Několik dotazů na 3.x.x.
30. pro 2014 14:56 #119472
Hezký den,
asi budu zase za ťululum, ale už se prostě musím někoho zeptat s prosbou o radu. Už trochu naježeně se oťukávám s trojkovou verzí Joomly a mám k tomu několik dotazů, na které nemohu přijít, ať už hledám jak chci

1) jak nejlépe přeinstalovat Joomlu 2.5.x na 3.x.x (bez ztráty obsahu webu)? Nenanšla jsem update balíček (nevím jestli je vůbec k mání), tak jsem stáhla Joomlu 3.3.6. a přeinstalovala tím 2.5.28ku. Po přeinstalaci mi to zahlásilo, že přeinstalace byla úspěsná, nicméně pod tím byl odhadem padesátiřádkový výpis errorů, kterým jsem bohužel moc nerozumněla, ale zdálo se, že Joomla šlape v pohodě.
2) je možné někde stáhnout admin šablonu Bluestork, která by byla podporována trojkama?
3) Panel nástrojů u článků - marně hledám rozšíření např. u oken pro odkazy. V 1.x i 2.x tam byly ještě záložky vyskakovací okno, události a rozšířené. Rozšíření jsem používala pro nastavení odkazů jako tlačítek a pro JCE lightbox a teď mi to tam dost chybí. Celkově se mi ten panel nástrojů zdá osekanější i když mám nastaveno v TinyMCE rozšířený. Je možné to ještě nějak rozšířit, nebo tlačítka a lightbox budu muset nastavovat jinak?
Předem děkuji za odpovědi
asi budu zase za ťululum, ale už se prostě musím někoho zeptat s prosbou o radu. Už trochu naježeně se oťukávám s trojkovou verzí Joomly a mám k tomu několik dotazů, na které nemohu přijít, ať už hledám jak chci

1) jak nejlépe přeinstalovat Joomlu 2.5.x na 3.x.x (bez ztráty obsahu webu)? Nenanšla jsem update balíček (nevím jestli je vůbec k mání), tak jsem stáhla Joomlu 3.3.6. a přeinstalovala tím 2.5.28ku. Po přeinstalaci mi to zahlásilo, že přeinstalace byla úspěsná, nicméně pod tím byl odhadem padesátiřádkový výpis errorů, kterým jsem bohužel moc nerozumněla, ale zdálo se, že Joomla šlape v pohodě.
2) je možné někde stáhnout admin šablonu Bluestork, která by byla podporována trojkama?
3) Panel nástrojů u článků - marně hledám rozšíření např. u oken pro odkazy. V 1.x i 2.x tam byly ještě záložky vyskakovací okno, události a rozšířené. Rozšíření jsem používala pro nastavení odkazů jako tlačítek a pro JCE lightbox a teď mi to tam dost chybí. Celkově se mi ten panel nástrojů zdá osekanější i když mám nastaveno v TinyMCE rozšířený. Je možné to ještě nějak rozšířit, nebo tlačítka a lightbox budu muset nastavovat jinak?
Předem děkuji za odpovědi

30. pro 2014 15:28 #119474
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
Návodů jak z 2.5 "udělat" 3.x je na internetu dost. Např. na
Docs joomla
. Krok za krokem.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Poděkovali: Wolfíí
30. pro 2014 17:08 #119478
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Tak ještě jeden dotaz: Proč mi nejde vložit obrázek? Nahraji ho mezi obrázky a když ho chci vložit do článku a kliknu na něj, tak se nic neděje a nemůžu ho tedy vložit. Otvírat složky jde v pohodě, ale označit obrázky pro vložení ne. Nefunguje mi ani když kliknu na tlačítko "Nahoru" :blink: Momentálně se jedná o Joomlu 3.2.3., která byla nainstalovaná na prázdný web.
31. pro 2014 08:54 #119481
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Ta Joomla je tedy nova cista instalace? A jakym zpusobem instalujete?
Zkuste to preinstalovat. Tedy nainstalovat balicek Joomly, jako kterekoli jine rozsireni.
Zkuste to preinstalovat. Tedy nainstalovat balicek Joomly, jako kterekoli jine rozsireni.
31. pro 2014 11:25 - 31. pro 2014 11:36 #119482
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Instaluji ji stejně jako u předchozích verzí - u prázdného webu obsah balíčku natáhnu na FTP a pak projdu instalační kroky na /installation. Předtím, jak jsem zkoušela 2.5.28ku přeinstalovat na 3.3.6ku (stejný web), tak tu jsem zkusila nainstalovat přes správce rozšíření (stejně jako update balíčky) a to mi právě vylítly ty errory. Pak jsem to schválně zkusila z FTP celé smazat a místo toho jsem tam dala 3.2.3 a nefungují ta tlačítka
S těmi errory jsem to měla i u jiného webu, ale tam se zdá, že vše jde bez problému vč. vkládání obrázků.
Edit: Jééé, tak přeinstalace update balíčkem s 3.3.6 nabízený přímo v administraci pomohl. Bez errorů a obrázky vkládat jdou. Děkuji!!!! :woohoo:

Edit: Jééé, tak přeinstalace update balíčkem s 3.3.6 nabízený přímo v administraci pomohl. Bez errorů a obrázky vkládat jdou. Děkuji!!!! :woohoo:
07. led 2015 16:03 #119538
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
A ještě prosím, nevíte někdo, jak mi poradit s tím 3. bodem? V příloze zasílám screeny rozdílu okna pro odkazy v 2.5.x a 3.3.x. Chybí mi u té trojkové verze to Rozšířené/Advanced, což jsem používala pro nastavení tlačítek a JCE MediaBox lightbox - chybí mi tedy hlavně kolonka třída/class. A teď tedy vůbec nemůžu najít, jak to nastavit, když pro nastavení odkazů u trojek skoro žádné možnosti nemám
Samozřejmě přes programátorský jazyk to nastavit umím, ale od toho redakční systém není. Hledala jsem pomoc na internetu, ale nikde jsem nic nenašla, což mi příjde divné a určitě je to nějaká blbost, která všem, mimo mě, došla

07. led 2015 16:27 - 07. led 2015 16:29 #119539
Každý editor je jiný. Nainstalujte JCE editor, případně jeho další rozšíření (JCE pluginy) a budete to mít jak ste zvyklá.
Odpověď od Bong

Moderátor
S tou trojkou je to jednoduché. Používala jste JCE editor, teď používáte TinyMCE...Wolfíí napsal: 3) Panel nástrojů u článků - marně hledám rozšíření např. u oken pro odkazy. V 1.x i 2.x tam byly ještě záložky vyskakovací okno, události a rozšířené. Rozšíření jsem používala pro nastavení odkazů jako tlačítek a pro JCE lightbox a teď mi to tam dost chybí. Celkově se mi ten panel nástrojů zdá osekanější i když mám nastaveno v TinyMCE rozšířený. Je možné to ještě nějak rozšířit, nebo tlačítka a lightbox budu muset nastavovat jinak?
Každý editor je jiný. Nainstalujte JCE editor, případně jeho další rozšíření (JCE pluginy) a budete to mít jak ste zvyklá.
08. led 2015 00:44 - 08. led 2015 00:47 #119552
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Aha, děkuji, mám staženo a nainstalováno. Je možné tam nastavit, aby se při psaní článků zobrazoval i styl šablony, tedy aby bylo vidět pozadí, styly nadpisů a fontů tak, jak jsou nastaveny šablonou? Pátrala jsem v nastavení, ale bez úspěchu 
A ještě jedna blbá otázka k tomu: nevíte náhodou, zda je nějaká verze JCE editoru pro joomlu 3, která by vypadala přesně tak, jak posílám v příloze (editor.jpg)? Jde mi hlavně o panel nástrojů. Na pravém obrázku je tak, jak to vypadá nyní po instalaci JCE (verze JCE editoru je 2.3.4.4). Vlevo je výchozí editor na Joomle 2.5.x.

A ještě jedna blbá otázka k tomu: nevíte náhodou, zda je nějaká verze JCE editoru pro joomlu 3, která by vypadala přesně tak, jak posílám v příloze (editor.jpg)? Jde mi hlavně o panel nástrojů. Na pravém obrázku je tak, jak to vypadá nyní po instalaci JCE (verze JCE editoru je 2.3.4.4). Vlevo je výchozí editor na Joomle 2.5.x.
08. led 2015 10:01 #119553
Odpověď od Bong

Moderátor
Podívjte se do JCE Administrace - Profil - Výchozí profil záložka Funkce, tam si vzhled a rozvržení panelu editoru přizpůsobíte.
Vzhled editovaného článku dle šablony by měl jít nastavit v Globálním nastavení JCE.
Vzhled editovaného článku dle šablony by měl jít nastavit v Globálním nastavení JCE.
08. led 2015 18:05 #119565
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Děkuji, to nastavení panelů nástrojů jsem díky Vám našla 
Jen nemohu najít to nastavení vzhledu článku. Našla jsem v nastavení Formátování & Zobrazení - Styl editoru a tam mám nastaveno CSS soubor šablony, nevím zda je to ono, ale články vidím pořád úplně bez stylů.

Jen nemohu najít to nastavení vzhledu článku. Našla jsem v nastavení Formátování & Zobrazení - Styl editoru a tam mám nastaveno CSS soubor šablony, nevím zda je to ono, ale články vidím pořád úplně bez stylů.
10. led 2015 23:14 #119584
Odpověď od Ondra
Začátečník
To mě by naopak zajímalo, kdy vyjde J! 3.4 která už měla podle posledního vývojového plánu být dávno k dispozici :whistle:
22. úno 2015 16:19 #120336
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Dobrý den,
ještě jednou prosím, jde nějak nastavit (případně jak), ať už v JCE editoru nebo v Tiny, abych viděla článek tak, jak vypadat má a zároveň neviděla pozadí stránek? V globálním nastavení u JCE jsem nic neobjevila.
Mám dělanou šablonu v Artisteeru, a když edituji článek, tak vidím text hezky „nastylovaný“ - nadpisy, šablonou nastavený font, apod. ale co mi vadí, že je tam zároveň vidět i pozadí z šablony, které tam dost překáží nebo na něm není text čitelný.
Vím, že to můžu vypnout, ale v tom případě sice nevidím pozadí, ale ani styl textu a vše je v nějakém výchozím zobrazení. Na stránkách se sice zobrazí vše, jak má být, ale vadí mi, že v editoru nemohu vidět skutečné zobrazení.
Jde to nějak nastavit? Změnit třeba barvu textového pole v editoru nebo nainstalovat nějaké rozšíření, které by to vyřešilo?
Děkuji.
ještě jednou prosím, jde nějak nastavit (případně jak), ať už v JCE editoru nebo v Tiny, abych viděla článek tak, jak vypadat má a zároveň neviděla pozadí stránek? V globálním nastavení u JCE jsem nic neobjevila.
Mám dělanou šablonu v Artisteeru, a když edituji článek, tak vidím text hezky „nastylovaný“ - nadpisy, šablonou nastavený font, apod. ale co mi vadí, že je tam zároveň vidět i pozadí z šablony, které tam dost překáží nebo na něm není text čitelný.
Vím, že to můžu vypnout, ale v tom případě sice nevidím pozadí, ale ani styl textu a vše je v nějakém výchozím zobrazení. Na stránkách se sice zobrazí vše, jak má být, ale vadí mi, že v editoru nemohu vidět skutečné zobrazení.
Jde to nějak nastavit? Změnit třeba barvu textového pole v editoru nebo nainstalovat nějaké rozšíření, které by to vyřešilo?
Děkuji.
22. úno 2015 16:53 #120343
Odpověď od Bong

Moderátor
Alespoň vidíte jak blbě to s pozadím vypadá a jak budou nadávat vaši návštěvníci. Pozadí zrušte. Má být nejlépe bílé...
Ale k vašemu dotazu: Najděte si v JCE Administrace - Globálním nastavení - Styly editoru. Máte na výběr:
CSS soubor šablony
Vlastní CSS soubor
Žádný
CS soubor šablony vám zobrazí to, co zobrazujete uživatelům na stránkách.
Vlastní CSS vám umožňuje definovat vlastní, specifický vzhled.
Žádný vám zobrazí výchozí nastavení (to se zpravidla tahalo odněkud z components/com_jce/editor/tiny_mce/themes/advanced/skins/default/content.css)
Ale k vašemu dotazu: Najděte si v JCE Administrace - Globálním nastavení - Styly editoru. Máte na výběr:
CSS soubor šablony
Vlastní CSS soubor
Žádný
CS soubor šablony vám zobrazí to, co zobrazujete uživatelům na stránkách.
Vlastní CSS vám umožňuje definovat vlastní, specifický vzhled.
Žádný vám zobrazí výchozí nastavení (to se zpravidla tahalo odněkud z components/com_jce/editor/tiny_mce/themes/advanced/skins/default/content.css)
22. úno 2015 20:15 - 22. úno 2015 20:17 #120366
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Nejde o pozadí za textem, ale o úplné pozadí stránky. Dejme tomu kdybych na pozadí dala nějaký obrázek z artisteeru, tak ho tam také uvidím místo třeba bílého pozadí za textem. Ale to se týká hlavně Tiny editoru.
U JCE editoru pozadí nevidím vůbec, ale i při nastavení CSS soubor šablony nevidím v editoru text tak, jak je na stránkách - jiné písmo, jiné nadpisy, jiné barvy odkazů (základní modrý), mezery, ... jediné, co je správně je barva písma.
Posílám screen pro ukázku. První screen je administrace a druhý je to samé tak, jak se zobrazuje na webu a jak se zobrazovat má a ráda bych to tak viděla i v administraci. Tak by mě zajímalo, zda je to možné?
U JCE editoru pozadí nevidím vůbec, ale i při nastavení CSS soubor šablony nevidím v editoru text tak, jak je na stránkách - jiné písmo, jiné nadpisy, jiné barvy odkazů (základní modrý), mezery, ... jediné, co je správně je barva písma.
Posílám screen pro ukázku. První screen je administrace a druhý je to samé tak, jak se zobrazuje na webu a jak se zobrazovat má a ráda bych to tak viděla i v administraci. Tak by mě zajímalo, zda je to možné?