Joomla 3.3.1. a VirtueMart

jarda
16. čen 2014 12:46 #116588
DObrý den.

předem se omlouvám jestli píši někam kam nemám.
Chtěl jsem vás zkušené poprosit o radu. Sustil jsem stránky na Joomla 3.1, vše krásně fungovalo. Chtěl jsem si ještě doinstalovat shop. Šáhl jsem po VirtueMart 2.5.20. Spustil jsem instalaci a najednou mi zmizela celá administece. Pokud chci zobrazit své webovky, tak se ukáže jen prázdná stránka. Asi jsem něco posral... Takovou dobu jsem se s tím s...! Můžete mi nějak pomoci, poradit? Jsem začátečník.
Moc díky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
16. čen 2014 13:23 #116589
VM je kompatibilní jen s Joomlou 2.5, pro Joomlu 3 je sice v přípravě ale aktuální verze (která je 2.6.6 a ne 2.5.20) to není.
Budete muset zakázat plugin VM v databázi, pak by jste se měl přihlásit a VM klasicky odinstalovat. Měla by to být tabulka extensions a sloupec enabled.
Poděkovali: jarda

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
16. čen 2014 16:54 #116593
Ještě se tedy zeptám, jak plugin v databázi zakáži. Předpokládám že do db vstoupím přes ftp mnagera. Nejedu na pokožku www a tam...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od fire150
16. čen 2014 17:18 #116596
Do databázi vstúpite cez phpmyadmin [ najviac používané ] - webové rozhranie a údaje by Vám mal poskytnúť Váš hosting pri obednávke.Keď ste inštaloval joomla tak ste tie údaje použil. Mali by ste mať prihlasovacie meno do DB a heslo do DB + adresu. Kde hostujete? Teraz je tam hodnota 1 malo by stačiť prepísať na 0

Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
Poděkovali: jarda

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
16. čen 2014 17:41 #116599
Dobrý den, hostuju u Active 24. Přístup tedy do db mám tedy přes FTM managera.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
16. čen 2014 17:49 #116602
Abych pravdu řek, netuším co je FTM manager - pokud myslíte FTP manager tak přes něj přístup do databáze nemáte, opravdu potřebujete ten phpmyadmin. Pro Active 24 je zde . Jméno a heslo hledejte v configuration.php své instalace Joomly.
Poděkovali: jarda

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
16. čen 2014 18:26 #116605
Bohužel se od db nemohu dostat. Píše mi to chybu #1045 Nepodařilo se přihlášení k MySQL serveru.
Počkám tedy až se mi ozvou z podpory Active.
Všem díky za rady.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
17. čen 2014 15:16 #116620
Dobrý den,
tak jsem se do db dostal. VM jsem zakázal a nic. Tak jsem ho s db i smazal a teď se na přpojení k mým sránkám zobrzuje tato hláška... Database connection error (2): Could not connect to MySQL. Psal jsem jim to i na podporu, ale jelikož jsem čekal skoro dvanáct hodin jen na nové přístupy do db, tak nevím jestli odepíší...
Když vám poskytnu přístup k db, (soukromé zprávě) kouknete mi na to co je kde špatně? Vím, že jsem si to posral asi svou vinou.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. čen 2014 16:08 - 17. čen 2014 16:21 #116621
To zvládnete. Pokud vám změnili přihlašovací údaje k databázi, musíte je také změnit v Joomle. Opravte si přes FTP v souboru configuration.php:

public $user = 'uzivatelskejmeno';
public $password = 'heslo';

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: jarda

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
17. čen 2014 16:22 #116623
Díky moc, přihlášení jsem změnil. php jsem si uložil, nyní ho mám zaměnit v ftp mamagerovi za ten původní?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. čen 2014 16:29 #116624
Ano, zaměnit. Aby se nová hesla mohla použít. Pokud vám to pak bude házet chyby máte buď špatně vyplněno, nebo jste editovaný soubor uložil ve špatném formátu (stává se to při použití Poznámkového bloku). Ale vše se dá opravit :)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
17. čen 2014 16:41 #116626
Tak jsem soubor zaměnil. Umazal jsem u texťáku koncovku txt a uložil. Strnky sice už chybu nehlásí, ale vůbec se nenačtou. Posral jsem to tí virtue mart? V db už o něm nic není, myslí tedy. Celé jsem to několikrát prošel...
www.ipcservis.cz

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. čen 2014 16:49 #116627
Vy mě děsíte. Jakou koncovku TXT? Já jsem psal: Opravte si přes FTP v souboru configuration.php.Tedy buď přímo přes FTP otevřít upravit a uložit, nebo stáhnout na disk, upravit, uložit a nahrát zpět.

Jestli jste si vytvořil nový textový soubor, do něj napsal to co jsem vypíchnul k opravě a přehrál tím soubor konfigurace, tak to fungovat nebude!

Pokud jste ale vše udělal správně a stránky se nenačtou, máte to špatně uloženo. Je třeba to otevřít v nějakém rozumném editoru (používám PsPad) a uložit v UTF bez BOM. Viz.: www.joomlaportal.cz/forum/advsearch?q=UT...name=1&childforums=1

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: jarda

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
17. čen 2014 17:17 #116628
TAk jsem to udělal přesně jak píšete. Původní soubor jsem otevřel PsPad, upravil jsem heslo, uložil v UTF, ale výsledek je stejný. Prostě stránky nejdou otevřít. Vzávám to a začnu tedy od znova...:-(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od jarda
17. čen 2014 20:00 #116631
Ještě mi kamarád poradil se podívat do php error logu. Našel jsem tam toto. Nevíte někdo kluci v čem je ta chyba?
[17-Jun-2014 18:22:52 Europe/Prague] PHP Fatal error: Call to undefined method JHtml::getJSObject() in /www/doc/www.ipcservis.cz/www/libraries/cms/html/behavior.php on line 367

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.