Funkční eshopy postavené na Phoca Cart

Leoš napsal: Ahoj,
uvažujeme že přejdeme s eshopem od Virtuemartu na Phoca Cart a mám pár otázek co souvisí s tímto tématem:
- eshop bude mít asi 1000 položek zatím, budou tam i multivarianty a vyhledávání podle parametrů.
Otázka:
- má někdo z vás funkční eshop, který tyto věci má? Zajímalo by mně, jak řešíte vytíženost serveru - zda stačí normální hosting nebo je lepší VPS?
- Máte vychytané indexování pro vyhledávače aby nedocházelo k problémům s boty?
- Jsou známá nějaká speciální nastavení shopu, která je dobré nezanedbat?
Možná se ptám blbě ale zjišťuji co nejvíce informací z praxe abychom se mohli rozhodnou zda Phoca Cart nebo jiný systém.
Moc vám děkuji za postřehy.
Máme funkční eshopy:
www.venturesbooks.cz
www.kolo-park.cz
www.archivbox.cz
Více info na emailu

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Rudo, z Virtuemart > na Phoca Cart, ne obráceně.Leoš napsal: Ahoj,
uvažujeme že přejdeme s eshopem od Virtuemartu na Phoca Cart

Linelabcz napsal:
Rudo, z Virtuemart > na Phoca Cart, ne obráceně.Leoš napsal: Ahoj,
uvažujeme že přejdeme s eshopem od Virtuemartu na Phoca Cart
Františku, vidíš a já čtu něco jiného

zjišťuji co nejvíce informací z praxe abychom se mohli rozhodnou zda Phoca Cart nebo jiný systém
VirtueMart by měl být logicky jiný systém než Phoca Cart, takže češtinsky určitě správně...

Linelabcz napsal: Rupostel to nějak řeší, ale mám pocit že v případě Rupostel se lze přihlásit i Username. Takových rozšíření je na JED více. Lepší je Username zcela odstavit a to i z registračního procesu, notifikačních systémových emailů atd...
Úhel pohledu
Pokud mám napojení registrace z RSFormu do Joomla nebo z aplikace do acymailingu nebo nedej bože přímo vytvářím úkoly a zákaznické kontakty v CRM, username potřebujiPřece je nebudu oslovovat Vážený Info Linelabe

Linelabcz napsal: Budeš je oslovovat jménem a příjmením. Proč bys je měl oslovovat username?
no to jsem matěj

zaměnil jsem jméno a příjmení za přihlašovací jméno
Jde mi o to, že potřebuji aby po (povolení účtu zákazníka) nebylo možné měnit jméno a přijmení kupujícího. A samozřejmně aby zákazník nemusel dělat zvlášť registraci pro Joomlu a zvlášť pro Phoca Cart, to by bylo postavený na hlavu

pokud nemáš zapnutý Guest checkout (nákup bez registrace), pak si zákazník může objednat jen v případě, že je registrovaný.
Phoca Cart je součástí Joomly a registrace je standardní Joomla funkce a je integrovaná i v Phoca Cart. Je jedno, z jakého místa se člověk zaregistruje, registrace je pouze jedna, pak po přihlášení může uživatel pokračovat v checkoutu a tam případně doplnit fakturační nebo dodací adresu, atd.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
ano, ale pro mě je tam moc kroků, respektivě protože prodávám tabákové výrobky, je to ještě trochu složitější. Dle zákona musí být u kupujícího ověřena zletilost (proto potřebuji neměnné jméno a přijmení kupujícího u kterého je následně provedeno ověření zletilosti a účet je povolen k nákupu. Na starém webu to mám dělané tak, že do košíku smí vložit zboží pouze registrovaní zákazníci z povolené skupiny zákazníků. Ve Virtuemartu ta registrace právě jde, tak zjištuji zda má Phoca Cart také vlastní registraci, případně jak by to šlo udělat.

Pak v zákaznických skupinách zvolíš, která skupina bude mít tlačítko zobrazené nebo ne.
Pokud jde o access level, nastavíš, že "přidat do košíku" se zobrazí např. jen registrovaným:
Pak se zobrazí tlačítko jen registrovaným:
Těch možností a různých kombinací je víc.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook