Re:Aktualizace Joomla! 3.9.16
Vyšla aktualizace Joomla! verze 3.9.16. Vydání obsahuje opravy zabezpečení (vesměs s nízkou prioritou) a chyb, takže s použitím není nutné otálet.
Po aktualizaci několika desítek webů jsem nezaznamenal žádné problémy.
Více informací: www.joomla.org/announcements/release-new...3-joomla-3-9-16.html
Po aktualizaci několika desítek webů jsem nezaznamenal žádné problémy.
Více informací: www.joomla.org/announcements/release-new...3-joomla-3-9-16.html
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Přílohy:
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.
Ahoj,
po aktualizaci na 3.9.16 se může objevit problém s duplicitou uživatelských jmen.
Zde je řešení, jak to opravit.
docs.joomla.org/J3.x:Duplicate_usernames_cause_update_issue
po aktualizaci na 3.9.16 se může objevit problém s duplicitou uživatelských jmen.
Zde je řešení, jak to opravit.
docs.joomla.org/J3.x:Duplicate_usernames_cause_update_issue
Možná, že se historické duplicity doposud nekontrolovaly a pravidlo platilo jen pro nové při vytváření username.Cony napsal: Zajímavý, já měl za to že username musí být unikátní už dávno, vždyť s duplicitami by nemohlo fungovat ani přihlášení...
A tak myslíte že bude brzy 3.9.17 kde se toto opraví? Moc se mi nechce po ugradu na 3.9.16 hrabat ve 40 webech a opravovat tabulky _user.klucon napsal: ..po aktualizaci na 3.9.16 se může objevit problém s duplicitou uživatelských jmen.
Chybu při aktualizaci způsobují duplicitní username v databázi.
Mělo by stačit v databázi zkontrolovat výskyt duplicit pomocí příkazu:
a případně je opravit. Když se duplicity nevyskytují, neměl by být s aktualizací problém.
Mělo by stačit v databázi zkontrolovat výskyt duplicit pomocí příkazu:
SELECT username FROM #__users GROUP BY username HAVING COUNT(*) > 1
Joomla vždy duplicitu uživatelských jmen kontrolovala, ale jen na úrovni PHP kódu, v databázi zřejmě chyběl tento unikátní index. V důsledku toho, pokud např. někdo ručně do databáze uživatelů zasáhl, nebo použil nějaký nevhodně uzpůsobený plugin, nebo rozšíření, by mohlo dojít k duplicitám. Myslím ale, že se to bude týkat jen zlomku webů, protože duplicity by přinášely i problémy v přihlašování.
Joomla 3.9.17 určitě nebude toto "opravovat", není to chyba Joomly, právě naopak, chyba je, že ten index tam už dávno nebyl. Pokud se chyba vyskytne, je to chyba ručního zásahu, nebo špatně napsaného rozšíření.
Joomla 3.9.17 určitě nebude toto "opravovat", není to chyba Joomly, právě naopak, chyba je, že ten index tam už dávno nebyl. Pokud se chyba vyskytne, je to chyba ručního zásahu, nebo špatně napsaného rozšíření.
Poděkovali: Bong