Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Aktualizace Joomla 2.5
23. říj 2013 00:03 #111999
Dobrý den všem,
rád bych se poradil či podělil o zkušenost a aktualizaci Joomla. Mám v současné době nainstalovanou Joomlu 2.5.8 a Virtuemart 2.016d. Joomla mi nabízí aktuální upgrade na nejnovější verzi, což z bezpečnostního hlediska i jinak je dobré. Jenže já koupil pro Virtuemart šablonu od TemplateMonster a když jsem se jich tázal na možnost upgrade, tak mi odpověděli, že negarantují funkčnost šablony, protože ta byla stavěna právě pro verzi, kterou mám nainstalovanou. No a já bych právě z bezpečnostních důvodů rád aktualizoval Joomlu i Virtuemart ale mám strach, že pak mi webík nebude fungovat.
Máte prosím někdo zkušenosti, jak se s tím vypořádat?
Moc děkuji za opdověď
rád bych se poradil či podělil o zkušenost a aktualizaci Joomla. Mám v současné době nainstalovanou Joomlu 2.5.8 a Virtuemart 2.016d. Joomla mi nabízí aktuální upgrade na nejnovější verzi, což z bezpečnostního hlediska i jinak je dobré. Jenže já koupil pro Virtuemart šablonu od TemplateMonster a když jsem se jich tázal na možnost upgrade, tak mi odpověděli, že negarantují funkčnost šablony, protože ta byla stavěna právě pro verzi, kterou mám nainstalovanou. No a já bych právě z bezpečnostních důvodů rád aktualizoval Joomlu i Virtuemart ale mám strach, že pak mi webík nebude fungovat.
Máte prosím někdo zkušenosti, jak se s tím vypořádat?
Moc děkuji za opdověď
23. říj 2013 08:13 #112001
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Uděljte si zálohu webu (třeba na lokále) a tam zkuste provést aktualizaci šablonu a uvidíte, zda je vše OK.
Nicméně, ještě jsem se nesetkal s tím, že by po aktualizaci Joomly přestala fungovat šablona...
Nicméně, ještě jsem se nesetkal s tím, že by po aktualizaci Joomly přestala fungovat šablona...
23. říj 2013 10:44 #112017
Odpověď od Karel
Nováček
moc děkuji za odpověď, ještě bych se rád zeptal na ten lokál. Máte prosím někde nějaký dobrý návod, jak zprovoznit lokální instalaci Joomla právě pro testování. Přiznám se, že moc velký odborník nejsem a dobrá rada by se hodila.
Díky
Díky
23. říj 2013 11:46 #112023
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Nejnovější příspěvky