frontpage slideshow

Odpověď od ivan
10. srp 2016 23:16 #127988
no jo kluci, když to tam vložím jak MaXoft píše, modul obrázek zobrazí, no plugin SmartResizer, kterej formátuje obrázky v článcích na rovnakou velikost jej neupraví, vždy jsem to ale vkládal přímo do článku, kouknete na to

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
10. srp 2016 23:24 #127989

no plugin SmartResizer

- to sice nevím, co je to za kulišárnu, ale tak tam prostě hlavní obrázky nahrávej způsobem, jak jsem psal.

A pokud ti nějaká fičura obrázek nezmenšuje, vypni ji. A nahraj na web obrázek ideálně už ve velikosti, jakou potřebuješ, třeba šířku 800 px či 600 px (netuším, jak to tam máš). Alespoň ušetříš místo na FTP a nebude docházet k degradaci kvality při přepočtu – chápu-li tedy to „formátování obrázků“ dobře.

MaK.

--- -- -

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ivan
10. srp 2016 23:30 - 10. srp 2016 23:31 #127990
no jo ale na frontpage pak bude obrázek velikej, a když to dám zobrazit jako blog, vypadá to hrozně
www.iskraholic.cekuj.net

Smart resizer zajišťuje stejný formátování všech obrázkú v článcích.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
10. srp 2016 23:32 #127991
Zkus upřesnit, co znamená „vypadá to hrozně“. Na homepage? Kde přesně? Ukaž screen.

MaK.

--- -- -
Poděkovali: ivan

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ivan
10. srp 2016 23:37 #127992
zkus se kouknout na ten odkaz, je to vidět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
10. srp 2016 23:38 #127993
Koukal jsem se, ale stejně nevím, co máš přesně na mysli. Tu velkou fotku nahoře? Anebo toto prntscr.com/c45dab ?

MaK.

--- -- -

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ivan
10. srp 2016 23:43 - 10. srp 2016 23:44 #127994
když ten obrázek vložím tvojím zpúsobem, nedokázi jej formátovat a front page je zobrazen hodně velikej, normálně mám na frontpage i v blogu 6 článkú, a když bodou obrázky tak veliké bude to asi hrúza, když už jej jako zdroj naformátuju malé, nebude možnost si jej prohlídnou větší, je to tak?
první obrázek je hrozne velikej

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
10. srp 2016 23:56 #127995
Jelikož máš web responzivní, obrázek se automaticky zmenšuje podle šířky textu, viz prntscr.com/c45grs

Ta velká fotka podle mě vypadá fajn.

Chceš-li mít obrázek menší, buď mu nějak (asi v šabloně) musíš nastavit max. šířku zobrazení, nebo jej nahrát v max. velikosti třeba oněch 800 px na šířku (měl by se natahovat jen do své maximální šířky), anebo třeba zobrazit dva sloupce vedle sebe, což ale nedoporučuju.

Mimochodem, zkus si zvětšit font, abys měl na řádku max. cca 80 znaků, anebo zuž prostor článků. Čtenáři ti poděkují. Více typo tipů třeba na www.houseofrezac.com/grafika

když už jej jako zdroj naformátuju malé, nebude možnost si jej prohlídnou větší, je to tak?


Tady nechápu, jak to přesně myslíš - chceš mít fotku rozklikávací na full size obrázek? Jinak ano, z malé fotky velkou uděláš těžko.

Buenas noches, pokračování zítra? B)

MaK.

--- -- -
Poděkovali: ivan

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ivan
11. srp 2016 00:00 #127996
jo skusil jsem ted ty dva sloupce, tak uvidím, trochu se stím pohraji, zatím dík

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. srp 2016 13:04 #128002

MaXoft napsal: Cony, tos mě trošku zaskočil :) záložku Extra Fields nepoužívám, uvnitř to vypadá takto: prntscr.com/c42z19
Není to přímo funkce TinyMCE – v 4.3.12?

Myslím že ne, není to přeložené, tak bych to tipl na nějaký systémový plugin. Možná něco z frameworku šablony.
Poděkovali: ivan

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ivan
16. srp 2016 01:20 #128033
Ahoj kluci, jeste bych potreboval malou pomoc. Jak dostanu na frontpage názvy tech článkú pod obrazek.
www.iskraholic.sk

Dik moc.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
17. srp 2016 11:40 #128043

Jak dostanu na frontpage názvy tech článkú pod obrazek.


Podle mě asi jen úpravou šablony v kódu. V běžném nastavení, mám dojem, změna pozice titulku není možná.

MaK.

--- -- -
Poděkovali: ivan

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ivan
17. srp 2016 11:42 #128044
to jsem si myslel, jenom jsem si nebyl jistej, ve styles.css to hledám už týden a jaksi se mi nedaří, ale i tak děkuji

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
17. srp 2016 11:48 #128046
Některý šikovný programátor jistě poradí, jak co v kódu upravit.

MaK.

--- -- -
Poděkovali: ivan

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
17. srp 2016 15:20 #128050
Spíš než CSS bude třeba upravit HTML. Zkopírujte si soubor /components/com_content/views/category/tmpl/blog_item.php
do /templates/VASESABLONA/html/com_content/category (pokud tam ještě není).

V souboru pak najděte řádek
<?php echo JLayoutHelper::render('joomla.content.intro_image', $this->item); ?>
a přehoďte jej před rádek
<?php echo JLayoutHelper::render('joomla.content.blog_style_default_item_title', $this->item); ?>
Poděkovali: ivan

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.