Přesun webu
11. lis 2012 17:51 #99780
Zdravím.
Potřebuji přesunout web na jiný server.
Když dám v phpMyAdmin na serveru best-hosting.cz exportovat databázi, bez problému ji uložím na disk v PC. Když poté do nově vytvořené dtb na serveru pipni.cz dám import, po chvíli mi to napíše tohle:
Chyba
SQL-dotaz:
--
-- Databáze: `portalprovodakycz_db002`
--
CREATEDATABASE`portalprovodakycz_db002`DEFAULTCHARACTERSET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL hlásí:
#1044 - P-Břístup pro uživatele 'joomla.portalprovodaky.eu'@'%' k databázi 'portalprovodakycz_db002' není povolen
Jak povolím tento přístup? ( joomla.portalprovodaky.eu je název nové dtb na pipni.cz a portalprovodakycz_db002 je importovaná dtb)
Dík za radu.
Potřebuji přesunout web na jiný server.
Když dám v phpMyAdmin na serveru best-hosting.cz exportovat databázi, bez problému ji uložím na disk v PC. Když poté do nově vytvořené dtb na serveru pipni.cz dám import, po chvíli mi to napíše tohle:
Chyba
SQL-dotaz:
--
--
CREATEDATABASE`portalprovodakycz_db002`DEFAULTCHARACTERSET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL hlásí:
#1044 - P-Břístup pro uživatele 'joomla.portalprovodaky.eu'@'%' k databázi 'portalprovodakycz_db002' není povolen
Jak povolím tento přístup? ( joomla.portalprovodaky.eu je název nové dtb na pipni.cz a portalprovodakycz_db002 je importovaná dtb)
Dík za radu.
11. lis 2012 18:43 #99781
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr

Moderátor
Exportujte DB bez příkazu CreateDatabaze nebo vymažte Vámi uvedený řádek v souboru. Nemůžete vytvářet DB , když už ji máte vytvořenou od hostingu. Většina hostingů má zakázáno tvořit vlastní DB phpMyAdminu.
11. lis 2012 21:24 #99782
Odpověď od Cony

Moderátor
OT: nevím proč hosting měníte, ale pipni dle mých zkušeností není šťastná volba.
11. lis 2012 21:46 #99783
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Díky, zkusím to.
Vím, že Pipni není dobrá volba, ale jak si s Joomlou hraji a zkouším, tak mi přestala fungovat, jak má. Potřeboval bych současný web přehodit jinde a zprovoznit ho, abych na současný hosting mohl joomlu nainstalovat znova a dát si do ní už jen ty rozšíření, které mi vyhovují a fungují. A z toho starého webu si překopíruji do článkú a modulů jen zdrojové kódy. Bohužel se mi nedaří to převést s pomocí pragramu XClone. Nevím, co mám nastavit do řádků pro nahrání na server Pipni. Teď jsem si omylem přepsal dtb na současném hostingu, takže se nedostanu ani do administrace. Ale mám soubory zálohy z Akeeby.
Půjde obnovit web, když adresář se zálohou Akeeby stáhnu přes ftp, nainstaluji znova Joomlu a Akeebu, pak nahraji přes ftp adreseář se zálohou a spustím obnovu? Mám ale Akeebu jen ve verzi free. Mám i zálohu webu pro XClone.
Vím, že Pipni není dobrá volba, ale jak si s Joomlou hraji a zkouším, tak mi přestala fungovat, jak má. Potřeboval bych současný web přehodit jinde a zprovoznit ho, abych na současný hosting mohl joomlu nainstalovat znova a dát si do ní už jen ty rozšíření, které mi vyhovují a fungují. A z toho starého webu si překopíruji do článkú a modulů jen zdrojové kódy. Bohužel se mi nedaří to převést s pomocí pragramu XClone. Nevím, co mám nastavit do řádků pro nahrání na server Pipni. Teď jsem si omylem přepsal dtb na současném hostingu, takže se nedostanu ani do administrace. Ale mám soubory zálohy z Akeeby.
Půjde obnovit web, když adresář se zálohou Akeeby stáhnu přes ftp, nainstaluji znova Joomlu a Akeebu, pak nahraji přes ftp adreseář se zálohou a spustím obnovu? Mám ale Akeebu jen ve verzi free. Mám i zálohu webu pro XClone.
11. lis 2012 21:58 #99785
Zabanovaný
Ještě bych poprosil o radu, jak to mám vyexpertovat bez příkazu CreateDatabaze? Ve volbách pro export jsem nic takového nenašel. Ani se mi nedaří ten soubor s příponou sql otevřít. Jaký program to umí? Děkuji.
11. lis 2012 22:20 #99787
Odpověď od Cony

Moderátor
Pokud se jednáopravdu o SQL dump, otevřete ho v jakémkoliv textovém editoru s podporou UTF-8 (tedy pokud to byl exportováno do UTF-
- např. poznámkový blok. Doporučil Bych PsPad.
Zálohu z Akeeba Backup rozbalíte přímo na serveru použitím Akeeba Kickstart - nemusíte instalovat Joomlu a pak až rozbalovat.

Zálohu z Akeeba Backup rozbalíte přímo na serveru použitím Akeeba Kickstart - nemusíte instalovat Joomlu a pak až rozbalovat.
12. lis 2012 09:13 #99791
V phpMyAdminu v záložce export byste neměl mít zaškrtnuto: Přidat CREATE PROCEDURE / FUNCTION / EVENT
Odpověď od HonzaKr

Moderátor
tosik napsal: Ještě bych poprosil o radu, jak to mám vyexpertovat bez příkazu CreateDatabaze? Ve volbách pro export jsem nic takového nenašel. Ani se mi nedaří ten soubor s příponou sql otevřít. Jaký program to umí? Děkuji.
V phpMyAdminu v záložce export byste neměl mít zaškrtnuto: Přidat CREATE PROCEDURE / FUNCTION / EVENT
12. lis 2012 17:27 #99820
Zabanovaný
Nedaří se mi Kickstart spustit.
- když ho nahraji do nějaké složky na webu, např. kick a pak dám do adrsního řádku adresu na soubor kickstart.php, stránka se otevře, ale (a to je jasné) není tam možnost vybrat archív zálohy
- když do té složky dám přesunout soubor se zálohou, kickstart.php nejde spustit, prohlížeč píše:
You don't have permission to access /smazat/kickstart.php on this server.
Proč? Přemístil jsem soubory zálohy pomocí FileZilla.
- když ho nahraji do nějaké složky na webu, např. kick a pak dám do adrsního řádku adresu na soubor kickstart.php, stránka se otevře, ale (a to je jasné) není tam možnost vybrat archív zálohy
- když do té složky dám přesunout soubor se zálohou, kickstart.php nejde spustit, prohlížeč píše:
You don't have permission to access /smazat/kickstart.php on this server.
Proč? Přemístil jsem soubory zálohy pomocí FileZilla.
12. lis 2012 18:07 - 12. lis 2012 18:08 #99822
Zabanovaný
Který řádek mám přesně vymazat:
--
--
CREATE DATABASE `portalprovodakycz_db002` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
USE `portalprovodakycz_db002`;
Když to vymažu po první středník, tak se objeví tato chyba:
SQL-dotaz:
-- -- Vypisuji data pro tabulku `r7m9f_ak_profiles` -- INSERT INTO `r7m9f_ak_profiles` (`id`, `description`, `configuration`, `filters`) VALUES (1, 'Default Backup Profile', '###AES128###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[...]
MySQL hlásí:
#1062 - Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'
Je to tím, že daná tabulka v databázi existuje? Mám tedy před importem tabulky vymazat z databáze?
Děkuji za radu.
--
--
CREATE DATABASE `portalprovodakycz_db002` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
USE `portalprovodakycz_db002`;
Když to vymažu po první středník, tak se objeví tato chyba:
SQL-dotaz:
-- -- Vypisuji data pro tabulku `r7m9f_ak_profiles` -- INSERT INTO `r7m9f_ak_profiles` (`id`, `description`, `configuration`, `filters`) VALUES (1, 'Default Backup Profile', '###AES128###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[...]
MySQL hlásí:
#1062 - Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'
Je to tím, že daná tabulka v databázi existuje? Mám tedy před importem tabulky vymazat z databáze?
Děkuji za radu.
12. lis 2012 18:15 #99823
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Zbavte se tabulek v databázi, při importu se vytvoří znova dle potřeby.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Martin Tomaško
12. lis 2012 18:21 #99824
Zabanovaný
Tak import dtb jsem vyřešil, vymazal jsem všechny tabulky a dtb se naimportovala. Už mi jede i web. Ale pořád nevím, proč mi nejde spustit ten kickstart.php, když k němu do složky přesunu zálohy.
12. lis 2012 22:28 #99835
Odpověď od Cony

Moderátor
Pochybuji že by to bylo způsobeno přidáním souboru do stejného adresáře, spíš to bude někdeš jinde (překlep v adrese, oprávnění souboru nebo adresáře...)
13. lis 2012 06:28 #99844
Zabanovaný
No adresu jsem kontroloval, ta by měla být dobrá, protože jsem soubory vymazal, a adresu jsem pouzil tu stejnou, nabídnul mi ji prohlížeč. I práva jsem na stavil pro složku a soubory po zkopírování na 777. No nic.
Ještě bych potřeboval vyřešit jiný problém. Web z adresy www.portalpro vodaky (adresář www) jsem tedy ručně překopíroval na adresu akce.portalprovodaky.cz (adresář akce v rootu mého webového prostoru).
Dále jsem do nové dtb naimportoval obsah z původního webu. V configuration.php jsem opravil jméno dtb a heslo. Web mi však spustit nejde, píše to chybu č.500, vnitřní chyba serveru. Ještě jsem v souboru path.php změnil pro funkci clean proměnnou $path = JPATH_ROOT; na $path = '/';, ale ani tak to nejde spustit. Změny jsem dělal dle návodu pro přesun J1.7. Je třeba ještě někde něco přepsat?
Díky
Ještě bych potřeboval vyřešit jiný problém. Web z adresy www.portalpro vodaky (adresář www) jsem tedy ručně překopíroval na adresu akce.portalprovodaky.cz (adresář akce v rootu mého webového prostoru).
Dále jsem do nové dtb naimportoval obsah z původního webu. V configuration.php jsem opravil jméno dtb a heslo. Web mi však spustit nejde, píše to chybu č.500, vnitřní chyba serveru. Ještě jsem v souboru path.php změnil pro funkci clean proměnnou $path = JPATH_ROOT; na $path = '/';, ale ani tak to nejde spustit. Změny jsem dělal dle návodu pro přesun J1.7. Je třeba ještě někde něco přepsat?
Díky
13. lis 2012 11:19 #99855
Odpověď od Cony

Moderátor
Rozhodně nic v souboru path.php tu změnu vraťte zpět. Pokud vyskakuje vnitnří chyba serveru 500 nejčastěji to bývá způsobeno něčím v souboru htaccess - zkuste jej přejmenovat na htaccess.txt. Občas je také způsobena špatnými právy složky, ve které se web nachází, nebo špatnými právy souboru index.php - záleží na hostingu, jestli na toto nemá nějaké požadavky.