Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Důležité problém s One Page Checkout VirtueMart 2

20. úno 2013 11:29 #104280
Ahoj všem.
Rozhodl jsem se vyzkoušet od linelabu tento plugin. Když jej ale nainstaluji a nahraji data na ftp, tak nefunguje odesílací tlačítko a nemůžu dokončit objednávku. Nezkoumal jsem, čím to můž být, ale tipuji že to bude mít spojitost se šablonou od GK kterou jsem byl nucen použít a už nikdy více :)

Tak jsem vzal ze souboru šablony část kodu, která má nastarost toto tlačítko a zaměnil jej v souboru od linelabu. světe div se, funguje jak má . . . . pouze má jeden vedlejší účinek . . . . NEZAPOČÍTÁVÁ A NEZOBRAZUJE POPLATEK U DOPRAVY. Ale poplatky u plateb jsou nedotčeny.

Přiložím zip. složku "cart" ze šablony GK a pak složku cart, kterou to mám přehrát z onepage. Můžete mi prosím někdo zkusit ze šablony vzít kod tlačítka a vložit do šablony GK. Když to dělám já, tak evidntně nesprávně a pak mi nefunguje ten příplatek az dopravu :(

www.evernote.com/shard/s296/sh/c5683b88-...9def7832898fee8a9c0f

web na kterém to jede je: luro.eu

20. úno 2013 11:44 #104282
Odpověď od ma®vays
Uživatel
tak mě napadla ještě jedna věc. zkusil jsem teď nahodit ty soubory a plugin linelabu tak, jak je v návodu. tlačítko na odeslání nefunguje nikde, ale kupodivu v některých prohlížečích nefunguje ani to poštovné.
správně se to chová v chrome a maxthonu.
ale safari, ie, opera ani firefox mi tu cenu poštovného nezobrazí, ani nezapočítávají :(

20. úno 2013 11:59 - 20. úno 2013 12:06 #104285
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
IE8 cenu zobrazuje i započítává

JS error:
Uncaught TypeError: Cannot call method 'setAttribute' of null

luro.eu/cart řádek 262 >> document.id('system-message-container').setAttribute('style','display:none');

V dokumentu prvek s id="system-message-container" není - co s tím uděláš ;) ? (porovnat šablony...)¨

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

20. úno 2013 12:09 #104287
Odpověď od ma®vays
Uživatel
takže problém s cenou dopravy jsem vyřešil. chtělo to jen trochu poupravit nastavení přímo ve VM. Jen je mi záhadou, že si to každý z prohlížečů vzalo podle sebe a jinak.

ted už jen to tlačítko a ten JS error :)

20. úno 2013 12:35 #104288
Odpověď od ma®vays
Uživatel

karel0 napsal: JS error:
Uncaught TypeError: Cannot call method 'setAttribute' of null

luro.eu/cart řádek 262 >> document.id('system-message-container').setAttribute('style','display:none');

V dokumentu prvek s id="system-message-container" není - co s tím uděláš ;) ? (porovnat šablony...)¨

tak tohle je pro mě španělská vesnice :( všechno to odkazuje na mootools-core.js. Samotný system-message-container najdu jen v css a určitě ho tam nikde nemmám display:none.

to už je namě opravu moc velký oříšek. A to ani moc přesně nevím, co to vlastně ovlivnuje . . .

20. úno 2013 12:42 #104290
Odpověď od ma®vays
Uživatel
tak jsem vyřešil i to motools.js a odesílání. ale opět nějakým kouzlením, než znalostmi. něco mi řeklo, ať zkusím nainstalovat a spustit Danielův System - Core Design Scriptegrator plugin a možná se to spraví. No a stalo se. Ale opět mi unikají souvislosti :(

ted už jen samotný Uncaught TypeError: Cannot call method 'setAttribute' of null

20. úno 2013 12:51 #104291
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Máš v šabloně
Code:
<jdoc:include type="message" />
?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

20. úno 2013 13:05 #104294
Odpověď od ma®vays
Uživatel
ano. je to v pěti souborech souborech

20. úno 2013 13:23 - 20. úno 2013 13:24 #104297
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
nevím, jestli je i tvůj případ: www.gavick.com/forums/topic.html?p=97526

ale ze široka: prostě ten System Message Container(SMC) ti nefunguje zcela správně - v košíku není vůbec, ačkoliv "nějaký" JS se mu snaží nastavit "nějaké" hodnoty (na jiné šabloně to funguje?).
- (nepodstatný prob:) při špatném zadání login/pwd je SMC v horní části stránky růžové na růžovém

20. úno 2013 19:40 #104333
Odpověď od ma®vays
Uživatel
jj byl to ten problém. Opraveno. Možná, kdybych měl členství u GK a dostal se do support fora, tak sem to nakonec našel. Ale celkově je ta šablona nějaká divná . . . . . vypnu v nastavení slide tlačítka na přepínání jednotlivých obrázků a už mi to hlásí chybu :(

Nevím, do jaké míry jsem to ale ovlivnil já, protože jsem ji totálně překopal.

Každopádně děkuji za spolupráci Karle!

20. úno 2013 20:37 #104338
Odpověď od Linelabcz
Admin
Ahoj Ma®vays, proč si nenapsal přimo podpoře Linelab.org? Problém by si měl vyřešen obratem. Gavick šablony pro VirtueMart přepisují velmi mnoho souborů VM2 přes MVC a to i souborů košíku. Tím si pan Gavick přidělává spoustu problémů.
Řešení je přejmenovat templates/tvojegavickšablona/html/com_virtuemart/cart/ adresář a uploadnout znovu html soubory One Page Checkout.

20. úno 2013 20:51 #104341
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Abych pravdu řekl, raději řeším vše zde. Jednak jsou zde hodní lidi kteří pomůžou (z některých jsou už kamarádi), ale hlavně tím podle mě víc pomůžu komunitě a rozšířím pomyslnou databázi řešení :)
Prostě sem hodím dotaz, vyřešíme jej a další návštěvníci to pak jednoduše najdou, kdyby měli ten samý problém.

PS: Navíc mám poslední dobou spíš špatné zkušenosti řešit problémy na fórech výrobce :(

20. úno 2013 20:56 #104343
Odpověď od Linelabcz
Admin
Pokud se obrátíš na podporu Linelab.org napíšeš rovnou mě. Můžeš psát česky.

20. úno 2013 21:00 #104345
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Já měl namysli jinou českou firmu, kde čekám na odpovědi i 14 dní. řešení žádné, ale věci od nich stojí nekřesťanské peníze :(

21. lis 2013 21:03 #112807
Odpověď od kalabek
Uživatel
Mám stejný problém :(
Šablona od Gavick - gk_storebox. Nefunguje tlačítko potvrdit objednávku a při přepínání způsobu dopravy se nepřepočítává aktuálně cena v košíku. Použit One Page Checkout. Zdejší řešení nepomáhá :(
Díky za každou pomoc.