Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

JoomlaCode bude ukončen

04. úno 2015 19:41 - 04. úno 2015 19:43 #120017
JoomlaCode bude ukončen od hrackar
Pokročilý uživatel
Kdyby někoho zajímalo tak na Joomla! Developer Network vyšel zajímavý článek a to o ukončení JoomlaCode. Více zde:

developer.joomla.org/news/602-joomlacode-is-closing.html (ENG)

www.website21.cz/blog/bezpecnost/208-joomlacode-se-ukoncuje (CZE)

včetně informace o uvolnění další beta verze Joomla 3.4 Beta 2

www.joomla.org/announcements/release-new...beta-2-released.html (ENG)

www.website21.cz/blog/aktuality/207-ozna...ni-joomla-3-4-beta-2 (CZE)
Poděkovali: Cony

05. úno 2015 10:14 #120021
Odpověď od Cony
Moderátor
Bohužel u nich hostuji :(
Máte někdo zkušenosti s nějakou alternativou? GIT mi přijde zbytečně složitý a nějak jsem mu nepřišel na chuť. BitBucket abych pravdu řekl příliš neznám, a SourceForge, no ten mám tak nějak spojen spíš s Linuxem a nativními aplikacemi...

05. úno 2015 11:30 #120024
Odpověď od hrackar
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

zde je zajímavý článek viz: alternativeto.net/software/github/

osobně používám redmine jako projektový manager + svn a jsem zatím spokojen. GitHub používám na menší věci a myslím, že to není zase tak zlé. Je to spíše o zvyku a asi o tom co Vám více ve finále sedne.

Myslím, že beztak už delší dobu bylo v kuolárech, že chtěli rušit JoomlaCode a teď asi zřejmě dostali podnět co je rozhýbal. Těžko říct. Jenom jsem to sem hodil do diskuze pač mi to přišlo jako docela důležité info.

05. úno 2015 12:50 #120027
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

já tam hostuju přes 1000 aktivních souborů (a těch neaktivních - starších tam je mnohem víc)

Momentálně se zabývám prvním krokem - tedy zjistit všechny soubory, co tam mám, a ty stáhnout. Pak teprve se začnu zabývat, kam s nimi.

Github je sice dobrej, ale je spíš udělanej na úpravu a správu kódu, než na vyložene stahování různých verzí - je tam funkce "releases", ale nevím jak moc by se dala tato funkce zautomatizovat - spíš je to o manuálním uploadu. Ale nevím, zatím jsem toho moc nezjistil.

Přemýšlel jsem taky nad Google Drive, ale tuším, že tam nejsou URL k souborům čitelný (obsahují token a ne např. přímou cestu - což u ty přímý cesty by se dalo nějak využít automatickej update)

SourceForge.net - tam zase nevím jak je to z přímým odkazem - přímo na soubor.

Zatím tahám informace od Michaela (Michael Babker), kterej tohle řeší pro celou Joomlu!, tedy má připravený nějaký třídy, a pod. - ale zatím bohužel jen pro získání souborů z Joomlacode.org

Určitě dám vědět, pokud se mi povede získat nějak ty soubory. Pokud by měl někdo nejaký tipy - např. jak v GitHubu automaticky nahrávat soboury jako releases (tedy něco jako funguje s Google Drive - že se vám udělá kopie adresáře vašeho PC na Drive serveru), bylo by skvělý, je sem dát.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

05. úno 2015 21:05 #120041
Odpověď od hrackar
Pokročilý uživatel
H13,

me nejvíc osobně zaráží jedna podstatná informace ať čtu jak čtu originál oznámení nikde není napsaný mezní termín kdy bude ukončena služba. Sice rozepsali co dělali, částečně proč to odpískali z JoomlaCode, ale nikde se nedočteš ten konkrétní termín ukončení.

To na mě maličko evekuje nutkání všechno honit za 5 minut 12 abych náhodou o nic nepřišel. JE to další nemylá zkušenost. Popravdě by mě nejvíc asi zajímal důvod proč to odpískali takovým kvapem. Skoro to evokuje jako kdyby tam s tím měli průser jak hrom.

Pač jen tak hned z fleku zrušit službu?? Sice se to řešilo na fóru Joomla, že to chtěj killnout nebo v Google groups teď přesně nevím kde jsem to už zahlédl, ale i tak je to všecko nějak fofr.

Jen doufám, že tam někdo z nich neměl moc horkou hlavu. Každopádně uvidí se co bude dál.

05. úno 2015 21:45 #120042
Odpověď od Cony
Moderátor
Ono to bude trochu honění za 5 minut 12, souvisí s tím totiž také nová funkce JED (alespoň pro mne nová), kdy JED kontroluje funkčnost odkazů na rozšíření a pokud nefungují automaticky rozšíření vypíná. Vzhledem k možnosti instalace poslední verze přímo z JED mi to přijde zbytečné, ale je to tak :( Tak rychle něco vybrat a přesunout se tam, vlastní server se mi k tomu zatím obětovat nechce :)

Powered by Fórum