Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Důležité problém s One Page Checkout VirtueMart 2
20. úno 2013 11:29 #104280
Ahoj všem.
Rozhodl jsem se vyzkoušet od linelabu tento plugin. Když jej ale nainstaluji a nahraji data na ftp, tak nefunguje odesílací tlačítko a nemůžu dokončit objednávku. Nezkoumal jsem, čím to můž být, ale tipuji že to bude mít spojitost se šablonou od GK kterou jsem byl nucen použít a už nikdy více
Tak jsem vzal ze souboru šablony část kodu, která má nastarost toto tlačítko a zaměnil jej v souboru od linelabu. světe div se, funguje jak má . . . . pouze má jeden vedlejší účinek . . . . NEZAPOČÍTÁVÁ A NEZOBRAZUJE POPLATEK U DOPRAVY. Ale poplatky u plateb jsou nedotčeny.
Přiložím zip. složku "cart" ze šablony GK a pak složku cart, kterou to mám přehrát z onepage. Můžete mi prosím někdo zkusit ze šablony vzít kod tlačítka a vložit do šablony GK. Když to dělám já, tak evidntně nesprávně a pak mi nefunguje ten příplatek az dopravu
www.evernote.com/shard/s296/sh/c5683b88-...9def7832898fee8a9c0f
web na kterém to jede je: luro.eu
Rozhodl jsem se vyzkoušet od linelabu tento plugin. Když jej ale nainstaluji a nahraji data na ftp, tak nefunguje odesílací tlačítko a nemůžu dokončit objednávku. Nezkoumal jsem, čím to můž být, ale tipuji že to bude mít spojitost se šablonou od GK kterou jsem byl nucen použít a už nikdy více
Tak jsem vzal ze souboru šablony část kodu, která má nastarost toto tlačítko a zaměnil jej v souboru od linelabu. světe div se, funguje jak má . . . . pouze má jeden vedlejší účinek . . . . NEZAPOČÍTÁVÁ A NEZOBRAZUJE POPLATEK U DOPRAVY. Ale poplatky u plateb jsou nedotčeny.
Přiložím zip. složku "cart" ze šablony GK a pak složku cart, kterou to mám přehrát z onepage. Můžete mi prosím někdo zkusit ze šablony vzít kod tlačítka a vložit do šablony GK. Když to dělám já, tak evidntně nesprávně a pak mi nefunguje ten příplatek az dopravu
www.evernote.com/shard/s296/sh/c5683b88-...9def7832898fee8a9c0f
web na kterém to jede je: luro.eu
20. úno 2013 11:44 #104282
Odpověď od ma®vays
Uživatel
tak mě napadla ještě jedna věc. zkusil jsem teď nahodit ty soubory a plugin linelabu tak, jak je v návodu. tlačítko na odeslání nefunguje nikde, ale kupodivu v některých prohlížečích nefunguje ani to poštovné.
správně se to chová v chrome a maxthonu.
ale safari, ie, opera ani firefox mi tu cenu poštovného nezobrazí, ani nezapočítávají
správně se to chová v chrome a maxthonu.
ale safari, ie, opera ani firefox mi tu cenu poštovného nezobrazí, ani nezapočítávají
20. úno 2013 11:59 - 20. úno 2013 12:06 #104285
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
IE8 cenu zobrazuje i započítává
JS error:
Uncaught TypeError: Cannot call method 'setAttribute' of null
luro.eu/cart řádek 262 >> document.id('system-message-container').setAttribute('style','display:none');
V dokumentu prvek s id="system-message-container" není - co s tím uděláš
? (porovnat šablony...)¨
JS error:
luro.eu/cart řádek 262 >> document.id('system-message-container').setAttribute('style','display:none');
V dokumentu prvek s id="system-message-container" není - co s tím uděláš
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
20. úno 2013 12:09 #104287
Odpověď od ma®vays
Uživatel
takže problém s cenou dopravy jsem vyřešil. chtělo to jen trochu poupravit nastavení přímo ve VM. Jen je mi záhadou, že si to každý z prohlížečů vzalo podle sebe a jinak.
ted už jen to tlačítko a ten JS error
ted už jen to tlačítko a ten JS error
20. úno 2013 12:35 #104288
tak tohle je pro mě španělská vesnice
všechno to odkazuje na mootools-core.js. Samotný system-message-container najdu jen v css a určitě ho tam nikde nemmám display:none.
to už je namě opravu moc velký oříšek. A to ani moc přesně nevím, co to vlastně ovlivnuje . . .
Odpověď od ma®vays
Uživatel
karel0 napsal: JS error:
V dokumentu prvek s id="system-message-container" není - co s tím uděláš? (porovnat šablony...)¨
tak tohle je pro mě španělská vesnice
to už je namě opravu moc velký oříšek. A to ani moc přesně nevím, co to vlastně ovlivnuje . . .
20. úno 2013 12:42 #104290
Odpověď od ma®vays
Uživatel
tak jsem vyřešil i to motools.js a odesílání. ale opět nějakým kouzlením, než znalostmi. něco mi řeklo, ať zkusím nainstalovat a spustit Danielův System - Core Design Scriptegrator plugin a možná se to spraví. No a stalo se. Ale opět mi unikají souvislosti 
ted už jen samotný Uncaught TypeError: Cannot call method 'setAttribute' of null
ted už jen samotný Uncaught TypeError: Cannot call method 'setAttribute' of null
20. úno 2013 12:51 #104291
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Máš v šabloně
?
Code:
<jdoc:include type="message" />
20. úno 2013 13:23 - 20. úno 2013 13:24 #104297
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
nevím, jestli je i tvůj případ:
www.gavick.com/forums/topic.html?p=97526
ale ze široka: prostě ten System Message Container(SMC) ti nefunguje zcela správně - v košíku není vůbec, ačkoliv "nějaký" JS se mu snaží nastavit "nějaké" hodnoty (na jiné šabloně to funguje?).
- (nepodstatný prob:) při špatném zadání login/pwd je SMC v horní části stránky růžové na růžovém
ale ze široka: prostě ten System Message Container(SMC) ti nefunguje zcela správně - v košíku není vůbec, ačkoliv "nějaký" JS se mu snaží nastavit "nějaké" hodnoty (na jiné šabloně to funguje?).
- (nepodstatný prob:) při špatném zadání login/pwd je SMC v horní části stránky růžové na růžovém
20. úno 2013 19:40 #104333
Odpověď od ma®vays
Uživatel
jj byl to ten problém. Opraveno. Možná, kdybych měl členství u GK a dostal se do support fora, tak sem to nakonec našel. Ale celkově je ta šablona nějaká divná . . . . . vypnu v nastavení slide tlačítka na přepínání jednotlivých obrázků a už mi to hlásí chybu 
Nevím, do jaké míry jsem to ale ovlivnil já, protože jsem ji totálně překopal.
Každopádně děkuji za spolupráci Karle!
Nevím, do jaké míry jsem to ale ovlivnil já, protože jsem ji totálně překopal.
Každopádně děkuji za spolupráci Karle!
20. úno 2013 20:37 #104338
Odpověď od Linelabcz
Admin
Ahoj Ma®vays, proč si nenapsal přimo podpoře Linelab.org? Problém by si měl vyřešen obratem. Gavick šablony pro VirtueMart přepisují velmi mnoho souborů VM2 přes MVC a to i souborů košíku. Tím si pan Gavick přidělává spoustu problémů.
Řešení je přejmenovat templates/tvojegavickšablona/html/com_virtuemart/cart/ adresář a uploadnout znovu html soubory One Page Checkout.
Řešení je přejmenovat templates/tvojegavickšablona/html/com_virtuemart/cart/ adresář a uploadnout znovu html soubory One Page Checkout.
20. úno 2013 20:51 #104341
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Abych pravdu řekl, raději řeším vše zde. Jednak jsou zde hodní lidi kteří pomůžou (z některých jsou už kamarádi), ale hlavně tím podle mě víc pomůžu komunitě a rozšířím pomyslnou databázi řešení 
Prostě sem hodím dotaz, vyřešíme jej a další návštěvníci to pak jednoduše najdou, kdyby měli ten samý problém.
PS: Navíc mám poslední dobou spíš špatné zkušenosti řešit problémy na fórech výrobce
Prostě sem hodím dotaz, vyřešíme jej a další návštěvníci to pak jednoduše najdou, kdyby měli ten samý problém.
PS: Navíc mám poslední dobou spíš špatné zkušenosti řešit problémy na fórech výrobce
20. úno 2013 20:56 #104343
Odpověď od Linelabcz
Admin
Pokud se obrátíš na podporu Linelab.org napíšeš rovnou mě. Můžeš psát česky.
20. úno 2013 21:00 #104345
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Já měl namysli jinou českou firmu, kde čekám na odpovědi i 14 dní. řešení žádné, ale věci od nich stojí nekřesťanské peníze
21. lis 2013 21:03 #112807
Odpověď od kalabek
Uživatel
Mám stejný problém 
Šablona od Gavick - gk_storebox. Nefunguje tlačítko potvrdit objednávku a při přepínání způsobu dopravy se nepřepočítává aktuálně cena v košíku. Použit One Page Checkout. Zdejší řešení nepomáhá
Díky za každou pomoc.
Šablona od Gavick - gk_storebox. Nefunguje tlačítko potvrdit objednávku a při přepínání způsobu dopravy se nepřepočítává aktuálně cena v košíku. Použit One Page Checkout. Zdejší řešení nepomáhá
Díky za každou pomoc.
Nejnovější příspěvky