Idea Joomla! 3.7

Joomla 1.5 má problém i na PHP 5.3 (nebo 5.4) a vyšším, co si pamatuji, muselo se upravit něco v core souborech, nebylo to příliš těžké. Detaily ale hledejte na netu v angličtině, už je to dýl, a nepamatuju si je.
Joomla 3.7.0 nasazena na cca 30-50ti webech v různých kombinacích komponent a Virtuemartu, PHP od verze 5.6. po 7.1, nikde žádný trabl. Hosting hostime.cz
Hláška o PHP je v pořádku, ale taky je tam datum podpory do 31.12.2018, takže netřeba plašit. Pokud máte čistou Joomla, samozřejmě přepněte na 7.1, pokud tam máte komponenty, přepnout můžete, ale musíte si vše řádně otestovat. PHP 7.x je doporučeno z důvodu výrazně vyššího výkonu. Z pohledu bezpečnosti byste neměli pro novou Joomal používat starší verzi PHP než 5.6.x
itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

Cony napsal: Možná to s tím souvisí, možná ne (ale pro Bonga by to mohla být podstatná informace).
Joomla 3.7 již neumí pracovat s jazykovými soubory, které v překladech používají sekvenci "_QQ_" pro dvojité uvozovky. Tento způsob byl označen za zastaralý (deprecated) a není již nadále podporován.
asi to nebude celkom pravda, lebo som stiahol originál inštalačku J37, pozerám jazykové súbory a hneď v administrator/language/en-GB/en-GB.ini je tých sekvencií niekoľko.
Keď som zapol ladenie, tak tam mám kopec takýchto hlášok:

To je dobrá informace. Prozatím to funguje dál bez problémů, ale postupně překlady vyčistím.Cony napsal: Joomla 3.7 již neumí pracovat s jazykovými soubory, které v překladech používají sekvenci "_QQ_" pro dvojité uvozovky...
S tímto je trochu problém, ono závisí i jak je napsaná komponenta. Někde se mohla, někde se nemohla a někdy dokonce musela sekvence "_QQ_" použít. Podobné to je i s použitím mezery v řetězci, někde lze použít, někde ne...
Zkuste zkontrolovat oprávnění a hlavně vlastnictví složek a souborů. Zkuste přepnout administraci i na jiné jazyky než je jen angličtina (globálně i pro vás jako uživatele). Frontend to nedělá?ferino napsal: ...bez akejkoľvek chyby, aj web v podstate beží, iba tie stringy chýbajú, v admin rozhraní mám English default,..
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Oprávnenia som skontroloval, všade je štandardne 755 na folder a 644 na súbor. Aj vlastník je všade rovnaký.
Frontend robí to isté.
skúšal som prestaviť jazyk na SK, logout login, ale výsledok rovnaký. Iné jazyky nemám.
Asi to vzdám, urobím restore zo zálohy cez Akeeba a počkám, kým vyjdú aktualizácie na J37 + rozšírenia, ktoré tam mám...

Cony napsal: Možná to s tím souvisí, možná ne (ale pro Bonga by to mohla být podstatná informace).
Joomla 3.7 již neumí pracovat s jazykovými soubory, které v překladech používají sekvenci "_QQ_" pro dvojité uvozovky. Tento způsob byl označen za zastaralý (deprecated) a není již nadále podporován.
V 3.x není problém, ale nebude to fungovat od 4.0.
:: bývalý člen Joomlaportalu ::

"_QQ_"
má někdo k této změně nějaký zdroj, abych to v řetězcích mohl nahradit? I když to bude celkem náročný, protože to musí být v součinosti s překladatelama.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

mě se stal problém na webu kde je vše pro registrované, tedy na první stránce pouze přihlašovací formulář.
Nevím jestli je to přímo aktualizací na v3.7, protože ihned po aktualizaci web fungoval, druhý den sem mi frontend webu nemohl vůbec načíst a zkoušel sem i ladění chyb a vůbec nic se mi neukázalo, jen info, že nelze web najít atd.... backend fungoval v pořádku.
Jelikož jde o web pro SVJ, musel sem požádat providera o obnovení webu z poslední zálohy na v3.6.5, aby web byl funkční.
Mezi aktualizací a zjištěním že web nefunguje (den) jsem na webu nic neměnil ani cokoli jiného neprováděl...
Nemá někdo pomocnou radu kde by mohl být problém?

Děkuji předem

Na překladatelským fóru jsme dostali doporučení to nahradit \"H13 napsal: Ahoj,
"_QQ_"
má někdo k této změně nějaký zdroj, abych to v řetězcích mohl nahradit? I když to bude celkem náročný, protože to musí být v součinosti s překladatelama.
viz:
"_QQ_" is deprecated for 4.0. To be replaced by escaped double quotes, i.e. \"

HonzaKr napsal: Na překladatelským fóru jsme dostali doporučení to nahradit \"

Nejčastěji se uvozovky " v překladu vyskytuje v odkazech (odkazy na stránky, vložené obrázky...) mělo by stačit použít apostrof '
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Na jedný straně má někdo pravdu s tím, že toto: "_QQ_" je opravdu masakr. Na druhý straně by ale případná změna byla pro překlady ještě větší masakr. Pokud to vývojář změní, a nějak zkoordinuje i změnu u aktivních překladatelů, pravděpodobně se stane, že 30% překladů bude funkčních, ale ostatních 70% (kolikrát i neaktivních překladů) nebude obsahovat opravené řetězce. A to ještě může nastat situace, že se nakonec zjistí, že ten kdo tam dal "_QQ_", to udělal z nějakýho konkrétního důvodu a zjistí se, že to v novým formátu někde koliduje a bude se to vracet zpět (tohle už jsem zažil v kódu).
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Systémová Captcha - ReCaptcha funguje.
Nevíte co s tím?
Jinak přestala fungovat ve fromntendu komponenta na formuláře Proform basic verze 1.5.5, po aktualizaci na 1.6.0 funguje bez problémů.

H13 napsal: Pročítal jsem různý diskuze a je to hodně zapeklitý..
Honzo máš pravdu, situace není jasná a čekáme na obsáhlejší vyjádření programátorů.