Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Chyba 403 a Google AdWords

18. lis 2014 17:40 #118960
Chyba 403 a Google AdWords od Pavel Galíček
Nováček
Přeji hezký večer,

řeším s Googlem problém a nemůžu na něj přijít. Chceme nasadit proklikovou reklamu, ale Googlebot se na stránky nedostane, protože na nich nalezl chybu 403. Přes nástroje pro webmastery jsem chybu také objevil, dokonce je jich tam několik (9), ale ani po hodinách googlování jsem nebyl schopen toto odstranit. Chyba se zobrazuje pořád. V Google nápovědě je sice dlouhé povídání, ale k řešení jsem se nedostal, protože tipy Googlu nefungují:
1) robots.txt má povoleno vše
2) na webu není žádný obsah, pro jehož zobrazení je potřeba se přihlásit. Ano, jsou tam neveřejné "testovací" články, ale ty jsou úplně zneveřejněné.

Poraďte mi prosím co s tím...

Joomla 2.5.27
Šablona Yoo Venture
RSJoomla! komponenty, Widgetkit

Předem moc děkuji. Pavel.

18. lis 2014 17:41 #118961
Odpověď od Pavel Galíček
Nováček
Prosím o přesun do správné sekce... pardon, uklikl jsem se.

18. lis 2014 20:43 #118965
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, a co .htaccess - není tam nějaký pravidlo, co odmítá roboty, apod. nebo přímo na hostingu?

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

18. lis 2014 22:34 #118966
Odpověď od Pavel Galíček
Nováček
Hosting by měl být v pohodě, to jsem prověřoval a .htaccess - no nevím, jediné co není zakomentované je toto:
Code:
RewriteEngine On # Block out any script trying to base64_encode data within the URL. RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode[^(]*\([^)]*\) [OR] # Block out any script that includes a <script> tag in URL. RewriteCond %{QUERY_STRING} (<|%3C)([^s]*s)+cript.*(>|%3E) [NC,OR] # Block out any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL. RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR] # Block out any script trying to modify a _REQUEST variable via URL. RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) # Return 403 Forbidden header and show the content of the root homepage RewriteRule .* index.php [F] RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}] # # If the requested path and file is not /index.php and the request # has not already been internally rewritten to the index.php script RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index\.php # and the request is for something within the component folder, # or for the site root, or for an extensionless URL, or the # requested URL ends with one of the listed extensions RewriteCond %{REQUEST_URI} /component/|(/[^.]*|\.(php|html?|feed|pdf|vcf|raw))$ [NC] # and the requested path and file doesn't directly match a physical file RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f # and the requested path and file doesn't directly match a physical folder RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d # internally rewrite the request to the index.php script RewriteRule .* index.php [L]

18. lis 2014 22:38 #118967
Odpověď od karel
Zkušený uživatel

Přes nástroje pro webmastery jsem chybu také objevil, dokonce je jich tam několik (9)


najdete i URL, na které je chyba ?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

18. lis 2014 22:45 #118968
Odpověď od Pavel Galíček
Nováček

karel0 napsal:

Přes nástroje pro webmastery jsem chybu také objevil, dokonce je jich tam několik (9)


najdete i URL, na které je chyba ?


Jasně, třeba hned úvodní stránka nebo třeba tady

Powered by Fórum