Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Sekce Joomlaportal

17. pro 2009 09:01 #53418
Sekce Joomlaportal od Linelabcz
Admin
Po pár měsících provozu je v katalogu webových stránek Joomla téměř 200 záznamů. Je vidět, že se katalog líbí a pomáhá Vašim www stránkám zvýšit návštěvnost.

Kategorie Hosting se také celkem slušně rozbíhá. Pokud hostujete Váš web na některém z hostingů a jste spokojeni, pochvalte Vašeho webhostera a udělte hodnocení. Není-li v seznamu Váš hosting přidejte zápis. Údaje jako traffic, prostor, cena nemusíte znát, získáme je od provozovatele.

Nově se můžete těšit na sekci Kritika webu, kterou pro Vás připravujeme po vzoru www.programujte.com . ;)

Máte nějaký tip, nápad jak portál vylepšit? Napište nám .
Jestliže překládáte do češtiny nebo slovenčiny rozšíření-komponenty pro Joomla, podělte se o Váš překlad a nahrejte ho v .zip do sekce ke stažení .

Díky

17. pro 2009 09:51 #53419
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Mám jenom menší poznámku. Katalog je dle mého určen pouze pro weby založené na J!, ale v katalogu jsou i nejoomlovské stránky.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

17. pro 2009 10:18 - 17. pro 2009 10:20 #53420
Odpověď od trafobrum
Návštěvník
HonzaKr napsal:

v katalogu jsou i nejoomlovské stránky

- souhlasim a pripojuju se k nazoru..
a HonzoviKr blahopreji k pristimu prispevku, nimz dosahne hranici 2000, a neoficialne dekuju za podporu fora :)

Máte nějaký tip, nápad jak portál vylepšit

kosmetika: zmena vzhledu ikonky

logika/platnost dat: aktualizovat, prejmenovat nebo zrusit sekci Ke stazeni ve ktere jsou nektere neaktualni baliky

vymyslet/pridat/vic zviditelnit: pripadnou moznost podpory portalu (?)
ale nevim jak je to s moralnimi zasadami ci myslenkou tymu - v navaznosti na diskuze ve svete a mistnim nedavnym vlaknem

17. pro 2009 10:19 #53421
Odpověď od Linelabcz
Admin
Aha, stačí poslat PM o které jde a co nejdřív je smažu. Určitě NEpište jejich seznam do tohoto vlákna. Díky za upozornění.

17. pro 2009 14:59 - 17. pro 2009 15:05 #53427
Odpověď od Dušan
Uživatel
Možná by stálo za to založit novou sekci "Návody". Něco jako je nyní v sekci "Ke stažení" , ale samostatně v html podobě.

Hodilo by se možná např. předělat takto např. "návod pro totální zelenáče" a pod. Mohlo by taky pomoci odfiltrovat některé nejčastější stále se opakující se dotazy ve fóru, protože takhle by to mohlo být (dle mého názoru) pro spoustu lidí lépe k nalezení.

Asi by taky bylo užitečné rozvinout znovu diskuzi na téma optimalizace fungování a dlouhodobé udržitelnosti práce komunity v našem českém prostředí. (Jak již zmínil trabofrum s ohledme na zmíněné vlákno .

Pevně věřím, že myšlenka opensource je dlouhodobě udržitelná a má perspektivu, ale evidentně nemůže být vnímána automaticky jako:
komunita=ostatní pro mně, fajn, já pro druhé nic
ani jako
opersource= zdarma

Sám osobně rád přispěji a nebráním se ani myšlence finačního příspěvku - Joomlu jsem vybral nikoli kvůli ceně, ale kvůli otevřenému kódu. Pokud zatím trošku stíhám zkoušet občas osobně někomu poradit, připadám si však užitečnější.

Poslal jsem sem jednou správci docela dlouhý podrobný návod, jak jsem vyřešil pár problémů se šablonou s představou, že to může někomu pomoci. Jako odpověď jsem se však dověděl, že je to až příliš amatérské na zveřejnění. že se něco podobného chystá.... Hmm OK, ale nevěřím tomu že je to na dohled. Já číst takový článek dříve, ušetřil jsem si spoooustu hodin snažení.

Možná právě tady vzniká problém opensource - zvyšuje se tlak na kvalitu, ale nelze tolik tlačit tam, kde to člověk dělá dobrovolně. Přitom myslím, že použití článku i od nováčka nemusí být nutně zlem ... pokud je tak označen (do doby než bude článek na lepší úrovni) Na rozdíl od použití nedotaženého kódu, kde by jistě nebylo šťastné používat kusy kódu od někoho, kdo to pořádně neumí.

Možná by se mohl právě dát větší prostor pro příspěvky nováčkům. Třeba v oné nové navrhované sekci "Návody", samozřejmě se zřetelným označením toho, kdo návod píše - vždyť by se pak pod tím mohla rozvinout diskuze, jak to řešit lépe. Připadalo by mi to mnohem přehlednější, než hledání ve fóru (to je podle mě ideální na dotazy na drobné problémy a velké spěchající problémy a ne na něco, co se často opakuje a patří to k základům).

Uvedené větší publikační možnosti by umožnily nováčkům nadšeně popsat, jak změnili nápis na titulní straně (vím, tohle popsal už Fenris, ale nic lepšího mě nenapadlo). To by pak ulehčilo starým bardům, že by snad ubyly ty některé nejčastější periodicky se opakující se dotazy.

Nejen na bolavá záda ... cvičíme.cz

17. pro 2009 15:43 #53429
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Ahoj Dušane, díky za názor a popíchnutí. Doufám, že seTě označení Tvého návodu za "amatérský" nedotklo :-)
Ale k věci. Jak jste si jistě všimli, zahájili jsme změny portálu. Bohužel to nejde tak rychle jak chceme, ale důraz na kvalitu a bezpečnost ve spojení s vytížením projekty, které nás živí se projevuje v naší, respektive hlavně mojí pomalosti. Portál má od začátku několik pravidel, které jsem vytknul a chci dodržovat - Je zadarmo, nekomerční a nezávislý. Díky sponzorům a trpělivosti našich manželek se to zatím daří.
Jako povedená novinka se ukázal katalog. Vytvořili jsme pak jeho bratříčka zaměřeného jen na hostingové společnosti a zde měl být záznam placený. Nakonec jsme od toho ale upustili, protože inzerenti chtěli uvádět informace, se kterými jsme nesouhlasili. I to je důvod, proč nad dalšími změnami delší dobu přemýšlím, než je realizujeme.
Sekce návody je v plánu už delší dobu a pro nováčky by měl být vstup na ni přímo povinný. Jako perfekcionalista mám jasnou představu co má obsahovat a jak má být spravována, ale vázne realizace a hlavně je otázka nad formou - Wiki? Samostatné články s komentáři?
Co by jste zvolili?
On totiž jakýkoliv návod uveřejněný na portále začíná býtz oficiálním návodem. Mám pak v mailu mnoho dotazů stylu. Postupuji podle Vašeho návodu a teď mi hackli web. Až bádáním dál zjistím, že to nějaký nadšenec s třemi posty poradil dát na celý web chmod 777, místo toho aby nastavili FTP vrstvu a práva neřešili... Vysvětlovat, že to nybylo ideální je zbytečné. Dotyčný je zoufalý, zálohu nemá a je na nějakém garážovém hostingu se zálohami jednou týdně. Tak holt strávím pár hodin odvšivením webu a vypsáním obecných doporučení...
Takže návody BUDOU letos po vánocích, ale musí mít svoji formu a musíme jim věřit. Tvůj návod na úpravy template s dovolením trochu přepracuju a přidám.

A co se dál chystá? Obchod s prodejem rozšíření pro CMS Joomla a nová download sekce.
A jako novoroční závazek bych rád na portále uveřejnil min 2 nové články týdně. Novinky mezi ně nepočítám. A poslední novinka - Konečně začne vycházet série článků " Z adminova deníku".

Zachovejte nám přízeň a podporujte nás. A ajk? třeba tím, že si u nás pořídíte webhosting, nakoupíte šablony a rozšíření a budete Joomlu, portál a kvalitu propagovat dál.

Pěkný den přeje HonzaG, toho času admin

PS: Zájemci o psaní článků a další spolupráci, pište, posílejte maily. Rádi je zveřejníme a pravidemné psavce zařadíme mezi redaktory portálu.

::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::

Powered by Fórum