Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Náhrada za Artisteer

21. bře 2023 15:36 - 21. bře 2023 15:38 #148099
Náhrada za Artisteer od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Dobrý den,
s blížícím se koncem podpory Joomly 3 se dostávám do nemilé situace a vůbec nevím, jak to vyřešit.

Spravuji přibližně 60 webových stránek, které běží na Joomle 3 a každý web má vytvořenou vlastní originální šablonu pomocí programu Artisteer. Artisteer ale už několik let nepokračuje ve vývoji a s Joomlou 4 není kompatibilní. Z toho důvodu nemohu přejít na Joomlu 4, což nejsou úplně nejlepší vyhlídky...

Nemáte nějaký tip, jak to celé nejlépe vyřešit? Vzhledy webových stránek bych potřebovala zachovat. Nemáte nějaké doporučení na podobný program, jako je Artisteer? Nejlépe takový, aby se v něm dala již existující šablona z Artisteeru technicky optimalizovat pro Joomlu 4. Ale to už bych asi chtěla moc.

Artisteer mi navíc vyhovoval v tom, že nebyl přizpůsobený výhradně na typ minimalistických šablon, které jsou teď v kurzu, kde se vytváří jen jednotlivé bloky a různě přetahují a doplňují (já tomu říkám Wordpress typ). Tento typ šablon totiž netvořím a upřímně si nejsem jistá, zda bych v takovém programu mohla vytvořit můj obvyklý typ webdesignu, kdy je vzhled webu dán především grafikou, nikoliv blokama.

Nebo dá se to nějak obejít? Třeba drobnou úpravou zdrojového kódu šablony z Artisteeru?

Jen ještě doplňuji, že programování nerozumím, umím jen vytvořit stránky v HTML s trochou CSS, ale z programování bohužel víc neumím.

Budu ráda za každou odpověď, protože jsem z této situace poměrně zoufalá a potřebovala bych to nějak vyřešit. Díky!

22. bře 2023 08:39 #148100
Odpověď od Cufe
Admin
Dobrý den, v tomto případě přichází na scénu (za Á) jakýkoliv page builder (ale klikání bude pro přizpůsobení nutno udělat více, než je zdrávo) nebo druhá varianta, pokud si nejste jistá v této záležitosti (za Bé): domluvit se na spolupráci a předělat weby do vzhledu, jaký potřebujete v Joomla 4 pomocí (univerzální) šablony, kterou přizpůsobím dle Vašich požadavků. Variantu Cé (předělat Artistree šablonu do varianty pro J4) nemohu adekvátně posoudit, protože tyto šablony nevyužívám a nevím, jak je tvořen kód v souborech pro šablonu  = jak by to bylo náročné.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

22. bře 2023 14:47 #148104
Odpověď od H13
Admin
Řekl bych, že varianta Cé a slovo "náročné" je spíše slabé slovo, tady už se asi budou spíš volit slova jako "nereálné" apod.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

22. bře 2023 15:55 #148105
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Artisteer - omlouvám se, ale pokud jsem dělal nějakou SEO a optimalizaci rychlosti webů na šabloně artisteer, doporučil jsem vždy nakonec čablonu vyhodit a udělat znovu. Tolik zbytečného kódu jsem v žádném pagebuilderu neviděl.

My také děláme weby a weby grafické, jde to udělat.
A troufám si tvrdit že to jde udělat i se stávajícími page buildery nebo prázdnou šablonou kde si jednotlivé části prostě nastyluji.
S úspěchem používáme modul JACM, u kterého si v XML nadefinuji jaké pole potřebuji aby admin vyplnil, k tomu si naprogramuji PHP šablonu a tu pak nastyluji.

U vás to bude složitější, ale nevěšte se na první strom, berte to tak že si rozšíříte vzdělání.

Teď je otázka zda to klient zaplatí...
Naučit se to totiž dá.
Já nejsem žádný programátor (jak mi tady nějací diskutující podsouvají aby zakryli vlastní neschopnost), ale vše co umím jsem se postupně musel naučit - nikdo to za mě neudělá.

Doporučuji začít jednoduchými kurzy a zkoušet si naprogramovat vlastní modul.
Modul je to nejednoduší co jde = vzít stávající a přepsat XML a PHP - například stačí vzíz JACM SLideshow a doplnit podtitulek.
Otázka 1-2 hodiny i se stylováním.

 

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum