Přihlásit se

Horizontal scrolling slideshow

10. led 2017 07:21 #129841
Horizontal scrolling slideshow od Jitka
Začátečník
Na několika starších webech používám tento modul a bez problémů.
Nově mám zprovozněný jeden web na joomla 3.6 a dala jsem na něj také tento modul a stále mi hlásí problém, je zřejmě chyba v cestě k obrázkům. Přitom složku mám vytvořenu a obrázky v ní nakopírované. Zkoušela jsem i starší verze tohoto modulu a cesta stále stejně špatná.
Dodržela jsem i správný název obrázků. Co s tím? Zkoušela jsem i obdobný modul Vertical scrolling slideshow a to samé.

No directory \hosting\www\zus-sternberk.cz\www\modules\mod_horizontal_scrolling_slideshow\images
NO IMAGES modules/mod_horizontal_scrolling_slideshow/images

10. led 2017 15:31 #129844
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejlépe dejte odkaz na stránku s chybou.
Cesty máte podivné, podívejte se třeba na lomítka, na webu jsou doprava...
Zkuste si zavolat přímo v prohlížeči některý z obrázků, zda je vůbec možné jej zobrazit (zus-sternberk.cz/modules/mod_horizontal_scrolling_slideshow/images/nejakyobrazek.jpg)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

10. led 2017 16:54 #129846
Odpověď od Jitka
Začátečník
No právě..

Já jsem přesně nakopírovala chybovou hlášku s lomítky jak byla

momentálně je modul deaktivován, aby to nestrašilo na webu

Ale obrázek tam je..
zus-sternberk.cz/modules/mod_horizontal_...ages/klaviry_16a.png

Funguje mi to např na webu www.sdocr.cz
Ten je ale ještě na joomla 2.5.27 a starší verzi tohoto modulu. Zde jsem nastavila vše naprosto stejně a objevuje se pouze chybová hláška.

10. led 2017 19:56 - 10. led 2017 20:01 #129849
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý večer,
můžete napsat odkaz na stažení modulu? Vyzkouším to a dám Vám vědět.

12. led 2017 21:15 #129859
Odpověď od Jitka
Začátečník

13. led 2017 10:29 - 13. led 2017 10:29 #129870
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
tak jsem odzkoušel váš modul a funguje tak jak má.
Podle chybových hlášek, které jste napsala, máte špatně modul nastavený ;) .
1. No directory \hosting\www\zus-sternberk.cz\www\modules\mod_horizontal_scrolling_slideshow\images - vám říká, že neexistuje složka pro ukládání obrázků.
2. NO IMAGES modules/mod_horizontal_scrolling_slideshow/images - toto zase říká, že ve složce nejsou žádné obrázky ( to je jasné, když složka neexistuje :) )

Takže, přes správce médií si vytvořte ve složce images složku např. slider, do které též ve správci medií nahrajete požadované obrázky.
Pak si přímo v nastavení příslušného modulu nastavte cestu k obrázkům, jedná se o položku "Image folder", kde napište images/slider dejte uložit a mělo by vám to už fungovat.

09. srp 2017 12:41 #131992
Odpověď od Jitka
Začátečník
Vrátila jsem se ke starému problému. Tentokrát jsem chtěla použít téměř identický modul Vertical scrolling images, pro změnu na webu www.rockblueskolin.cz/ . Opět stejný problém, nahrála jsem do složky 37 obrázků a nevidí nic z toho. Složka existuje, obrázky v ní také

rockblueskolin.cz/modules/mod_vertical_s..._logo_unitip_new.jpg .

09. srp 2017 13:20 #131994
Odpověď od Jitka
Začátečník
Ještě jsem si všimla, že je tam divně ta cesta
\hosting\www\rockblueskolin.cz/www/modules/mod_vertical_scrolling_images/images/slider
Takto je v té chybové hlášce

ale moje soubory jsou tady:

rockblueskolin.cz/modules/mod_vertical_scrolling_images/images/slider/01_logo_unitip_new.jpg

Je tam divně navíc to www... kde se tam bere?

??

09. srp 2017 23:45 #131995
Odpověď od Bong
Moderátor
Myslím, že vám bylo v předchozím příspěvku odpovězeno.
Obrázky nahrávejte do složky images/slider (ostatně jako kterékoli jiné...) a nastavte si správně cestu v modulu. Proč chcete obrázky cpát do složky modulu samotného?

www.joomlaportal.cz/forum/71-joomla-3-0-...?limitstart=0#129870

10. srp 2017 07:13 #131996
Odpověď od Jitka
Začátečník
Děkuji, samozřejmě jsem si to přečetla, zvláště když to byl můj dotaz a přesto modul stále nevidí složku. Modul si sám vytvořil svoji složku images přímo v modules/mod_vertical_scrolling_images a má v ní dokonce předinstalované obrázky na ukázku. Ani ty se nezobrazují.
Na joomle 2.5 jsem dala obrázky do této složky a fungovalo. Na j 3.x ani náhodou. Když udělám podsložku sliders přímo v images, je to totéž
Ani tak, ani tak

když vyhodí chybovou hlášku, je tam ve vypsané cestě navíc www a tam je problém

10. srp 2017 10:51 #131997
Odpověď od Bong
Moderátor
Vy hostujete u onebit. Tam mate mit Joomlu nahranou ve slozce /hosting/www/rockblueskolin.cz/www , ze to mate nacpane jinde?

10. srp 2017 12:07 #131998
Odpověď od Jitka
Začátečník
Mám to ve složce www a jinou jsem tam neměla. Měla jsem tak i verzi 2.5 a modul na ní fungoval

10. srp 2017 12:45 - 10. srp 2017 12:46 #131999
Odpověď od Bong
Moderátor
Ale o par radku vyse treba pisete, ze treba obrazek je ulozen v rockblueskolin.cz/modules/mod_vertical_scrolling_images/images/slider/01_logo_unitip_new.jpg
Jenze neni, chyba 404.

Bud tam nemate obrazky, nebo neni cesta spravne...

10. srp 2017 14:35 #132001
Odpověď od Jitka
Začátečník
Já už mám teď obrázky úplně všude :woohoo:
Už na to kašlu, najdu jiné řešení.

10. srp 2017 18:59 - 10. srp 2017 19:00 #132002
Odpověď od Bong
Moderátor
Obrázky nemáte. To by se neobjevovala chyba 404... modul chodí bez problémů.

Opravdu je tak těžké vytvořit ve složce vaší Joomly, která se jmenuje images další podsložku s názvem slider, nahrát do ní obrázky, přejít do administrace modulu a v políčku Image folder smazat co tam je a zadat jen images/slider ... ?