Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Acymailing - automatické rozesílání

01. srp 2014 05:08 #117291
Zdravím,

nevěděl by prosím někdo jak docílit v ACYMAILING enterprise toho aby se při zařazení k odběru novinek z určité kategorie automaticky odeslalo sdělení, které je v této kategorii?
Např.: Mám 5 kategorii a jedna z nich je oblečení. V kategorii Oblečení mám jeden newsletter a chtěl bych, nechat automaticky odeslat sdělení, když se někdo zařadí k odběru.

Poradil by mi prosím někdo? Už mě nějak nenapadá co ještě vyzkoušet. Věřím, že je zde určitě někdo zkušenější.
Děkuji za rady předem :-)

01. srp 2014 13:08 #117304
Odpověď od Cony
Moderátor
Nepochopil jsem komu chcete sdělení zasílat.

Pokud adminovi tak si upozornění na nové uživatele můžete nastavit v Configuration na záložce Subscription (mám jen EN verzi AcyMailing, je to třetí záložka zleva), v sekci Notifications máte hromadu možností, jedna z nich je "When a user confirms his subscription" (je to ta poslední).

Pokud uživateli, tak přímo v editacei listu máte možnost "Welcome message", kde si zvolíte zda chcete uživateli posílat nějaké konkrétní přivítání, nebo např. poslední newsletter.

Třetí možností je nakonfigurovat Campaign, tedy jakousi sérii emailů, která se začne rozesílat např. ihned po registraci, nebo třeba od příštího pondělí...

01. srp 2014 16:12 #117327
Odpověď od Gorri
Uživatel
Ptal jsem se na to jak nakonfigurovat AcyMailing k automatickému odesílání sdělení jakmile se někdo zařadí k odběru z dané kategorie. Bohužel ani jeden z Vašich řešení nefunguje. Již jsem toto zkoušel a nevím jak dál postupovat.
Kampaň jsem zkoušel vytvořit ale nic. Uvítací zprávu jsem taky dával a taky nic. Uvítací zpráva se sice odešle ale je podle mě nesmysl abych dával uvítací zprávu rovnou sdělení.
Podle mě by v uvítací zprávě mělo býtr potvrzení, které říká, uživateli, že se úspěšně přihlásil k odběru a, že sio má tento e-mail ponechat pokud by se někdy rozhodl, že nechce už odebírat sdělení. V tomto e-mailu by měl být i odhlašovací link jako v každém sdělení.
Takže Uvítací zpráva = rovnou odeslat sdělení, které je přiřazeno v kategorii je nesmysl.
Musí to jít přeci i jinak. Máte ještě nějaký nápad?
Děkuji

01. srp 2014 17:41 #117328
Odpověď od Cony
Moderátor

Gorri napsal: Kampaň jsem zkoušel vytvořit ale nic.

Jak správně vytvořit Kampaň najdete v dokumentaci .

Gorri napsal: Podle mě by v uvítací zprávě mělo býtr potvrzení, které říká, uživateli, že se úspěšně přihlásil k odběru a, že sio má tento e-mail ponechat pokud by se někdy rozhodl, že nechce už odebírat sdělení.

Odhlašovací link by jste měl mít v každém emailu, z toho důvodu nemusí být zvláštní zpráva. Čemu tedy říkáte sdělení, chcete posílat email Vítejete u nás a pak ještě znovu další email s nějakým sdělením? Mně přijde spíš toto jako nesmysl.

01. srp 2014 19:32 #117336
Odpověď od Gorri
Uživatel
Tak jsem se nedozvěděl nic nového. Děkuji za velmi "přínosné" informace.
Chtěl jsem odpověď na něco jiného, ale místo toho čtu nesmysli na které jsem se neptal.
"Děkuji"

01. srp 2014 22:45 #117337
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Možná je to tím, že neumíte přesně popsat co potřebujete.

Odesláno z mého Z30 pomocí Tapatalk

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

Powered by Fórum