Přesun webu
kb.forpsi.com/article.php?id=197
u mne to bylo právě, že jsem měla špatně nastavené práva k souborům a adresářům, mělo by postačovat 755

ahoj, lehce to tady obnovím, reaguji na práva a nastavení serveruCony napsal: Rozhodně nic v souboru path.php tu změnu vraťte zpět. Pokud vyskakuje vnitnří chyba serveru 500 nejčastěji to bývá způsobeno něčím v souboru htaccess - zkuste jej přejmenovat na htaccess.txt. Občas je také způsobena špatnými právy složky, ve které se web nachází, nebo špatnými právy souboru index.php - záleží na hostingu, jestli na toto nemá nějaké požadavky.
po převodu webu z lokálu jsem narazil na problém pravděpodobně s právy, kdy i přesto, že mám adresáře na 755 a soubory 644, tak joomla si stále myslí, že nejsou zapisovatelné, anebo to může být nějakým nastavením serveru
nepoužívám .htaccess (ten je stále .txt) soubor a jsem u gigaserver.cz, určitě se zeptám i jich, nicméně
pokud nastavím na others na write, tak mi teprve poté joomla zahlásí, že je možné zapisovat do adresářů. Asi jiným způsobem nejsem schopen toto opravit, možná nastavením .htaccess? anebo tedy přímo na serveru. děkuji.

děkuji za vysvětlení, snad to vyřeším s poskytovatelem.Cony napsal: Pomocí htaccess práva neovlivníte, ten na to nemá vůbec vliv. Potíž bude nejspíš v tom, že soubory a složky máte nakopírované přes FTP a server je nastaven tak, že uživatel pod kterým jsou spouštěny PHP skripty je jiný než ten, pod kterým se přihlašujete na FTP. Pokud to nereaguje ani na nastevení skupiny tak je dokonce v jiné skupině uživatelů.

Buď má váš hosting v administraci "kouzelné tlačítko", kterým práva opravíte. Nebo stačí web zazálohovat (akeeba Backup), stáhnout zálohu na PC, soubory na webu kompletně smazat, nakopírovat balík zálohy a tento na webu rozbalit (kickstart)...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

i poskytovatel odpověděl s vysvětlením, a návodem, že mám změnit práva u těch, které joomla potřebuje k zápisu
nicméně,mezitím, co nastavuji práva pro adresáře, tak nyní se mi nezobrazí stránka /administrator chyba 403(Snažili jste se vstoupit na stránku, kde nemáte přístup. Může to být úmyslné a nebo jen chybí výchozí soubor.) a nemůžu se přihlásit na web, jen bílá stránka, tak joomla mě dnes dostala, extensions jsou všechny věci týkající se uživatelů apod enabled, někde něco visí?
nechápu
asi to tam zkusím nahrát celé znovu i s DB, nějak mi to hlava nebere, co se tam děje.

budu zkouset.

O tomto adresáři jsem nevěděl, jelikož jsem používal WinSCP pro připojení na FTP a ten jakoby neviděl úroveň výš, po právech na 777 už i WinSCP mohl výše. Po provedení rozbalení jsem root adresář dal na 755 jako tomu bylo předtím, aby mi tu někdo nepsal náhodou, ať to změním zpět

Rozbalení zipu úspěšné, UID je nastaveno na uživatele pod kterým jede webový server a přijde mi to i svižnější

Problém se zapisováním do adresářů joomly nemusím tedy řešit = vše v pořádku. Tak snad to bude ok.
Děkuji.
Bong napsal: Ani není nutné to řešit s hostingem, i když tito to mohou vyřešit rychleji. V podstatě existují dvě primitivní metody, jak srovna práva a vlastnictví:
Buď má váš hosting v administraci "kouzelné tlačítko", kterým práva opravíte. Nebo stačí web zazálohovat (akeeba Backup), stáhnout zálohu na PC, soubory na webu kompletně smazat, nakopírovat balík zálohy a tento na webu rozbalit (kickstart)...

Nemusí to nutně fungovat všude (zaáleží na to jak to mají na hostingu udělané), ale na většině serverech mi to fungovalo.
Po provedení potřebných úkonů bych ale doporučil práva vrátit zpět na původní hodnotu nastavenou hostingem.