250v1 to psalo chybu, ze nelze najit instalacni soubor xml) po rozbaleni z toho vypadly soubory 3, dva archivy a jedno xml, pote instalace kazdeho archivu zvlast (admin_cs-CZ, site_cs-CZ - kde kazdy obsahuje install.xml) se instalace normalne podarila a je funkcni.//