Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

JCE editor - změna adresáře pro upload souborů

30. lis 2016 12:10 - 30. lis 2016 12:13 #129386
Dobrý den,

pro editaci obsahu na webu používám JCE editor a filemanager pro vkládání dokumentů na web jsem měl nastaven tak, že směřoval do složky dokumenty, která se nacházela v rootu.

Aktualizoval jsem JCE na poslední verzi a toto nastavení se mi změnilo tak, že se dokumenty ukládají do složky images. Problém je ale v tom, že to nelze změnit. Přejdu do editoru profilů, zde vyberu Default, dále Parametry modulu a FileSystem. Zde změním cestu k adresáři se soubory na požadovanou složku a v možnosti Filesystem vyberu Joomla a zvolím možnost přístupu do kořenového adresáře. Tato změna se ale nedá uložit – po kliknutí na tlačítko uložit se mi položka Filesystem změní opět na nenastaveno.

Pokud to samé provedu třeba pro obrázky, vše funguje – obrázky mohu bez problémů nasměrovat do jiné složky, třeba do složky dokumenty, ale pro dokumenty toto nastavit nelze. Děje se mi to po aktualizaci JCE u všech mých webů.

Nevíte, prosím, zda se jedná o nějaký bug nové verze JCE editoru nebo zda musím ještě někde něco nastavit? Zkoušel jsem nastavovat spoustu dalších věci, bohužel jsem na nic nepřišel :(

Děkuji moc za odpovědi :)

30. lis 2016 14:21 #129390
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Jakou verzi Joomla a JCE máte?

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

30. lis 2016 21:01 #129393
Odpověď od Mirek
Začátečník
Vše nejnovější - Joomla 3.6.4 a JCE 2.6.0. Navíc jsem teď zjistil, že s tím nahráváním souborů je to celé podivné - vyberu nahrát soubor, nahrání souboru "jakoby" proběhne, ale soubor tam není...dříve vše fungovalo bez problémů...

01. pro 2016 09:51 #129395
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Můžu Vás požádat o další informace:
verze PHP
velikost a typ souborů
zapisovatelnost adresářů, vlastnictví
názvy souborů - používáte mezery, velká malá písmena atd.
Včera jsem to zkoušel na lokále a vše funguje tak jak má.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

01. pro 2016 14:38 #129399
Odpověď od Mirek
Začátečník
Děkuji, že se zajímáte o můj problém.

Verze PHP: 5.5

velikost a typ souborů je různá, většinou PDF, do 1MB, soubory ve staré verzi normálně fungovaly. V nové jsem si ale všiml, že je třeba i s velikostí souborů problém. Neproleze mi tam soubor větší než 1MB, což je standardní nastavená velikost a vůbec to nereaguje na to, když to přenastavím, u staré verze JCE to šlo přenastavit bez problémů.

Do adresářů mám normálně právou zapisovat (0755), to jsem neměnil.

Názvy souborů bez diakritiky a bez mezer.

Zkoušel jsem JCE i odinstalovat a znovu nainstalovat a nic. Dnes jsem si všiml, že vyšla nová verze JCE (2.6.1), tak jsem jí vyzkoušel a ta funguje také podivně. Opět vůbec nereaguje na to, do jaké složky nastavím ukládání souborů, ale místo složky images vidím vždy root webu, mohu nastavit jakoukoli složku, ale v průzkumníku vidím vždy root a soubory mohu uložit kamkoli. S tím už by se tedy dalo pracovat, ale z hlediska bezpečnosti to také za moc nestojí...

Vrátil jsem tam tedy verzi 2.5.31 a s ní vše funguje bez problémů. Je to zajímavé, rád bych z hlediska zabezpečení používal nejnovější verzi, ale bohužel se mi zatím stále nedaří přijít na problém...

01. pro 2016 15:13 #129403
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
tak jsem zkoušel váš problém v poslední verzi JCE verze 2.6.1 a vše je OK.
složku pro nahrání si změníte v profilech JCE, kde si vyberete např. Default , záložka "Parametry editoru" a zvolíte "Souborový systém" a hned první položka je cesta ke složce souborů.
Příklad: mám v rootu složku "dokumenty" tak do políčka napište: "/dokunenty" Co se týká velikosti souboru, tak o 3 položky níže zadejte max.velikost souboru pro nahrávání (vedle vám to vypisuje jak velký soubor můžete nahrát a dejte uložit. Od této doby se vám v JCE bude tato složka nabízet jak pro nahrávání, tak pro výběr souborů nebo obrázků.
Pokud ani toto nezabere, tak je chyba někde mezi vaší klávesnicí a židlí ;) .

Powered by Fórum