Přihlásit se

Joomla 6.1.2 / 5.4.7 Security & Bugfix Release (07 čvc 2026)

Dne 7.7. 2026 byla oficiálně vydána Joomla 6.1.2 společně s Joomla 5.4.7. Jedná se o verze s opravami zabezpečení a chyb pro řady Joomla 5.x a 6.x.

Joomleague & Joomla 6.1.1

22. čvn 2026 21:42 #151253
Joomleague & Joomla 6.1.1 od klucon
Pokročilý uživatel
Ahoj komunito,

nebyl jsem zde strašně dlouho, přesto jsem si dovolil se sem vrátit a rád bych znal Váš názor..

Někteří z Vás znají historicky nejúspěšnější komponentu pro sportovní kluby JoomLeague. Tato komponenta skončila s vývojem v době, kdy úřadovala Joomla 2.5. Později vyšla i nějaká opravná verze pro 3.x, ale ta obsahovala spoustu chyb.

Roky a léta plynula, dnes v době AI jsem tuto komponentu nechal přepsat přes Gemini CLI, Claude Opus 4.8 CLI, ChatGPT Codex 5.5 CLI a k těmto TOP AI jsem přidal i několik lokálních agentů LLM na vlastním serveru. K dispozici měli jako diskuzní fórum FLARUM, kde skutečně diskutovali, já jsem jen nevěřícně koukal, o čem se baví, než si sami rozdali role a pustili se do práce.

AI agenti mají k dispozici playwright, kdy měli povinnost zaznamenávat do videa veškerou činnost na demo serveru, ke kterému měli plný přístup a vše měli automaticky testovat i co se týče bezpečnosti. 

Jelikož je to velmi komplexní komponenta, práce na tom stále probíhají.

Výsledkem je JoomLeague pro Joomla 6.1.1 a PHP 8.3 a to včetně plné integrace, implementace s Joomlou 6.1.1.

A teď k věci: byl by v rámci komunity a opensource komunity zájem?

PS: já neumím PHP, ale Python.. proto padla volba na AI.. Proč na AI? Protože sám mám v této komponenté dva sportovní weby a už mě nebaví řešit milionů útoků na weby Joomla 2.5.x a 3.x
Přílohy:
Poděkovali: GanjaNIN, Linelabcz

22. čvn 2026 22:30 - 22. čvn 2026 22:30 #151254
Odpověď od H13
Admin
Mě by spíš zajímal ten postup - jak jsi všechny ty AI služby dal dohromady a zda pak při testování nebrali moc tokenů? Většinou, když jsem s AI vyvíjel, tak jsem testování nechal na sobě, protože oni se v prohlížeči při testování hodně zamotávali.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Cony

22. čvn 2026 23:06 #151255
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
Musíš si napsat skript v pythonu, kdy jim jasně sdělíš, co můžou a co ne. Nesmíš jim dát neomezenou pravomoc, aby kecali a kecali.. prostě stručně a jasně.. to se v tom pak ztratí.. jasné instrukce v MD souboru, kdy už v pythonu jim jasně zadáš, že si mají načístu instrukce.md, dále pak diskusní forum, které mají na IP - port. a diskuze id ##  a oni ví, že se mají připojit přes API... btw.. když testovali balíčky, používali Joomla API..

Přiznám se, že jsem ten skript v pythonu ladil asi 2 měsíce, pak tokeny.... 

Pro diskuzi jsem používal ty horší modely, jako např. codex 5.4-mini, ale pro kód bylo jasně definované Codex 5.5, Gemini nebo Claude.. dále hoodně ušetří lokální LLm modely přes Ollamu a Docker a hlavně se mi záhadným způsobem podařil zlomit LLM QWEN 3.6 (nebudu psát jak...)..

Pak už to bylo jednoduché.. V joomle si vytvořiš např. uživatele ai-worker, dáš jim přístup.. ten přístup musíš jasně definovat (např. jedná se o testovací server, ztráta dat nevadí. Běží to na této IP a tomto portu, přihlašovací údaje máš napsané v MD souboru.. Oni se tomu z bezpečnostních důvodů brání, ale nakonec je zlomíš a pak ten playwright.. 

Prostě se musíš jasně rozepsat v instrukcích
Poděkovali: GanjaNIN, Cony

22. čvn 2026 23:44 #151256
Odpověď od Cony
Moderátor
Super, doraž nám to některý čtvrtek ukázat v praxi, taky by mě to docela zajímalo :)

24. čvn 2026 20:31 #151278
Odpověď od GanjaNIN
Pokročilý uživatel
Neukazes nam top v praxi..uz to mas na nejakem webu nasazene? dikyyy..skvela prace..zni to skvele a zajimave

NEJWEBDESIGN.CZ - Váš webdesigner - www.nejwebdesign.cz | JOOMLAHACK.INFO - odvirování a zabezpečení vašeho webu - www.joomlahack.info

26. čvn 2026 19:23 #151283
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
Ahoj, 

mám to nasazené pouze na testovacím serveru.. snažím se udělat co nejpřesnější kopii staříčké JoomLeague (vím, že to nikdy nebude 100%, ale na 90% bych se mohl dostat, přece jen ten dashboard už vypadá jinak).. 

V tuto chvíli se pracuje na dodělání té nejsložitější částí celé komponenty.. To jsou Projekty. Jakmile budou projekty, na řadě bude frontend..

Takže v tuto chvíli není úplně co představovat, max admin sekci

02. čvc 2026 11:40 #151286
Odpověď od Seba
Uživatel
Je nebo bude soucasti Joomleague i tipovaci soutez?

02. čvc 2026 19:51 #151287
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel

Seba napsal: Je nebo bude soucasti Joomleague i tipovaci soutez?

je v plánu.. .JoomLeague pro Joomla 6 bude obsahovat veškeré funkce, které známe z dob Joomla 2.5 a 3.. Jen to bude modernější a je možné, že tam bude i něco chybět.. ačkoliv se snažím zachovat veškerou totožnost, nejde úplně vše podle plánu, je to boj, ale výsledek bude užitečný pro všechny.

V tuto chvíli je pro mě priorita to dát do kupy, aby to zvládalo veškerou soutěž a v tuto chvíli jsem implementoval update server a changelog. Nově už nejedu pouze na lokálu, ale na githubu, takže v brzké době zveřejním stránky, kde už si bude možné vyzkoušet stáhnout a následně vyzkoušet tuto velmi ranou verzi. Zároveň připravuji plně funkční demoverzi.. 

03. čvc 2026 18:46 #151289
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
S radostí oznamujeme vydání nové verze Joomleague v0.40.0. Od prvního veřejného balíčku se stihlo změnit a naportovat obrovské množství věcí, a nyní přicházíme s dalším velkým milníkem.

Hlavním tématem této verze je příchod plnohodnotné tipovací soutěže a kompletní lokalizace do němčiny.

⚠️ DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ – POUZE PRO TESTOVÁNÍ
Tato verze je stále ve vývoji a ne všechny funkce jsou řádně otestované.
Důrazně nedoporučujeme nasazovat tuto verzi na produkční (ostré) weby! Slouží výhradně k testování, objevování chyb a zpětné vazbě. Před jakoukoli instalací na testovací prostředí si vždy vytvořte kompletní zálohu.

📋 Hlavní novinky ve verzi 0.40.0 (a nedávných aktualizacích)
Vybrali jsme pro vás ty nejdůležitější změny z posledních dní:

🏆 Nový milník: Tipovací soutěž (Prediction Game)
  • Kompletní správa v administraci: Přidáno administrační rozhraní pro správu zápasů, zadávání tipů, přepočítávání výsledného skóre a generování žebříčků uživatelů.
  • Čistá instalace i update: Databázové tabulky pro tipovačku se automaticky vytvoří jak při čisté instalaci, tak v rámci aktualizačních SQL skriptů. Obsahují i bezpečné pročištění při případné odinstalaci.

🌐 Jazyková podpora
  • Komponenta nyní plně podporuje 3 základní jazyky: češtinu (CZ), angličtinu (EN) a němčinu (DE).
  • Ve verzi 0.40.0 byly kompletně doplněny a zaregistrovány německé jazykové soubory pro celý balíček, komponentu, moduly i pluginy.

💻 Rozsáhlé klientské zobrazení (Frontend pro Joomla 6)

Pokud jste nesledovali předchozí rychlé verze, do frontendu přibyla spousta nových pohledů:
  • Detailní stránky pro týmy, kluby, herní plány (rozpisy) a detaily jednotlivých zápasů.
  • Výsledková matice a kombinované přehledy výsledků/tabulek.
  • Přehledy rivalů (H2H – vzájemná bilance týmů), statistiky hráčů a týmové statistiky.

📅 Kalendářové feedy (iCal)
  • Přidána podpora pro iCal kalendářové feedy včetně rychlých akcí pro přihlášení odběru do služeb Google Calendar, Apple Calendar, Outlook.com a Office 365.

🐛 Našli jste chybu? Dejte nám vědět!
Zpětná vazba je pro nás v této fázi klíčová. Pokud narazíte na nefunkční zobrazení, SQL chybu nebo jakékoli neočekávané chování (zejména u nového přepočtu tipovací soutěže).

👉 Chyby prosím nahlašujte na GitHubu:  github.com/klucon/com_joomleague/issues

Děkujeme všem, kteří nám pomáhají Joomleague testovat a posouvat dál!
Poděkovali: Cony

06. čvc 2026 14:26 #151291
Odpověď od H13
Admin
Zde v anglické verzi:

The Resurrection of JoomLeague: A Modern Rebirth for Joomla 6 (Testers Wanted!)

After a period of inactivity, the legendary JoomLeague component is back. Completely rewritten from the ground up, JoomLeague has been resurrected to fully support the modern architecture of Joomla 6, and developers are looking for passionate testers to help shape its future.

www.phoca.cz/news/1478-the-resurrection-...mla-6-testers-wanted

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

06. čvc 2026 16:21 #151292
Odpověď od Eugene
Pokročilý uživatel
Zní to zajímavě. Nikdy jsem to předtím nepoužil. Mimochodem, pokrývá JoomLeague výsledky sprintů/běžců? Například název závodu, seznam příjmení a čas, kdy běžec dokončil.

norrnext.com - rozšíření pro Joomla

Dobrý den, čeština není můj rodný jazyk, omlouvám se za chyby

06. čvc 2026 17:16 #151293
Odpověď od klucon
Pokročilý uživatel
Ahoj,

v tuto chvíli to úplně nepodporuje, ale dá se to nakombinovat přes statistiky.

Tento systém se staví jako univerzální pro všechny sporty.

Jestli Vás můžu poprosit, napiště to prosím na  github.com/klucon/com_joomleague  a já se na to později podívám jako na nový typ sportu.

Díky
Poděkovali: Eugene