Důležité Nekompatabilita se Zaara template?
24. dub 2012 20:32 - 24. dub 2012 20:34 #92911
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Škoda, že nečtete rady. V předchozím příspěvku jsem vám dal podrobný návod...
A editovaný soubor ukládejte v UTF-8 bez BOM, to co tam teď máte je nepoužitelné.
A editovaný soubor ukládejte v UTF-8 bez BOM, to co tam teď máte je nepoužitelné.
24. dub 2012 20:44 #92913
Odpověď od Albert
Začátečník
Mně to nevadí, spíš jestli to nevadí vám. Já jsem váš návod nepochopil, těch složek s překlady je tam na mně moc
.
Pokud by někdo chtěl volné přeložení shaper_zaara, napiště tady
Mám práci na dlouhé večery, 129 řádků. Ale horší určitě bylo překládat celou Joomlu!

Pokud by někdo chtěl volné přeložení shaper_zaara, napiště tady

Mám práci na dlouhé večery, 129 řádků. Ale horší určitě bylo překládat celou Joomlu!
24. dub 2012 20:49 #92914
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
$( *&%$ to je ale &)(*(#^@#$. Nejdřív "rychle" a pak "mě nevadí že nečtu co mi radíte"
Ignore
Ignore
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
24. dub 2012 21:01 #92915
Odpověď od Albert
Začátečník
Bohužel, už jsem s rozumem v koncích, zase. Ještě než něco řeknu, ten řetězec SP_ÚNOR ... není anglicky, jak by měl být, ale je česky. Takže ten řetězec nebude tak jak v angličtině. Ten řetězec se řídí obsahem cs-CZ.ini, to je velmi divné. Mám to ověřené
! Takže jsem tam kde jsem byl, mám přeložené řetězce bez diakritiky, ale s diakritikou se to prostě nehne. Tak jako předtím
.

24. dub 2012 21:03 #92916
Odpověď od Albert
Začátečník
To rychle nebylo myšleno tak vážně. Je mi líto že to tak berete. Já tu radu opravdu nepochopil a 2., k ničemu to nevedlo, protože se řetězec SP_ÚNOR a další řídí podle cs-CZ.ini
24. dub 2012 21:19 #92917
Odpověď od Albert
Začátečník
např. když: AUGUST, nemyslím SHORT_AUGUST
AUGUST="srpen"
AUGUST="tensrpen"
je řetězec u shaper_zaara:
SP_SRPEN
SP_TENSRPEN
AUGUST="srpen"
AUGUST="tensrpen"
je řetězec u shaper_zaara:
SP_SRPEN
SP_TENSRPEN
24. dub 2012 22:00 #92918
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud nejste schopen pochopit rady v tomto vláknu, někoho o překlad požádejte. S vaším přístupem k věci to ale může být problém.
25. dub 2012 13:28 #92934
Odpověď od Albert
Začátečník
Jde tu o to, že jsem si to schopný přeložit si to sám, ale jen přeložení textu v uvozovkách prostě nepomůže. Ten řetězec SP_FEBRUARY a další měsíce se řídí podle souboru cs-CZ.ini. Když napíšu SP_AUGUST="Srp", nic se nestane, ale pokud napíšu SP_SRPEN="Srp" tak to v pohodě jde. Už mi nejde o to, co přeložit ale jak to přeložit. Vypíšu vám obsah, který potřebuji přeložit (co je podtržené, funguje):
SP_LEDEN="Led"
SP_FEBRUARY="Úno"
SP_MARCH="Bře"
SP_DUBEN="Dub"
SP_MAY="Kvě
SP_JUNE="Čev"
SP_JULY="Čec"
SP_SRPEN="Srp"
SP_SEPTEMBER="Zář"
(kdybych napsal) SP_ŘÍJEN="Říj" (nefunguje)
SP_LISTOPAD="Lis"
SP_PROSINEC="Pro"
SP_LEDEN="Led"
SP_FEBRUARY="Úno"
SP_MARCH="Bře"
SP_DUBEN="Dub"
SP_MAY="Kvě
SP_JUNE="Čev"
SP_JULY="Čec"
SP_SRPEN="Srp"
SP_SEPTEMBER="Zář"
(kdybych napsal) SP_ŘÍJEN="Říj" (nefunguje)
SP_LISTOPAD="Lis"
SP_PROSINEC="Pro"
25. dub 2012 14:42 - 25. dub 2012 14:44 #92937
Odpověď od Jarda

Začátečník
Jsem z toho nějak mimo. Kde jsi vzal v šabloně konstanty typu SP_DUBEN, mělo by tam být snad SP_APRIL. Tudíž SP_ŘÍJEN="Říj" je samozřejmě hovadina.
To jsi nahrával nějakou češtinu k šabloně, která přepisovala její soubory? Pak jsou tyto řetězce nesmysl a překlad někdo dokonil. Buď změň SP_ŘÍJEN="Říj" na SP_RIJEN="Říj" nebo udělej jak jsi začal SP_AUGUST="Říj" a všechny konstanty v šabloně vrať na original tvar typu SP_JANUARY atd.
Tedy shrnu. Najdi v šabloně všechny SP_LEDEN a změň na SP_JANUARY a do souboru překladu napiš SP_JANUARY="Led" atd.
To jsi nahrával nějakou češtinu k šabloně, která přepisovala její soubory? Pak jsou tyto řetězce nesmysl a překlad někdo dokonil. Buď změň SP_ŘÍJEN="Říj" na SP_RIJEN="Říj" nebo udělej jak jsi začal SP_AUGUST="Říj" a všechny konstanty v šabloně vrať na original tvar typu SP_JANUARY atd.
Tedy shrnu. Najdi v šabloně všechny SP_LEDEN a změň na SP_JANUARY a do souboru překladu napiš SP_JANUARY="Led" atd.
25. dub 2012 16:23 - 25. dub 2012 16:23 #92943
Odpověď od Bong

Moderátor
Tato šablona je spatlaná tak, že není schopná v tomto případě pracovat s jiným jazykem než s angličtinou. Maximálně tak z jazykem bez diakritiky.
Z en-GB.ini si vytáhne překlad měsíce, například JANUARY="January". Před překlad dosadí SP_ a vzniklý řetězec znovu přepíše podle překladu šablony: SP_JANUARY="Jan".
Pokud je nastavena čeština jako výchozí je tedy pro fungování požadováno SP_LEDEN="Led", to by ještě do doplnění fungovalo, ale jakýkoli řetězec z diakritikou (SP_ŘÍJEN="Říj")?
Proč autoři rovnou nevkládají zkrácené názvy měsíce mi není jasné. Budete se muset zeptat přímo jich.
Z en-GB.ini si vytáhne překlad měsíce, například JANUARY="January". Před překlad dosadí SP_ a vzniklý řetězec znovu přepíše podle překladu šablony: SP_JANUARY="Jan".
Pokud je nastavena čeština jako výchozí je tedy pro fungování požadováno SP_LEDEN="Led", to by ještě do doplnění fungovalo, ale jakýkoli řetězec z diakritikou (SP_ŘÍJEN="Říj")?
Proč autoři rovnou nevkládají zkrácené názvy měsíce mi není jasné. Budete se muset zeptat přímo jich.
25. dub 2012 16:38 - 25. dub 2012 16:38 #92945
Odpověď od Bong

Moderátor
Už mám řešení. V souboru překladu cs-CZ.tpl_shaper_zaara.ini si stávající měsíce smažte a místo nich vložte:
Prostě všechna písmena s diakritikou malá...
Code:
SP_LEDEN="Led"
SP_úNOR="Úno"
SP_BřEZEN="Bře"
SP_DUBEN="Dub"
SP_KVěTEN="Kvě"
SP_čERVEN="Čer"
SP_čERVENEC="Čvc"
SP_SRPEN="Srp"
SP_Září="Zář"
SP_říJEN="Říj"
SP_LISTOPAD="Lis"
SP_PROSINEC="Pro"
Prostě všechna písmena s diakritikou malá...
25. dub 2012 16:49 #92946
Odpověď od Albert
Začátečník
Ahá, zkusím

Když jsem se "neohrabaně" hrabal v kódu, tak jsem na to taky narazil, ale dostatečně jsem to nevyzkoušel, prosím, ať to funguje :woohoo:

Když jsem se "neohrabaně" hrabal v kódu, tak jsem na to taky narazil, ale dostatečně jsem to nevyzkoušel, prosím, ať to funguje :woohoo:
25. dub 2012 16:52 #92947
Odpověď od Albert
Začátečník
Jo, a jdu tuto chybo uvolnit na fórum Joomshapera. Přece jenom je to hodně neohldeuplné, nedívat se na ostatní jazyky, a není lehčí si vyhrabat z cs-CZ.ini řetězce SHORT_AUGUST .....?
25. dub 2012 16:54 #92949
Odpověď od Albert
Začátečník
Jo, a JarDo, dříve jsem již napsal, že SP_APRIL prostě nefunguje, a šablona si do řetězce dosazuje hodnoty z cs-CZ.ini, a Bong to pozdějí potvrdil

25. dub 2012 17:00 #92950
Jasný, podrobně jsem to nestudoval, ale fakt je ten, že je to nelogicky řešený způsob vůči překladům.
Odpověď od Jarda

Začátečník
albru123 napsal: Jo, a JarDo, dříve jsem již napsal, že SP_APRIL prostě nefunguje, a šablona si do řetězce dosazuje hodnoty z cs-CZ.ini, a Bong to pozdějí potvrdil
Jasný, podrobně jsem to nestudoval, ale fakt je ten, že je to nelogicky řešený způsob vůči překladům.