Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Funkční eshopy postavené na Phoca Cart
25. úno 2025 23:19 #150203
no to jsem matěj
zaměnil jsem jméno a příjmení za přihlašovací jméno
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Linelabcz napsal: Budeš je oslovovat jménem a příjmením. Proč bys je měl oslovovat username?
no to jsem matěj

zaměnil jsem jméno a příjmení za přihlašovací jméno
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
15. dub 2025 12:31 #150262
Odpověď od Tomáš

Uživatel
Funguje na Phoca Cart, aby se zaregistroval zákazník (vytvořil jednoduše účet, fakturační údaje atd.) a následně mu bylo přiděleno povolení k nákupu? Nějak jsem na to nepřišel.
Jde mi o to, že potřebuji aby po (povolení účtu zákazníka) nebylo možné měnit jméno a přijmení kupujícího. A samozřejmně aby zákazník nemusel dělat zvlášť registraci pro Joomlu a zvlášť pro Phoca Cart, to by bylo postavený na hlavu
Jde mi o to, že potřebuji aby po (povolení účtu zákazníka) nebylo možné měnit jméno a přijmení kupujícího. A samozřejmně aby zákazník nemusel dělat zvlášť registraci pro Joomlu a zvlášť pro Phoca Cart, to by bylo postavený na hlavu

15. dub 2025 16:20 #150263
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj,
pokud nemáš zapnutý Guest checkout (nákup bez registrace), pak si zákazník může objednat jen v případě, že je registrovaný.
Phoca Cart je součástí Joomly a registrace je standardní Joomla funkce a je integrovaná i v Phoca Cart. Je jedno, z jakého místa se člověk zaregistruje, registrace je pouze jedna, pak po přihlášení může uživatel pokračovat v checkoutu a tam případně doplnit fakturační nebo dodací adresu, atd.
pokud nemáš zapnutý Guest checkout (nákup bez registrace), pak si zákazník může objednat jen v případě, že je registrovaný.
Phoca Cart je součástí Joomly a registrace je standardní Joomla funkce a je integrovaná i v Phoca Cart. Je jedno, z jakého místa se člověk zaregistruje, registrace je pouze jedna, pak po přihlášení může uživatel pokračovat v checkoutu a tam případně doplnit fakturační nebo dodací adresu, atd.
16. dub 2025 16:27 #150266
Odpověď od Tomáš

Uživatel
Ahoj děkuju za odpověď,
ano, ale pro mě je tam moc kroků, respektivě protože prodávám tabákové výrobky, je to ještě trochu složitější. Dle zákona musí být u kupujícího ověřena zletilost (proto potřebuji neměnné jméno a přijmení kupujícího u kterého je následně provedeno ověření zletilosti a účet je povolen k nákupu. Na starém webu to mám dělané tak, že do košíku smí vložit zboží pouze registrovaní zákazníci z povolené skupiny zákazníků. Ve Virtuemartu ta registrace právě jde, tak zjištuji zda má Phoca Cart také vlastní registraci, případně jak by to šlo udělat.
ano, ale pro mě je tam moc kroků, respektivě protože prodávám tabákové výrobky, je to ještě trochu složitější. Dle zákona musí být u kupujícího ověřena zletilost (proto potřebuji neměnné jméno a přijmení kupujícího u kterého je následně provedeno ověření zletilosti a účet je povolen k nákupu. Na starém webu to mám dělané tak, že do košíku smí vložit zboží pouze registrovaní zákazníci z povolené skupiny zákazníků. Ve Virtuemartu ta registrace právě jde, tak zjištuji zda má Phoca Cart také vlastní registraci, případně jak by to šlo udělat.
16. dub 2025 23:44 #150267
Odpověď od H13

Admin
V nastavení zvolíš, že "přidat do košíku" tlačítko se bude zobrazovat na základě např. zákaznické skupiny nebo access levelu:
Pak v zákaznických skupinách zvolíš, která skupina bude mít tlačítko zobrazené nebo ne.
Pokud jde o access level, nastavíš, že "přidat do košíku" se zobrazí např. jen registrovaným:
Pak se zobrazí tlačítko jen registrovaným:
Těch možností a různých kombinací je víc.
Pak v zákaznických skupinách zvolíš, která skupina bude mít tlačítko zobrazené nebo ne.
Pokud jde o access level, nastavíš, že "přidat do košíku" se zobrazí např. jen registrovaným:
Pak se zobrazí tlačítko jen registrovaným:
Těch možností a různých kombinací je víc.
Poděkovali: Tomáš