Změna CSS Souboru nefunguje

David
20. dub 2018 10:33 #135222
Dobrý den
Mel bych jeden strasne zvlastni problem. Nahraju na web system joomla. Vse funguje vpohode. chci neco zmenit v (.css) souborech sablony ktera funguje ale nic se nezmeni. reinstalace nepomohla. zmena nahravani ftp klienta take ne. Zkouska tipu smazat napriklad position.css, shodila casti ktere ovlivnila ale po nahrani nove upravene se opet sama vratila do puvodnich hodnot.
Nechapu to. nejde zmenit ani blbe pozadi.
Opravdu moje hlava nevymackne ani kousek dalsiho napadu :) tak se obracim zde na vas a prosim o pomoc. jinak hosting je na endora.cz a vyuzivam aktualni verzi joomla v cestine. jiz nekolik webu jsem mel a upravoval prepisovanim (.css) souboru.

Dekuji predem i za precteni.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Svatopluk Vít
20. dub 2018 13:10 #135226
Co je to za šablonu? Nepomůže autor? Spousta šablon má rozhraní, kde jde vše měnit, a nemusí se do css ve složce hrábnout

Jedna z hlav české komunity redakčního systému Joomla! a první překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
20. dub 2018 14:43 #135234
Popište více svůj problém. Šablonu, Joomlu atd. Dejte odkaz.
Při úpravě vypněte optimalizaci kódu, cachovaní.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
20. dub 2018 17:58 #135243
Dobra pokusim se popsat.
web www.recoo.cz
sablony u kterych jsem to zkousel jsou zakladni v instalaci tedy beez3 a prostar.
Joomla! 3.8.7 Stable [ Amani ] 18-April-2018 14:00 GMT
vytvoreni na webu www.endora.cz
dvakrat nainstalovano a porad stejny problem jak pred posledni aktualizaci tak ted.

Zkusim to popsat podrobne
Klasicky vlezu do sablony, najdu soubor xxxxx.css a ten si otevru v editoru. zkousel jsem jich vic a pokazde to same. dejme tomu upravim barvu pozadi. stoprocentne je to radek s pozadim. (overeno v chrome kdyz zkoumama web muzete zmenit barvu a tam vam to uvede i radek, navic uz jsem ze zoufalosti zmenil dany typ barvy v celem dokumentu.

jestlize soubor xxx.css smazu, tak se to na webu projevi chybejicim souborem. neinstaloval jsem ani zadne pluginy. konkretne se snazim jen zmenit barvu pozadi coz je primitivni a nemelo by to nic ovlivnovat.

Docetl jsem se neco o nejake pameti kde se uchovava vzhled ale nikdy jsem se o to nezajimal. tri weby jsem takto upravoval a nebyl problem az ted. na sablone beez zmeny zustanou zapsany v souboru ale zadna vizualni zmena. u prostar se vzdy vrati jakekoli honoty zpet ale tam je to nejake divne zajima me ten beez je lepe rozepsany.

prikladam onen soubor je to radek jedna.

>>> vypnout optimalizaci kodu . kde se to da najit?:) nejsem profik jen upravuju co uz je vytvorene v css :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
20. dub 2018 18:02 #135244
Napsal jsem vam jeste podrobne PM jak budete moct mrknete nato prosim

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
20. dub 2018 18:09 - 20. dub 2018 18:15 #135245
Upravujete správné soubory šablony CSS? Těch CSS bývá více. Nejjednodušší je použít Nástroje vývojáře / Vývojářské nástroje (většinou klávesa F12 v prohlížeči). Případně Firebug (ten je součástí třeba Firefox Developer Edition).

Přepnul jsem šablonu na protostar a změna se Vám na webu projevila. Myslím, že upravujete jen nesprávné soubory (viz výše). Navíc šablona musí být vybrána jako výchozí (aby se načetla a projevily se změny).

Navíc máte ty šablony už ta přepsané, že se vám "mísí" do kupy jedna s druhou.

Pokud chcete Joomla! testovat a učit se s ní, zkuste něco jako WampServer. Nedávno jsem ho překládal (takže je kompletně v češtině). Jde o program, který umožní "běh" Joomly na Vašem počítači (tzv LAMP / WAMP, A - Apache, M - MySQL, P - PHP; L - linux, W - Windows)

Ke stažení zde: https://sourceforge.net/projects/wampserver/files/WampServer%203/WampServer%203.0.0/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
20. dub 2018 21:16 #135246
Dekuju mockrat
nahodim wamp a novou sablonu. nejak me asi selhal chrome tedy ja. normalne jsem daval prozkoumat na pozadi. to vypsalo soubor kde je zapsan kod a na kterem radku ale nejak to nesedi:)

Dekuju mockrat za pomoc a ochotu. Dneska vas kazdej odbeje jednou vetou jestli to clovek ma zapojene v monitoru:) Dekuji mnohokrat, Jak se zorientuji na foru, hodim vam +karmu :) Kazdopadne jako prvni nahodim ten server

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
20. dub 2018 21:19 #135247
Jinak koukam ty barvy to jsem nastavil predtim spravne. jen web to zobrazil az ted. tzn prohlizec zobrazuje neustale web bezezmeny. mate nato nejakou radu? cervena zelena to jsem tam daval ale nic a ted po par hodinach zmeneno.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
20. dub 2018 21:39 - 20. dub 2018 21:41 #135248

recoo napsal: Jinak koukam ty barvy to jsem nastavil predtim spravne. jen web to zobrazil az ted. tzn prohlizec zobrazuje neustale web bezezmeny. mate nato nejakou radu? cervena zelena to jsem tam daval ale nic a ted po par hodinach zmeneno.

Problém musí být v prohlížeči. Mezipaměť / cachování nastaveno není, ani minifikace.
Doporučuji vždy otestovat změnu i v dalším prohlížeči, kvůli ověření funkčnosti. Jinak pro obnovu stránky stačí použít CTRL + F5. Případně promazat mězipamět prohlížeče (nebo i Joomly ve správě).

Něco jsem kdysi psal sem, ale je to hodně zastaralé a ne vše platí: Rozcestník Joomlaře .

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
20. dub 2018 21:43 #135249

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
22. dub 2018 02:30 #135256
Dekuju jeste jednou . video se hodi kazdopadne a s tou pameti si to taky myslim protoze jsem si skoro jistej upravama a spravnosti. jedine co jsem si myslel jineho byla nejaka dedicnost kterou znam z grtafiky ale css je konicek.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
22. dub 2018 05:34 #135259
Tak Vyřešeno
Teda alespon potvrzeno.Jestlize jsem vymazal z prohlizece (chrome) historii,cache atd, zmena se projevila. zvlastni je ze i kdyz jsem provedl dalsi zmenu tak ta se take projevila i bez dalsiho mazani cache atd. Zdrejme neco jako vyjmuti webu ze zaznamu prop ukladani neexistuje a mazat to po kazde zmene je smrtici, nahodim tu sablonu offline. Diky za pomoc :evil:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Martens
22. dub 2018 07:26 #135260
Ahoj,

podobný problém jsem u chromu taky řešil a se stejnými symptomy - nepomohlo ani vyčištění cache u joomly, ani ctrl+F5 u chromu, ale jen a pouze vymazání cache u prohlížeče. Nakonec jsem to vyřešil tak (tuším, že rádcem byl cony), že jsem v definici linku na css u šablony doplnil parametr, který u mne představuje např.čas ve strojovém formátu yyyymmddhhmmss.

Díky tomu parametru prohlížeč poznal, že CSS proexspirovalo a znova si jej stáhnul.

Že to je problém prohlížeče mne utvrdilo i to, že mi to dělal jednoduchý microweb, který nebyl na joomle postaven a choval se zcela stejně.

Takže asi něco takového:
<script type="text/javascript" src="js/background.cycle.js<?php echo '?version='.date("YmdHis"); ?>"></script>

V tom parametru
date("YmdHis");
si pak jen nastavím kdy to má exspirovat (po sekundách nebo hodinách atd.
Poděkovali: David

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od David
23. dub 2018 05:00 #135271
Ahoj
Ano uhodil jsi do cerneho:) presne tohle je ten samej problem. Kurna ale dostat se k jadru je silene. ono se to spatne popisuje a kazdy rekne ze dela clovek chybu v kodu ci webu. Zdrejme vyuziju tve rady at se to dela automaticky a ja muzu vklidu premyslet kde jsem udelal chybu a spletl si radek :)) kdyztak poslal jsem PM, Snad lide narazi na tohle vlakno. Usetri to hromadu casu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
23. dub 2018 16:24 #135290
Je to taky otázka nastavení serveru, co posílá k css souborům za hlavičky. Každopádně pokud vyvíjíte, používáte vývojářskou konzoli (F12) tak tak je vždy možnost vypnout cache (v Chrome např. na záložce Network, zaškrtávátko Disable cache).
Poděkovali: David

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.