migrace z 2.5 na 3
22. bře 2022 11:38 #145970
Snazim se aktualizovat posleni verzi 2.5 na 3. na localu -xampp. V joomla update mam porad hlasku no update available. Prosel jsem desitky tutorialu a videi a furt se mi neobjevuje moznost aktualice na 3. Uz jsem odinstaloval vsechny componenty, moduly a pluginy 3 stran. Cache jsem promazal, v options jsem dal short-term support. A nic. Nema jeste nekdo nejaky tip? Nejde prejit na J3 nejak rucne? Diky moc.
22. bře 2022 15:36 #145971
Odpověď od Cony

Moderátor
Na to, aby se zobrazil dostupný update není třeba nic odinstalovávat (i když odinstalace rozšíření třetích stran může pomoct se samotnou aktualizací). Splňujete technické požadavky Joomly 3 (verze PHP)?
Základní návod k migraci je zde .
Manuálně lze také upgrade stáhnout a nahrát přímo ve formuláři aktualizace, nešel bych ale rovnou na 3.10, pokud se nepletu je potřeba přejít nejdříve na nižší verzi (tuším 3.6, ale už si přesně nepamatuji).
Základní návod k migraci je zde .
Manuálně lze také upgrade stáhnout a nahrát přímo ve formuláři aktualizace, nešel bych ale rovnou na 3.10, pokud se nepletu je potřeba přejít nejdříve na nižší verzi (tuším 3.6, ale už si přesně nepamatuji).
22. bře 2022 16:20 #145972
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Dekuji, ten oficialni postup, byl prvni, ktery jsem delal. Bohuzel u me nenastane bod 9. You will then see your Installed Joomla Version, the Latest Joomla! version and the URL for the update package. I pres aplikaci postupu v bodu 10. Verze PHP i MySQL jsou v poradku.
A ten rucni upgrade funguje spolehlive? Prijde mi to daleko jednodusi nez cely postup pro automatickou aktualizaci.
A ten rucni upgrade funguje spolehlive? Prijde mi to daleko jednodusi nez cely postup pro automatickou aktualizaci.
22. bře 2022 20:58 #145973
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Jestli si ještě pamatuji správně, tak upgrady dříve byly na serveru, který už Joomla nepoužívá, takže se v J25 neukáže možnost updatu - je nutné instalovat manuálně.
23. bře 2022 11:59 #145974
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Tomu bych i veril, protoze jsem zkusil snad vsechno a ten update je uplne mrtvy. Jak ale rucne naistalovat J3? Proste to preject natvrdo (prepsat vsechny soubory)? Diky za radu.
23. bře 2022 14:32 - 23. bře 2022 14:34 #145975
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Na co radu?
Já si na vývojovém serveru udělám doménu a testuji, k tomu radu nepotřebuji.
Na locale je to ještě lehčí.
Prostě to udělám a dívám se jak to dopadne.
Nepovede se - smažu a jedu znovu.
Nic tím nezkazím.
Zkuste taky něco udělat sám a nečekat na rady typu - zda mám vzít instalaci a nainstalovat ji.
"Tož to prostě udělej a neptej se furt", říkávala moje babička. "Nebo budeš čekat až zahřmí? Stojíš tam jak tvrdé Y."
A ještě dodávala, že když to udělám špatně, tak dostanu pár lískanců, protože u toho nepřemýšlím.
I špatně udělaná činnost je činnost a má větší účinek Vás posunout než rady ptáka Loskutáka.
Stejně si to musíte odedřít sám, ne já.
Já si na vývojovém serveru udělám doménu a testuji, k tomu radu nepotřebuji.
Na locale je to ještě lehčí.
Prostě to udělám a dívám se jak to dopadne.
Nepovede se - smažu a jedu znovu.
Nic tím nezkazím.
Zkuste taky něco udělat sám a nečekat na rady typu - zda mám vzít instalaci a nainstalovat ji.
"Tož to prostě udělej a neptej se furt", říkávala moje babička. "Nebo budeš čekat až zahřmí? Stojíš tam jak tvrdé Y."
A ještě dodávala, že když to udělám špatně, tak dostanu pár lískanců, protože u toho nepřemýšlím.
I špatně udělaná činnost je činnost a má větší účinek Vás posunout než rady ptáka Loskutáka.
Stejně si to musíte odedřít sám, ne já.
23. bře 2022 16:01 #145977
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Nezapomenout na zálohu.
Rudo autor asi nemá vývojový server. To by tady nepsal. Nebo by to v dotazu bylo vidět.
Rudo autor asi nemá vývojový server. To by tady nepsal. Nebo by to v dotazu bylo vidět.
23. bře 2022 16:20 #145979
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Njn, zase jsem se rozepsal 
Když jsem začínal, měl jsem na gigaserveru jednu koupenou doménu a hosting, dělal jsem vývoj pomocí subdomény.

Když jsem začínal, měl jsem na gigaserveru jednu koupenou doménu a hosting, dělal jsem vývoj pomocí subdomény.
24. bře 2022 06:27 #145985
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Upgrade Joomla z 2.5 na 3 může být problém. Je to všechno už moc zastaralé. Automatické aktualizace už nejsou podporovány a pro přeinstalování je potřeba použít Joomla tuším 3.6 nebo nižší. Pokud se to povede, nemusí se povést následná aktualizace na vyšší verzi J3.
Jediné, co funguje bez problémů je použít nějaké rozšíření pro migraci.
Jediné, co funguje bez problémů je použít nějaké rozšíření pro migraci.
24. bře 2022 09:34 #145988
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Díky Bongu.
Já vlastně používám JMigrator, takže už si přesně nepamatuji jak je to jen s prostým upgradem.
Ano
Tam je problém od verze J3.8. Zde Joomla přidala do DB tabulky users jedinečný index na name. Takže pokud máte duplicitní jména u uživatelů (jako někdy opravuji třeba i 150 jmen), musíte manuálně nejprve smazat a pak znovu přeinstalovat.
Já vlastně používám JMigrator, takže už si přesně nepamatuji jak je to jen s prostým upgradem.
pro přeinstalování je potřeba použít Joomla tuším 3.6
Ano
Pokud se to povede, nemusí se povést následná aktualizace na vyšší verzi J3.
Tam je problém od verze J3.8. Zde Joomla přidala do DB tabulky users jedinečný index na name. Takže pokud máte duplicitní jména u uživatelů (jako někdy opravuji třeba i 150 jmen), musíte manuálně nejprve smazat a pak znovu přeinstalovat.
24. bře 2022 14:21 #145990
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Tak z 2.5 na 3 to prostym prepsanim souboru nefuguje. Zkousel jsem vice nizsich verzi 3.x a postupnym odtranovanim chyb dohledanych pres google jsem se proupgradoval na 3.10, ale mam tam nekolik chybovych hlasek a vzhled adminu je spis podobny 2.5 a vizualne rozpadly. Takze pokud clovek neni masochista tak je asi lepsi sahnout po nejakem migracnim toolu. Doufam ze to bude fachcit. Diky Bongovi za nasmerovani.
24. bře 2022 14:32 #145991
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Já to dělám tak, že mám
- původní web na J25
- nový čistý web na J3.10 s aplikací JMigrator - ten si nastavím, včetně FTP přístupu na starý web a do DB a povolení open_basedir na apache serveru na starý web
Pak spustím migraci dat a vše je hotovo.
Problémy jsou s Form2Content - tam se musí hacknout plugin a myslím že i s Acymailingem, ale tam stačí používat verzi 5 a jen překopírovat DB tabulky.
A naposledy byly problémy s migrací Phoca gallery, ale to jsem nakonec neřešil a těch pár fotek a kategorií přenesl manuálně.
- původní web na J25
- nový čistý web na J3.10 s aplikací JMigrator - ten si nastavím, včetně FTP přístupu na starý web a do DB a povolení open_basedir na apache serveru na starý web
Pak spustím migraci dat a vše je hotovo.
Problémy jsou s Form2Content - tam se musí hacknout plugin a myslím že i s Acymailingem, ale tam stačí používat verzi 5 a jen překopírovat DB tabulky.
A naposledy byly problémy s migrací Phoca gallery, ale to jsem nakonec neřešil a těch pár fotek a kategorií přenesl manuálně.
24. bře 2022 14:50 #145992
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Diky za radu, zkusim to taky tak. Jedine co tam je navic je Event booking, tak nevim jestli se nebude muset koupit znova.
24. bře 2022 14:52 - 24. bře 2022 14:54 #145993
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Co myslíte?
Pokud víte jaký je rozdíl mezi J25 a J3, tak otázka o znovu zakoupení je zbytečná a již mělo být koupeno.
Event booking není addon v JMigrator, takže tam bude třeba se domluvit s výrobcem na přenosu dat.
Nebo bych uvažoval o náhradě jinou aplikací - já používám jako náhradu DP Calendar
Pokud víte jaký je rozdíl mezi J25 a J3, tak otázka o znovu zakoupení je zbytečná a již mělo být koupeno.
Event booking není addon v JMigrator, takže tam bude třeba se domluvit s výrobcem na přenosu dat.
Nebo bych uvažoval o náhradě jinou aplikací - já používám jako náhradu DP Calendar
24. bře 2022 17:07 #145995
Požití migrátorů má ještě jednu velkou výhodu: zbavíte se všeho nepotřebného balastu v souborech.
Odpověď od Bong

Moderátor
Je potřeba instalovat, ne jen přepsat soubory. Pokud se jen přepíšou soubory je třeba v Rozšíření: Databáze opravit databázi.lukas hajek napsal: Tak z 2.5 na 3 to prostym prepsanim souboru nefuguje.
Požití migrátorů má ještě jednu velkou výhodu: zbavíte se všeho nepotřebného balastu v souborech.