Nelze se přihlásit do administrace přes web
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit s následující chybou ?
Přihlášení do hlavní administrace webu normálně funguje, ale nelze se přihlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře Joomla uloženém na webu do administrace webu. Po zadání uživatelského jména a hesla se otevře nová stránka, kde hlásí následujcí:
0 - Call to a member function load() on boolean
Tuto stránku nemůžete navštívit, protože:
zastaralá záložka/oblíbené
vyhledávač, který má zastaralý index tohoto webu
překlep v adrese
na tuto stránku nemáte přístup
Požadovaný obsah nebyl nalezen.
Při zpracování požadavku došlo k chybě.
Vyzkoušejte prosím některou z těchto stránek:
Domovská stránka
Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na správce tohoto webu a nahlaste mu níže uvedenou chybu.
Call to a member function load() on boolean
Jméno i heslo je v pořádku.
Předtím jsem zadával scripty Google Analytics a TagManager - prostřednictvím pluginu a pouštěl plg pro cookies. Vše jsem vypnul - nepomohlo.
Kontroloval jsem plg pro přihlášení - vše povoleno.
Chybu jsem objevil bohužel až po více jak 7 dnech, kdy se přemazává záloha na webhostingu /moje chyba, budu dělat zálohy po každé změně/.
Děkuji za každý tip či radu.
Zl.
můžete mi prosím někdo poradit s následující chybou ?
Přihlášení do hlavní administrace webu normálně funguje, ale nelze se přihlásit prostřednictvím přihlašovacího formuláře Joomla uloženém na webu do administrace webu. Po zadání uživatelského jména a hesla se otevře nová stránka, kde hlásí následujcí:
0 - Call to a member function load() on boolean
Tuto stránku nemůžete navštívit, protože:
zastaralá záložka/oblíbené
vyhledávač, který má zastaralý index tohoto webu
překlep v adrese
na tuto stránku nemáte přístup
Požadovaný obsah nebyl nalezen.
Při zpracování požadavku došlo k chybě.
Vyzkoušejte prosím některou z těchto stránek:
Domovská stránka
Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na správce tohoto webu a nahlaste mu níže uvedenou chybu.
Call to a member function load() on boolean
Jméno i heslo je v pořádku.
Předtím jsem zadával scripty Google Analytics a TagManager - prostřednictvím pluginu a pouštěl plg pro cookies. Vše jsem vypnul - nepomohlo.
Kontroloval jsem plg pro přihlášení - vše povoleno.
Chybu jsem objevil bohužel až po více jak 7 dnech, kdy se přemazává záloha na webhostingu /moje chyba, budu dělat zálohy po každé změně/.
Děkuji za každý tip či radu.
Zl.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.
Zapnuto, hlášení je stále stejné po přihlášení, ale v oblasti menu, kde je odkaz do administrace webu /na webu/ se objevilo toto hlášení
Warning: A non-numeric value encountered in web/htdocs3/zlatkocz/home/subdoms/reality/templates/63agency/html/mod_menu/default.php on line 105
Warning: A non-numeric value encountered in web/htdocs3/zlatkocz/home/subdoms/reality/templates/63agency/html/mod_menu/default.php on line 105
Jen odhad: Zkuste přepnout v adminu na jinou základní šablonu joomly, jestli to dělá také u jiné šablony. Pokud to bude v pořádku, doporučil bych aktualizovat Vaši šablonu.
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Těžko se takto radí, opětovnou aktualizaci jste zkoušel?
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Pro všechny kouzelníky s křišťálovou koulí, kteří se snaží poradit a pro všechny co si neuvědomují nutnost poslat URL svého webu hned v prvním dotazu:
URL adresa webu: www.reality.zlatko.cz
Odkaz na administraci z frontendu (FE) je v patičce: www.reality.zlatko.cz/admin-2
Běžný přístup do administrace nevyužívá pluginy a moduly použité na FE, takže chyba není.
Druhý přístup do administrace je z FE, takže do toho vstupují pluginy a moduly další.
Výpis chyb ukazuje neaktualizovaný plugin od K2, jehož výrobce nerespektuje php 7:
Oprava je jednoduchá, není ani třeba aktualizovat.
Další chyby bych nehledal, podle mne již to není na radu na fóru, ale na objednání služby a souvisí s verzí php a instalací nějakého doplňku nebo zapnutí nastavení v administraci. Bude třeba postupovat krok za krokem se zabnutým debugem a maximálním výpisem chyb nebo pomocí vypínání posledně nahraných pluginů a modulů.
URL adresa webu: www.reality.zlatko.cz
Odkaz na administraci z frontendu (FE) je v patičce: www.reality.zlatko.cz/admin-2
Běžný přístup do administrace nevyužívá pluginy a moduly použité na FE, takže chyba není.
Druhý přístup do administrace je z FE, takže do toho vstupují pluginy a moduly další.
Výpis chyb ukazuje neaktualizovaný plugin od K2, jehož výrobce nerespektuje php 7:
Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgUserK2 has a deprecated constructor in /web/htdocs3/zlatkocz/home/subdoms/reality/plugins/user/k2/k2.php on line 15
Oprava je jednoduchá, není ani třeba aktualizovat.
Další chyby bych nehledal, podle mne již to není na radu na fóru, ale na objednání služby a souvisí s verzí php a instalací nějakého doplňku nebo zapnutí nastavení v administraci. Bude třeba postupovat krok za krokem se zabnutým debugem a maximálním výpisem chyb nebo pomocí vypínání posledně nahraných pluginů a modulů.
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Ještě jsem hloubal:
Chybu v K2 pluginu řešil výrobce v roce 2016, takže tam máte neaktualizované verze.
Hledal jsem a ve verzi 2.6.9 jsem našel původní verzi K2 user pluginu, kde je starý constructor.
Mohu sem sice napsat řešení v php, ale řešení je jednoduché - provést upgrade celé komponenty K2.
Pokud máte na webu neaktualizované verze aplikací z roku 2016 a umístíte web na nejnovější php, jste docela hazardér u webu, který má dělat business
A rozhodně to tímto nekončí, těch chyb tam bude pravděpodobně více.
Řešení:
Prostě si někoho objednejte, já taky neprodávám reality, protože tomu nerozumím a nechci ...
S pozdravem
Rudolf
Chybu v K2 pluginu řešil výrobce v roce 2016, takže tam máte neaktualizované verze.
Hledal jsem a ve verzi 2.6.9 jsem našel původní verzi K2 user pluginu, kde je starý constructor.
Mohu sem sice napsat řešení v php, ale řešení je jednoduché - provést upgrade celé komponenty K2.
Pokud máte na webu neaktualizované verze aplikací z roku 2016 a umístíte web na nejnovější php, jste docela hazardér u webu, který má dělat business

A rozhodně to tímto nekončí, těch chyb tam bude pravděpodobně více.
Řešení:
Prostě si někoho objednejte, já taky neprodávám reality, protože tomu nerozumím a nechci ...
S pozdravem
Rudolf
Poděkovali: Zlatko
Jen pro upřesnění:
Šablona byla zakoupena v srpnu 2018
Komponenty K2 nejsou použity a jsou vypnuty
Přihlášení fungovalo a pak přestalo /K2 komponenta byla již vypnuta/
Nově nainstalované pluginy a moduly jsem všechny postupně vypnul nebo odinstaloval, ale chyba je stále /to vše, ještě před zadáním dotazu zde do fóra../
Ale i tak děkuji za odpověď
Šablona byla zakoupena v srpnu 2018
Komponenty K2 nejsou použity a jsou vypnuty
Přihlášení fungovalo a pak přestalo /K2 komponenta byla již vypnuta/
Nově nainstalované pluginy a moduly jsem všechny postupně vypnul nebo odinstaloval, ale chyba je stále /to vše, ještě před zadáním dotazu zde do fóra../
Ale i tak děkuji za odpověď
Ano, děkuji za vysvětlení, ale to je nepodstatné.
Pohledem do kódu šablony:
Vůbec přeci není důležité kdy jste zakoupil šablonu. Šablona s tím nemá co dělat, to jen je utkvělá představa lidí co pracují s joomlou že zakoupí šablonu a tím mají o vše vystaráno a vše bude fungovat.
Víte kolik prodejců šablon jsou programátoři na baterky, kdy po zakoupení je nutné šablony opravit od jejich chyb?
Vidím co vidím a první chyba na ráně je plugin od K2 - plgUserK2, který je neustále aktivní (i když jak říkáte je vypnutý - pak je špatně naprogramovaný - pokud je vypnutý nemá přeci hlásit chybu) a je psaný pro php nižší než php7.
Je to na výpise viz příloha.
A jestliže máte pořád aktivní plugin na synchronizaci uživatelů Joomla do K2 (jinak by mi to při přihlášení tuto chybu nehlásilo), je velmi pravděpodobné že to souvisí s přihlášením, které děláte přes frontend.
Může to být také vymazaný uživatel nebo vypnutý bývalý admin, který psal články
Až se vyřeší tohle, je také velká pravděpodobnost, že se objeví další chyby a konečně projeví Vaše první hlášená chyba. A je taky velká pravděpodobnost, že již strávený čas diskusemi by se finančně vyplatil převést raději na objednání práce od profesionála - to už si musíte zhodnotit sám.
Pohledem do kódu šablony:
/**
* @version 1.0.8
* @package 63 Agency template for Joomla! 3.x
* @author JoomlaXTC http://www.joomlaxtc.com
* @copyright Copyright (C) 2014 Monev Software LLC. All rights reserved.
* @license http://www.joomlaxtc.com/license JoomlaXTC Proprietary Use License
*/
XTC Template Framework 3.2.1
Copyright (c) 2010-2014 Monev Software LLC, All Rights Reserved
Vůbec přeci není důležité kdy jste zakoupil šablonu. Šablona s tím nemá co dělat, to jen je utkvělá představa lidí co pracují s joomlou že zakoupí šablonu a tím mají o vše vystaráno a vše bude fungovat.
Víte kolik prodejců šablon jsou programátoři na baterky, kdy po zakoupení je nutné šablony opravit od jejich chyb?
Vidím co vidím a první chyba na ráně je plugin od K2 - plgUserK2, který je neustále aktivní (i když jak říkáte je vypnutý - pak je špatně naprogramovaný - pokud je vypnutý nemá přeci hlásit chybu) a je psaný pro php nižší než php7.
Je to na výpise viz příloha.
A jestliže máte pořád aktivní plugin na synchronizaci uživatelů Joomla do K2 (jinak by mi to při přihlášení tuto chybu nehlásilo), je velmi pravděpodobné že to souvisí s přihlášením, které děláte přes frontend.
Může to být také vymazaný uživatel nebo vypnutý bývalý admin, který psal články

Až se vyřeší tohle, je také velká pravděpodobnost, že se objeví další chyby a konečně projeví Vaše první hlášená chyba. A je taky velká pravděpodobnost, že již strávený čas diskusemi by se finančně vyplatil převést raději na objednání práce od profesionála - to už si musíte zhodnotit sám.