Nelze se přihlásit do administrace přes web
15. úno 2019 11:25 #138950
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit s následující chybou ?
Přihlášení do hlavní administrace webu normálně funguje, ale nelze se přihlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře Joomla uloženém na webu do administrace webu. Po zadání uživatelského jména a hesla se otevře nová stránka, kde hlásí následujcí:
0 - Call to a member function load() on boolean
Tuto stránku nemůžete navštívit, protože:
zastaralá záložka/oblíbené
vyhledávač, který má zastaralý index tohoto webu
překlep v adrese
na tuto stránku nemáte přístup
Požadovaný obsah nebyl nalezen.
Při zpracování požadavku došlo k chybě.
Vyzkoušejte prosím některou z těchto stránek:
Domovská stránka
Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na správce tohoto webu a nahlaste mu níže uvedenou chybu.
Call to a member function load() on boolean
Jméno i heslo je v pořádku.
Předtím jsem zadával scripty Google Analytics a TagManager - prostřednictvím pluginu a pouštěl plg pro cookies. Vše jsem vypnul - nepomohlo.
Kontroloval jsem plg pro přihlášení - vše povoleno.
Chybu jsem objevil bohužel až po více jak 7 dnech, kdy se přemazává záloha na webhostingu /moje chyba, budu dělat zálohy po každé změně/.
Děkuji za každý tip či radu.
Zl.
můžete mi prosím někdo poradit s následující chybou ?
Přihlášení do hlavní administrace webu normálně funguje, ale nelze se přihlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře Joomla uloženém na webu do administrace webu. Po zadání uživatelského jména a hesla se otevře nová stránka, kde hlásí následujcí:
0 - Call to a member function load() on boolean
Tuto stránku nemůžete navštívit, protože:
zastaralá záložka/oblíbené
vyhledávač, který má zastaralý index tohoto webu
překlep v adrese
na tuto stránku nemáte přístup
Požadovaný obsah nebyl nalezen.
Při zpracování požadavku došlo k chybě.
Vyzkoušejte prosím některou z těchto stránek:
Domovská stránka
Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na správce tohoto webu a nahlaste mu níže uvedenou chybu.
Call to a member function load() on boolean
Jméno i heslo je v pořádku.
Předtím jsem zadával scripty Google Analytics a TagManager - prostřednictvím pluginu a pouštěl plg pro cookies. Vše jsem vypnul - nepomohlo.
Kontroloval jsem plg pro přihlášení - vše povoleno.
Chybu jsem objevil bohužel až po více jak 7 dnech, kdy se přemazává záloha na webhostingu /moje chyba, budu dělat zálohy po každé změně/.
Děkuji za každý tip či radu.
Zl.
15. úno 2019 12:12 #138952
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
dělal jste v poslední době nějaké aktualizace?
Jaká je verze joomly?
Jaká je verze joomly?
15. úno 2019 13:09 #138953
Odpověď od Zlatko
Uživatel
Dobrý den,
proběhla už aktualizace na Joomla! 3.9.3
proběhla už aktualizace na Joomla! 3.9.3
15. úno 2019 14:57 #138956
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
jakou máte verzi PHP?
Máte zálohu před aktualizací?
Máte zálohu před aktualizací?
15. úno 2019 18:52 #138960
Odpověď od Cony

Moderátor
Zapněte v glob. nastavení hlášení chyb na maximum. Objeví se podrobnosti k chybě.
16. úno 2019 10:49 #138961
Odpověď od Zlatko
Uživatel
Zapnuto, hlášení je stále stejné po přihlášení, ale v oblasti menu, kde je odkaz do administrace webu /na webu/ se objevilo toto hlášení
Warning: A non-numeric value encountered in web/htdocs3/zlatkocz/home/subdoms/reality/templates/63agency/html/mod_menu/default.php on line 105
Warning: A non-numeric value encountered in web/htdocs3/zlatkocz/home/subdoms/reality/templates/63agency/html/mod_menu/default.php on line 105
16. úno 2019 10:51 #138962
Odpověď od Zlatko
Uživatel
PHP 7.1
Zálohu před aktualizací verze J! mám, ale i při verzi 3.8.x už tato chyba byla
Zálohu před aktualizací verze J! mám, ale i při verzi 3.8.x už tato chyba byla
16. úno 2019 11:52 #138963
Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe

Admin
Jen odhad: Zkuste přepnout v adminu na jinou základní šablonu joomly, jestli to dělá také u jiné šablony. Pokud to bude v pořádku, doporučil bych aktualizovat Vaši šablonu.
Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
16. úno 2019 13:53 #138964
Odpověď od Zlatko
Uživatel
Děkuji za tip, ale tudy cesta nevede 
Zkusil jsem přepnout na jinou šablonu a i na originální verzi šablony, která nebyla nijak upravovaná a stále stejná chyba

Zkusil jsem přepnout na jinou šablonu a i na originální verzi šablony, která nebyla nijak upravovaná a stále stejná chyba
16. úno 2019 16:24 #138965
Odpověď od Cufe

Admin
Těžko se takto radí, opětovnou aktualizaci jste zkoušel?
16. úno 2019 16:37 #138966
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Pro všechny kouzelníky s křišťálovou koulí, kteří se snaží poradit a pro všechny co si neuvědomují nutnost poslat URL svého webu hned v prvním dotazu:
URL adresa webu: www.reality.zlatko.cz
Odkaz na administraci z frontendu (FE) je v patičce: www.reality.zlatko.cz/admin-2
Běžný přístup do administrace nevyužívá pluginy a moduly použité na FE, takže chyba není.
Druhý přístup do administrace je z FE, takže do toho vstupují pluginy a moduly další.
Výpis chyb ukazuje neaktualizovaný plugin od K2, jehož výrobce nerespektuje php 7:
Oprava je jednoduchá, není ani třeba aktualizovat.
Další chyby bych nehledal, podle mne již to není na radu na fóru, ale na objednání služby a souvisí s verzí php a instalací nějakého doplňku nebo zapnutí nastavení v administraci. Bude třeba postupovat krok za krokem se zabnutým debugem a maximálním výpisem chyb nebo pomocí vypínání posledně nahraných pluginů a modulů.
URL adresa webu: www.reality.zlatko.cz
Odkaz na administraci z frontendu (FE) je v patičce: www.reality.zlatko.cz/admin-2
Běžný přístup do administrace nevyužívá pluginy a moduly použité na FE, takže chyba není.
Druhý přístup do administrace je z FE, takže do toho vstupují pluginy a moduly další.
Výpis chyb ukazuje neaktualizovaný plugin od K2, jehož výrobce nerespektuje php 7:
Code:
Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgUserK2 has a deprecated constructor in /web/htdocs3/zlatkocz/home/subdoms/reality/plugins/user/k2/k2.php on line 15
Oprava je jednoduchá, není ani třeba aktualizovat.
Další chyby bych nehledal, podle mne již to není na radu na fóru, ale na objednání služby a souvisí s verzí php a instalací nějakého doplňku nebo zapnutí nastavení v administraci. Bude třeba postupovat krok za krokem se zabnutým debugem a maximálním výpisem chyb nebo pomocí vypínání posledně nahraných pluginů a modulů.
Poděkovali: Cufe, Zlatko
16. úno 2019 18:21 #138967
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Ještě jsem hloubal:
Chybu v K2 pluginu řešil výrobce v roce 2016, takže tam máte neaktualizované verze.
Hledal jsem a ve verzi 2.6.9 jsem našel původní verzi K2 user pluginu, kde je starý constructor.
Mohu sem sice napsat řešení v php, ale řešení je jednoduché - provést upgrade celé komponenty K2.
Pokud máte na webu neaktualizované verze aplikací z roku 2016 a umístíte web na nejnovější php, jste docela hazardér u webu, který má dělat business
A rozhodně to tímto nekončí, těch chyb tam bude pravděpodobně více.
Řešení:
Prostě si někoho objednejte, já taky neprodávám reality, protože tomu nerozumím a nechci ...
S pozdravem
Rudolf
Chybu v K2 pluginu řešil výrobce v roce 2016, takže tam máte neaktualizované verze.
Hledal jsem a ve verzi 2.6.9 jsem našel původní verzi K2 user pluginu, kde je starý constructor.
Mohu sem sice napsat řešení v php, ale řešení je jednoduché - provést upgrade celé komponenty K2.
Pokud máte na webu neaktualizované verze aplikací z roku 2016 a umístíte web na nejnovější php, jste docela hazardér u webu, který má dělat business

A rozhodně to tímto nekončí, těch chyb tam bude pravděpodobně více.
Řešení:
Prostě si někoho objednejte, já taky neprodávám reality, protože tomu nerozumím a nechci ...
S pozdravem
Rudolf
Poděkovali: Zlatko
16. úno 2019 19:21 - 16. úno 2019 19:23 #138968
Odpověď od Zlatko
Uživatel
Jen pro upřesnění:
Šablona byla zakoupena v srpnu 2018
Komponenty K2 nejsou použity a jsou vypnuty
Přihlášení fungovalo a pak přestalo /K2 komponenta byla již vypnuta/
Nově nainstalované pluginy a moduly jsem všechny postupně vypnul nebo odinstaloval, ale chyba je stále /to vše, ještě před zadáním dotazu zde do fóra../
Ale i tak děkuji za odpověď
Šablona byla zakoupena v srpnu 2018
Komponenty K2 nejsou použity a jsou vypnuty
Přihlášení fungovalo a pak přestalo /K2 komponenta byla již vypnuta/
Nově nainstalované pluginy a moduly jsem všechny postupně vypnul nebo odinstaloval, ale chyba je stále /to vše, ještě před zadáním dotazu zde do fóra../
Ale i tak děkuji za odpověď
16. úno 2019 22:21 #138970
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Ano, děkuji za vysvětlení, ale to je nepodstatné.
Pohledem do kódu šablony:
Vůbec přeci není důležité kdy jste zakoupil šablonu. Šablona s tím nemá co dělat, to jen je utkvělá představa lidí co pracují s joomlou že zakoupí šablonu a tím mají o vše vystaráno a vše bude fungovat.
Víte kolik prodejců šablon jsou programátoři na baterky, kdy po zakoupení je nutné šablony opravit od jejich chyb?
Vidím co vidím a první chyba na ráně je plugin od K2 - plgUserK2, který je neustále aktivní (i když jak říkáte je vypnutý - pak je špatně naprogramovaný - pokud je vypnutý nemá přeci hlásit chybu) a je psaný pro php nižší než php7.
Je to na výpise viz příloha.
A jestliže máte pořád aktivní plugin na synchronizaci uživatelů Joomla do K2 (jinak by mi to při přihlášení tuto chybu nehlásilo), je velmi pravděpodobné že to souvisí s přihlášením, které děláte přes frontend.
Může to být také vymazaný uživatel nebo vypnutý bývalý admin, který psal články
Až se vyřeší tohle, je také velká pravděpodobnost, že se objeví další chyby a konečně projeví Vaše první hlášená chyba. A je taky velká pravděpodobnost, že již strávený čas diskusemi by se finančně vyplatil převést raději na objednání práce od profesionála - to už si musíte zhodnotit sám.
Pohledem do kódu šablony:
Code:
/**
* @version 1.0.8
* @package 63 Agency template for Joomla! 3.x
* @author JoomlaXTC http://www.joomlaxtc.com
* @copyright Copyright (C) 2014 Monev Software LLC. All rights reserved.
* @license http://www.joomlaxtc.com/license JoomlaXTC Proprietary Use License
*/
Code:
XTC Template Framework 3.2.1
Copyright (c) 2010-2014 Monev Software LLC, All Rights Reserved
Vůbec přeci není důležité kdy jste zakoupil šablonu. Šablona s tím nemá co dělat, to jen je utkvělá představa lidí co pracují s joomlou že zakoupí šablonu a tím mají o vše vystaráno a vše bude fungovat.
Víte kolik prodejců šablon jsou programátoři na baterky, kdy po zakoupení je nutné šablony opravit od jejich chyb?
Vidím co vidím a první chyba na ráně je plugin od K2 - plgUserK2, který je neustále aktivní (i když jak říkáte je vypnutý - pak je špatně naprogramovaný - pokud je vypnutý nemá přeci hlásit chybu) a je psaný pro php nižší než php7.
Je to na výpise viz příloha.
A jestliže máte pořád aktivní plugin na synchronizaci uživatelů Joomla do K2 (jinak by mi to při přihlášení tuto chybu nehlásilo), je velmi pravděpodobné že to souvisí s přihlášením, které děláte přes frontend.
Může to být také vymazaný uživatel nebo vypnutý bývalý admin, který psal články

Až se vyřeší tohle, je také velká pravděpodobnost, že se objeví další chyby a konečně projeví Vaše první hlášená chyba. A je taky velká pravděpodobnost, že již strávený čas diskusemi by se finančně vyplatil převést raději na objednání práce od profesionála - to už si musíte zhodnotit sám.
01. dub 2019 12:53 #139671
Odpověď od Kamila
Začátečník
Můžu se optat co to bylo za plg na Cookies? Já jeden nainstalovala a nejsem schopná se vůbec dostat do administrace. Nepomůže mi to ale jen mě to zajímá.
díky
btw jak se dá jinak přihlásit do administrace když ne přes přihlašovací okno administrace?
díky
btw jak se dá jinak přihlásit do administrace když ne přes přihlašovací okno administrace?