Jak objevit spatny kod v clanku?
16. úno 2012 13:28 - 16. úno 2012 13:29 #89418
Ahoj,
potrebuju poradit jak objevit spatny kod v clanku. Mam problem s jednim rozsirenim od RT. Resil jsem to na foru RT a za nekolik tydnu jsem se nedobral reseni. Ted se ozval nekdo, kdo tvrdi, ze mam spatny kod v clanku. Zkousel jsem clanek preukladat, poupravovat, zmenit editor a presto se chyba objevuje porad. Vedeli byste nekdo jak pripadnou chybu objevit? Kdyz ty prvni dva clanky zneverejnim, tak u dalsich dvou uz na to CELY CLANEK Jde klikat. Jde na to ale klikat i ted, kdyz jsou vepredu ty dva "poskozeny". Podotykam, ze ani v jednom z clanku neni nevalidni kod. Na webu je pri zobrazeni toho clanku jedina chyba, kterou vytvari top menu, ale i kdyz topmenu vypnu, stejne nejde klikat na CELY CLANEK v tom modulu.
Jde o prvni 2 clanky tady www.wildafricasafari.cz/ hned pod hlavnim menu. U prvnich dvou clanku nejde kliknout na CELY CLANEK a navic se v modulu objevuje skryty odkaz na jiny clanek prave u tech prvnich dvou clanku. Ten odkaz je cca tady, oznaceno cervene www.q3.cz/images/22rokst.jpg
Nevim co s tim delat, pry mam hledat chybu v clanku, ale na nic jsem neprisel a hledal jsem to vcera celej den a dnes cely dopoledne a mam toho plny zuby,
dik za nakopnuti
potrebuju poradit jak objevit spatny kod v clanku. Mam problem s jednim rozsirenim od RT. Resil jsem to na foru RT a za nekolik tydnu jsem se nedobral reseni. Ted se ozval nekdo, kdo tvrdi, ze mam spatny kod v clanku. Zkousel jsem clanek preukladat, poupravovat, zmenit editor a presto se chyba objevuje porad. Vedeli byste nekdo jak pripadnou chybu objevit? Kdyz ty prvni dva clanky zneverejnim, tak u dalsich dvou uz na to CELY CLANEK Jde klikat. Jde na to ale klikat i ted, kdyz jsou vepredu ty dva "poskozeny". Podotykam, ze ani v jednom z clanku neni nevalidni kod. Na webu je pri zobrazeni toho clanku jedina chyba, kterou vytvari top menu, ale i kdyz topmenu vypnu, stejne nejde klikat na CELY CLANEK v tom modulu.
Jde o prvni 2 clanky tady www.wildafricasafari.cz/ hned pod hlavnim menu. U prvnich dvou clanku nejde kliknout na CELY CLANEK a navic se v modulu objevuje skryty odkaz na jiny clanek prave u tech prvnich dvou clanku. Ten odkaz je cca tady, oznaceno cervene www.q3.cz/images/22rokst.jpg
Nevim co s tim delat, pry mam hledat chybu v clanku, ale na nic jsem neprisel a hledal jsem to vcera celej den a dnes cely dopoledne a mam toho plny zuby,
dik za nakopnuti
16. úno 2012 13:53 #89423
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Můžete se zkusit v editoru podívat do kódu, matně si vzpomínám, že něco podobného bylo, když rozdělení článku: <hr id="system-readmore" /> nebylo takhle pěkně v celku a křížilo se s něčím dalším.
16. úno 2012 14:06 - 16. úno 2012 14:07 #89427
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Jo, o tom psali, ale mam to v kodu takto a zda se, ze je to stejny (zkopiroval jsem radky nad a pod tim)
a takto
readmore delam tlacitkem dole pod editorem, ale zkousel jsem pouzit i tlacitko v editoru a porad nic. Kde by mohla byt jeste chyba?
Code:
zvířata.</p>
<hr id="system-readmore" />
<p> </p>
a takto
Code:
otázky. Na spoustu z nich Vám ve stručnosti odpoví tento článek.</p>
<hr id="system-readmore" />
<p> </p>
readmore delam tlacitkem dole pod editorem, ale zkousel jsem pouzit i tlacitko v editoru a porad nic. Kde by mohla byt jeste chyba?
16. úno 2012 15:05 #89430
Odpověď od Bong

Moderátor
Když se mě nechce něco pracně hledat, otevřu stránku v editoru 1/2 - 3/4 obsahu vyjmu a uložím. Když chyba zmizí, byla někde ve vyjmutém. Když nezmizí, také vím na co se soustředit...
16. úno 2012 15:08 #89431
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Chyba nezmizela ani kdyz jsem smazal cely clanek a napsal do nej 2-3 vety. Proste nevim, na co se soustredit. Uz jsem dokonce prekopirovaval fotky z jineho clanku a psal novy clanek a vkladal fotku a nic nepomohlo. Pritom staci zakazat ty dva clanky a funguje to.
16. úno 2012 18:36 #89440
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Vidím jednoznačně problém v tom, že všechny ty 4 články jsou přes sebe a pouze se pomocí JS mění jejich opacity (průhlednost). Správě by se měla pomocí JS měnit i vlastnost display. Řešení je tedy podle mě pouze v proprogramování toho JS skriptu, který se stará o rotaci článků.
16. úno 2012 18:41 #89444
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
No jo, ja programator nejsem, takze tomu prd rozumim, ale na foru vyrobce tvrdi, ze je chyba v kodu clanku a jak jsem psal, co je divny, tka kdyz vypnu ty prvni dva clanky, tak to pak uz problem nedela. Ale kdyz napisu novej, tak je zase s problemem. Vubec to nechapu.
16. úno 2012 18:45 #89445
Creative Webdesign - Tvoříme weby a shopy díky Joomle! ... už od jejího počátku
Odpověď od Fil

Uživatel
Zkuste v tom RT modulu nastavit, aby se promítaly jen 3 články.
Máte teď někde v tom modulu zadán parametr height na 138px??
Máte teď někde v tom modulu zadán parametr height na 138px??
Creative Webdesign - Tvoříme weby a shopy díky Joomle! ... už od jejího počátku
16. úno 2012 18:50 - 16. úno 2012 18:59 #89446
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Pocet clanku jsem dal na 3 a problem porad stejny. Prvni dva clanky nejdou rozkliknout pri kliku na CELY CLANEK. Treti clanek opet jde.
138px nikde nemam, aspon o tom nikde nevim a nevidim to tam. Mam tam pouze 90px na sirku thumbnailu.
138px nikde nemam, aspon o tom nikde nevim a nevidim to tam. Mam tam pouze 90px na sirku thumbnailu.
16. úno 2012 18:53 #89447
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Ježiš, nehledejte v tom vědu. Když budete mít na sobě tři listy papíru a na tom posledním, co je vespod, budete mít fotku, tak ji přece neuvidíte, ne?
16. úno 2012 18:56 - 16. úno 2012 18:57 #89448
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Lepší příklad je ještě s tabulkou skla, která je před fotkou. Fotku vidíte, ale sáhnout si na ni nemůžete (přirovnání ke kliknutí).
16. úno 2012 19:01 #89449
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Nevim, jestli to bylo na me, ale ja v tom vedu nehledam. Ja prave vubec nevim, jak to opravit a kde hledat chybu. Navic kdyz ostatnim ten modul asi podle vseho funguje spravne.
16. úno 2012 19:07 #89450
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Bylo to myšleno tak obecně...
Jasně, modul funguje, ale nesmí v něm být žádné odkazy. Úpravu bych asi řešil přes RT.
Jasně, modul funguje, ale nesmí v něm být žádné odkazy. Úpravu bych asi řešil přes RT.
16. úno 2012 19:15 - 16. úno 2012 19:17 #89451
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Odkaz je prece ten CELY CLANEK, ne? A to tam patri a ma to tam byt a navic jak jsem psal, tak ten modul asi nejede jen mne. Na RT foru to resim 2 tydny a nic. Ted se tam objevil clovek, co tvrdi, ze je chyba v clancich.
Jak jsme psal, staci vypnout ty dva problematicke clanky a funguje to bez problemu. Na druhou stranu pokud v nastaveni modulu vypnu readmore, tak to ukazuje dobre a dokonce zmizi ty nesmyslny odkazy, ktery nejsou videt, ale klikat na ne jde. Neni to urcite tak, ze jsou na sobe naskladany, protoze v obou prvnich clancich vede ten neviditelny odkaz na jeden clanek. Sakra kvuli tomu nemuzu prejit na 2.5
Dostal jsem mimo jine i tuto odpoved a to nevypada, ze by byl problem v modulu, kdyz navic rikam, ze asi ostatnim jede.
So you should try to identify what is causing that error and that will solve also your issue. As I believe that error breaks proper "z-index" of those articles so you are not able to click on Read More.
Jak jsme psal, staci vypnout ty dva problematicke clanky a funguje to bez problemu. Na druhou stranu pokud v nastaveni modulu vypnu readmore, tak to ukazuje dobre a dokonce zmizi ty nesmyslny odkazy, ktery nejsou videt, ale klikat na ne jde. Neni to urcite tak, ze jsou na sobe naskladany, protoze v obou prvnich clancich vede ten neviditelny odkaz na jeden clanek. Sakra kvuli tomu nemuzu prejit na 2.5
Dostal jsem mimo jine i tuto odpoved a to nevypada, ze by byl problem v modulu, kdyz navic rikam, ze asi ostatnim jede.
So you should try to identify what is causing that error and that will solve also your issue. As I believe that error breaks proper "z-index" of those articles so you are not able to click on Read More.
16. úno 2012 19:32 #89452
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Co není pochopitelného na mém příkladu se skleněnou tabulkou?
Zkusím ještě jeden příklad. Představte si tři průsvitné fólie na sobě a položené na bílém papíře. Na horní fólii je napsaný nějaký text černou barvou. Ten je krásně čitelný, že? Na těch dvou fóliích je také text, ale napsaný bílou barvou, takže na bílém pozadí ten text není vidět, že?. I když ve skutečnosti tam ten text je.
Zkusím ještě jeden příklad. Představte si tři průsvitné fólie na sobě a položené na bílém papíře. Na horní fólii je napsaný nějaký text černou barvou. Ten je krásně čitelný, že? Na těch dvou fóliích je také text, ale napsaný bílou barvou, takže na bílém pozadí ten text není vidět, že?. I když ve skutečnosti tam ten text je.