Chci rychlou a kvalitni responsivni sablonu
28. čvn 2013 10:32 #108949
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Nemate zkusenosti s templaty na themeforest. Jsou vetsinou postaveny na zminenych frameworks, ale jak jsou opravdu kvalitni? Cena okolo 40 USD, coz neni malo.
> radek178 .....50-150 chyb, podle ceho? validator? dekuji.
> radek178 .....50-150 chyb, podle ceho? validator? dekuji.
28. čvn 2013 10:41 #108950
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
jo, validator, ktery je v Opere. Ted z hlavy nevim nazev (tusim W3C) a navic se mne nezdaly ani nijak rychly. RT je pomalej, ale ma aspon validni sablony a ty posledni sablony uz nejsou zas az tak pomaly. Samozrejme ve vztahu k ostatnim RT.
28. čvn 2013 11:17 #108951
No za rychlou a kvalitní šablonu se mi to zdá hodně málo...
Odpověď od Cony

Moderátor
lukashajek napsal: Cena okolo 40 USD, coz neni malo.

28. čvn 2013 12:20 #108952
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Mozna to porovnaval s rocnim predplatnym treba u RT nebo jinde. Pridas pulku penez a mas minimalne 3 sablony + u RT vsechny rozsireni a rok aktualizace k tomu. V tomto pripade je 40 za jednu sablonu dost.
28. čvn 2013 12:40 #108954
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost

Zkušený uživatel
40 dolaru = 800 Kc (cca)
pokud tu ma nekdo pocit, ze mu nekdo udela za 800 Kc sablonu, tak je z velmi levneho kraje
themeforest jsem par sablon mel v ruce a jsou to obvykle velmi pekne prace (delal jsem si statistiku a nejcastejsi framework je gantry od rockettheme
)
na themeforest navic neprijmou vsechno, co jim kdo posle, ale prochazi to schvalovanim, aby ty prace tam meli nejakou uroven => sablon z TF bych se nebal
pokud tu ma nekdo pocit, ze mu nekdo udela za 800 Kc sablonu, tak je z velmi levneho kraje
themeforest jsem par sablon mel v ruce a jsou to obvykle velmi pekne prace (delal jsem si statistiku a nejcastejsi framework je gantry od rockettheme

na themeforest navic neprijmou vsechno, co jim kdo posle, ale prochazi to schvalovanim, aby ty prace tam meli nejakou uroven => sablon z TF bych se nebal
Joomla! pro každého
28. čvn 2013 12:55 - 28. čvn 2013 12:56 #108955
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Tady ale prece nikdo nemluvi o udelani, ale o koupi hotove veci. Ja osobne bych si z themeforest nekoupil nic, protoze to je predrazeny v porovnani s cenou predplatnyho u RT a on to mohl myslet stejne. A co je jeste horsi, ze je to bez jakychkoli updatu a asi i podpory, ale to nevim, nikdy jsem se o to nezajimal. Navic u RT i jinde mam na vyber za o neco vetsi penize z desitek template, kdezto u themeforest koupim za tu cenu 1. Pro me je to naprosto nepotrebna a predrazena sluzba.
28. čvn 2013 13:32 - 28. čvn 2013 13:34 #108957
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost

Zkušený uživatel
prave, kvalitni sablona za 1000 kc - co chtit vice - to vam fakt prijde mnoho?
za tu cenu vam to nikdo neudela => je to levne (urcite si neudelam podobnou sablonu pod 5 hodin prace)
a kde jste prisel na to, ze sablony z TF nejsou s updaty a podporou? prectete si informace k nejake sablone a uvidite
nekteri lepsi vyrobci, co jsou na TF, maji sva diskuzni fora, helpdesky, ...
mam zkusenosti se sablonami z joomlartu, yootheme, rockettheme, gavick, templatemonster, joomshaper i jinych
na co mi je predplatne na rok, kdyz pouzitelna je pro me ucely stejne pouze 1-2 do roka (nedelam weby pro to, abych co 2-3 mesice furt menil sablony)
cena je dle me v pohode, protoze kdyz to srovnam s nejlevnejsim predplatnym (ano, mohu si vybrat z nekolika sablon, ale stejne si vyberu jen jednu), tak to vyjde +/- nastejno
navic si vyberu sablonu, ktera se mi hodi tematicky a je nejblize tomu, co hledam
ale tak, kazdemu dle jeho gusta a je fajn, ze si kazdy muze vybrat z +/- 1000 sablon
za tu cenu vam to nikdo neudela => je to levne (urcite si neudelam podobnou sablonu pod 5 hodin prace)
a kde jste prisel na to, ze sablony z TF nejsou s updaty a podporou? prectete si informace k nejake sablone a uvidite
nekteri lepsi vyrobci, co jsou na TF, maji sva diskuzni fora, helpdesky, ...
mam zkusenosti se sablonami z joomlartu, yootheme, rockettheme, gavick, templatemonster, joomshaper i jinych
na co mi je predplatne na rok, kdyz pouzitelna je pro me ucely stejne pouze 1-2 do roka (nedelam weby pro to, abych co 2-3 mesice furt menil sablony)
cena je dle me v pohode, protoze kdyz to srovnam s nejlevnejsim predplatnym (ano, mohu si vybrat z nekolika sablon, ale stejne si vyberu jen jednu), tak to vyjde +/- nastejno
navic si vyberu sablonu, ktera se mi hodi tematicky a je nejblize tomu, co hledam
ale tak, kazdemu dle jeho gusta a je fajn, ze si kazdy muze vybrat z +/- 1000 sablon
Joomla! pro každého
12. zář 2013 12:13 #110958
Odpověď od Lukáš Čermák
Začátečník
Dobrý den, děkuji za toto téma.
Mám jen dotaz ohledně toho, jestli náhodou tu šablonu pro responsivni design někdo již nevytvořil a nemá ji k dispozici. Samozřejmě za adekvátní cenu? Nepotřebuji složité šablony s milionem nastavení. Stejně postavím web a zákazník se pak nebude proklikávat změnami. Stačilo by kdyby prostě někdo vytvořil šablonu bez možností nastavení a myslím, že by ji zde dosti lidem prodal.
Mám jen dotaz ohledně toho, jestli náhodou tu šablonu pro responsivni design někdo již nevytvořil a nemá ji k dispozici. Samozřejmě za adekvátní cenu? Nepotřebuji složité šablony s milionem nastavení. Stejně postavím web a zákazník se pak nebude proklikávat změnami. Stačilo by kdyby prostě někdo vytvořil šablonu bez možností nastavení a myslím, že by ji zde dosti lidem prodal.
12. zář 2013 12:37 #110960
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Ale tyto šablony jsou již běžné pro J2.5 a vyšší. Prostě si projděte stránky výrobců šablon a vyberte si... a dokonce jsou i zdarma

12. zář 2013 12:40 #110961
Odpověď od Lukáš Čermák
Začátečník
Budu vám věřit, asi jsem špatný v hledání. Ale je pravda, že jsem ted objevil, že joomla 3 má základní šablony responsivní.
děkuju

12. zář 2013 12:48 #110962
Odpověď od Bong

Moderátor
V tomto vlákně se o profláklých výrobcích šablon píše (RocketTheme, Linelab,...), projděte si to. Další odkazy na free šablony jsou třeba v článku
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/27-o...-rozcestnik-joomlare
Také není k zahození podívat se na šablony k rozšíření, které chcete pimárně na stránkách používat.
Také není k zahození podívat se na šablony k rozšíření, které chcete pimárně na stránkách používat.
03. říj 2013 13:08 - 03. říj 2013 13:09 #111541
Odpověď od Br
Uživatel
zkuste OrdaSoft blank template, myslím, že to je to, co hledáte
ordasoft.com/ordasoft-joomla-blank-template.html
je to zdarma
ordasoft.com/ordasoft-joomla-blank-template.html

31. led 2014 19:48 #114222
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Dobry den, tak se chci podelit o zkusenosti, jak to dopadlo. Koupil jsem sablonu na themeforest od vyvojare hogash, toho jsem vybral kvuli kvalitnim referencim a support foru pro reseni problemu. Nejsem uplne nadseny, tak jak ukazuje hodnoceni na TF. V IE 8 nektere veci (i rozsireni 3 stran) nefunguji, na dotaz na foru zadna odpoved.
V samotne sablone mi vadi ze rozsiruje jadro joomly 2.5 o funkce, ktere znemozni funkcnost obycejne joomly. Napr. pouzivaji v typu menu polozky Portfolio layout, coz je "vylepseny" category blog, ale klasicky category blog pak nefunguje tak jak ma.
Layout clanku do sloupcu je resen pomoci tagu, ktere pak klienta matou a snadno se omylem smazou, takze se layout rozhodi. Idealne by bylo doinstalovat CCK a tagy schovat do sablon.
Sablonu bych doporucil uzivatelum, kteri si chteji jen zmenit logo a vlastni obrazek a hodit to online a budou si sami spravovat obsah. Ostatnim bych doporucil se poohlednout jinde.
V samotne sablone mi vadi ze rozsiruje jadro joomly 2.5 o funkce, ktere znemozni funkcnost obycejne joomly. Napr. pouzivaji v typu menu polozky Portfolio layout, coz je "vylepseny" category blog, ale klasicky category blog pak nefunguje tak jak ma.
Layout clanku do sloupcu je resen pomoci tagu, ktere pak klienta matou a snadno se omylem smazou, takze se layout rozhodi. Idealne by bylo doinstalovat CCK a tagy schovat do sablon.
Sablonu bych doporucil uzivatelum, kteri si chteji jen zmenit logo a vlastni obrazek a hodit to online a budou si sami spravovat obsah. Ostatnim bych doporucil se poohlednout jinde.
29. kvě 2016 14:29 #127095
Odpověď od Jiří Drozen
Začátečník
Dobrý den,
chci se zeptat, zda se někdo ponořil více do Frameworku Helix3? Zatím co jsem koukal je rychlý, má všechny moderní vychtávky (k 2016), ale nedokáži ho srovnat např.s dříve zmíněným Warpem, apod..
Dále k OrdaSoft blank template - zdá se, že je to přesně to, co člověk potřebuje (pomocí less nastyluje pozadí, fonty, barvy) a ostatní se doladí v Module Manageru.. Ostatní přeco Joomla zvládá sama..
Není právě toto uživatelsky a správcovsky nejpříjemnější varianta?
Nebo když děláte pro někoho web, používáte frameworky raději? Prosím proč??
Děkuji, s pozdravem, JD.
chci se zeptat, zda se někdo ponořil více do Frameworku Helix3? Zatím co jsem koukal je rychlý, má všechny moderní vychtávky (k 2016), ale nedokáži ho srovnat např.s dříve zmíněným Warpem, apod..
Dále k OrdaSoft blank template - zdá se, že je to přesně to, co člověk potřebuje (pomocí less nastyluje pozadí, fonty, barvy) a ostatní se doladí v Module Manageru.. Ostatní přeco Joomla zvládá sama..
Není právě toto uživatelsky a správcovsky nejpříjemnější varianta?
Nebo když děláte pro někoho web, používáte frameworky raději? Prosím proč??
Děkuji, s pozdravem, JD.
29. kvě 2016 14:33 #127096
Odpověď od Jiří Drozen
Začátečník
ještě doplním.. totiž právě to na tom mám rád, že nejsem svázaný - osobně si navrhnu layout sám, připravím v index.php pozice, posléze v ADM nastavuji pozice pro prvky a je hotovo ..zabere to asi tak stejný čas, jako hledání právě té vhodné šablony + její úpravy;) ..
Stále zde vlastně nevidím tu sílu, co vám a uživateli poskytuje framework navíc..krom Helix3 / tam už je to pak jen taková skládačka:), ale zase..vše pak je výsledně stejné, roztrkané, neosobní, člověk se uroluje než se někam dostane, atd..
Nebo se jedná jen o úsporu času?
Děkuji za vysvětlení.
Stále zde vlastně nevidím tu sílu, co vám a uživateli poskytuje framework navíc..krom Helix3 / tam už je to pak jen taková skládačka:), ale zase..vše pak je výsledně stejné, roztrkané, neosobní, člověk se uroluje než se někam dostane, atd..
Nebo se jedná jen o úsporu času?
Děkuji za vysvětlení.