Spustili jsme novou podobu webu Joomlaportal.cz.
23. lis 2018 19:44 #138046
Šup do toho. Nevzdávejte se prosím
.
Odpověď od Bart

Moderátor
Nádherně ty články můžete filtrovat právě pomocí štítků (něco jako kategorie...).coleoptera napsal:
Tak to mě mrzí.
Asi jste podlehl profesionální deformaci.
Moji koncoví klienti, když chtějí něco na stránkách změnit, tak volají mě.
Nikdo z nich negooglí. Oni mají stránky povětšinou kvůli byznisu a nemají čas študovat nějaké CMS.
Já to řeším individuálními videonávody, které si mohou pustit a tam zjistí, jak postupovat, aby mohli pozměnit někde nějaký text, nejčastěji. Do webu zasahují spíš ojedniněle, takže příště si nic nepamatují, ale pustí si videonávod a za pár minut je hotovo a na mě se obracejí jen se složitějšími věcmi.
Pro mě komparativní výhoda z přispívání na portál by byla ta, že tutoriály by byly tady a klienti všech by čerpali odsud.
Tímhle směrem překvapivě neuvažujete, takže budu dál solitér, který nemá šanci s někým dělit úsilí, které by se zúročilo mě i ostatním.
To mě to mrzí ...
Šup do toho. Nevzdávejte se prosím

23. lis 2018 19:58 #138047
Odpověď od Linelabcz

Admin
Musím vám dát za pravdu, ten odkaz na google nebyl správný. Nicméně dělit kategorii "jak začít" na další podkategorie opravdu nebudeme. Můžete využít štítků, zdá se vám to jako špatný nápad?
23. lis 2018 19:59 #138048
AO
Odpověď od coleoptera
Uživatel
Kdo z vašich klientů tady filtruje pomocí štítků, aby se dobral jednoduché pomoci, místo toho, že zavolá vám?Bart napsal: Nádherně ty články můžete filtrovat právě pomocí štítků (něco jako kategorie...).
Šup do toho. Nevzdávejte se prosím.
AO
23. lis 2018 20:13 #138049
Tohle je jeden z obvyklých a zjevně logických dotazů mých klientů.
Překvapte mě a já jdu do štítků
Než jsem se pustil do příspěvků, tak jsem to testoval na mojí netěři (studuje VŠ). Dost rychle to vzdala ...
Copak jste si nevšiml vlivu stránek sociálních sítí na chování lidí, kteří očekávají informační strukturu, na kterou jsou zvyklí, kde je všechno "ložené", jinak za pár sekund odcházejí? Já teda jo.
AO
Odpověď od coleoptera
Uživatel
Požádejte někoho z laiků, aby se mrknul sem na portál a řekl vám, jak dlouho mu trvalo zjistit, jak by na stránky v Joomle dostal fotku z mobilu.Linelabcz napsal: Musím vám dát za pravdu, ten odkaz na google nebyl správný. Nicméně dělit kategorii "jak začít" na další podkategorie opravdu nebudeme. Můžete využít štítků, zdá se vám to jako špatný nápad?
Tohle je jeden z obvyklých a zjevně logických dotazů mých klientů.
Překvapte mě a já jdu do štítků

Než jsem se pustil do příspěvků, tak jsem to testoval na mojí netěři (studuje VŠ). Dost rychle to vzdala ...
Copak jste si nevšiml vlivu stránek sociálních sítí na chování lidí, kteří očekávají informační strukturu, na kterou jsou zvyklí, kde je všechno "ložené", jinak za pár sekund odcházejí? Já teda jo.
AO
23. lis 2018 20:45 #138051
Odpověď od Linelabcz

Admin
Nově jsme optimalizovali Joomlaportál. Načítání webu by mělo být ješte rychlejší některé sekce již teď do 1.5s, zatím web běží bez použití cache. Cache budeme testovat příští týden. V případě problémů s webem prosím pište sem.
23. lis 2018 20:55 - 23. lis 2018 20:57 #138052
Odpověď od Linelabcz

Admin
Například: Modul K2 pro komentáře je od autora špatně připravený.
Jednak zobrazuje chybné příspěvky (nezobrazuje ty nejaktuálnější) a nadměrně zatěžuje databázový server vytvářením tzv dočasných tabulek. Připravili jsme úpravu tohoto modulu tak, aby zobrazoval to co zobrazovat má a zároveň aby MySQL server zatěžoval co nejméně. Vidět můžete na homepage portálu. atd...

26. lis 2018 12:34 #138086
Odpověď od Cony

Moderátor
Když jsem teď četl poslední článek od Cufeho, napadlo mne, nestálo by za to založit v nějaké formě slovníček pojmů? Nějaký abecední seznam, který by vysvětloval základní pojmy kolem Joomly (komponenta, modul, plugin, alias, WYSIWYG, nabídka apod.)...
Poděkovali: Bart
26. lis 2018 12:37 #138087
Odpověď od Linelabcz

Admin
Co revizi obsahu a třeba vše doplnit do tohoto článku
www.joomlaportal.cz/o-joomla
?
26. lis 2018 12:42 - 26. lis 2018 12:50 #138088
To stejné platí pro (možná by si to zasloužilo link někde v menu - požadavky jsou důležitá věc...):
Každopádně bych to viděl jako speciální článek nebo sekci. Slovníček pojmů je dobrý nápad. Rozhodně bych se přimlouval to necpat vše do jednoho článku.
Něco staršího: www.joomlaportal.cz/jak-zacit/404-rozsireni-v-systemu-joomla
Odpověď od Bart

Moderátor
Článek se musí přepracovat. Byl bych rád, kdyby s tím někdo pomhl.Linelabcz napsal: Co revizi obsahu a třeba vše doplnit do tohoto článku www.joomlaportal.cz/o-joomla ?
To stejné platí pro (možná by si to zasloužilo link někde v menu - požadavky jsou důležitá věc...):
- Technické požadavky Joomla! na server - www.joomlaportal.cz/jak-zacit/548-techni...vky-joomla-na-server
- Joomla! verze - www.joomlaportal.cz/jak-zacit/549-joomla-verze
Každopádně bych to viděl jako speciální článek nebo sekci. Slovníček pojmů je dobrý nápad. Rozhodně bych se přimlouval to necpat vše do jednoho článku.
Něco staršího: www.joomlaportal.cz/jak-zacit/404-rozsireni-v-systemu-joomla
26. lis 2018 12:50 #138089
Odpověď od Linelabcz

Admin
Články jsou přepracované, ale není to ideál. Hlavně nepsat složitosti. LTS STS a takové věci nejsou aktuální a pletou lidi.
26. lis 2018 12:51 - 26. lis 2018 12:52 #138090
Odpověď od Bart

Moderátor
Souhlasím. K tomu nemám co dodat. Článek je starý 6 let a je to na něm vidět.Linelabcz napsal: Články jsou přepracované, ale není to ideál. Hlavně nepsat složitosti. LTS STS a takové věci nejsou aktuální a pletou lidi.
26. lis 2018 14:56 #138094
Odpověď od Cony

Moderátor
Do jednoho článku bych to nedával, není to pak jednoduché na správu, ani na vyhledání. Navíc by jednoduše nešlo odkázat konkrétní heslo. Co třeba samostatná kategorie a zobrazení typu Seznam článků? Heslo by byl titulek článku a obsah popis hesla.Linelabcz napsal: Co revizi obsahu a třeba vše doplnit do tohoto článku www.joomlaportal.cz/o-joomla ?
26. lis 2018 15:35 #138095
Odpověď od Linelabcz

Admin
Kdo má zájem to s maximální pečlivostí vytvořit?

26. lis 2018 17:03 #138097
neomezoval bych to na jednoho člověka, pojďme si někam sepsat seznam hesel, každý si něco rozebere a postupně se bude doplňovat / opravovat. Hodila by se k tomu ta neveřejná sekce fóra...
Odpověď od Cony

Moderátor

Poděkovali: Bart
26. lis 2018 17:11 #138098
Odpověď od Linelabcz

Admin
Určitě by tam měli být i obrázky.
Jo no vytvořím dnes.